Etiquetes

16/5/16

#FutboLH | Resum del cap de setmana (14-15 de maig)

Imatge: Unificación Bellvitge
Per la via ràpida. El Juvenil A de la Unificación Bellvitge ja és equip de Divisió d'Honor. Els riberencs van aprofitar dissabte, fins i tot abans de jugar el seu partit, l'ensopegada del Jàbac i Terrassa al camp del Reus Deportiu (1-0). Sabien els de Raúl Paje que tot el que no fos una victòria egarenca al Baix Camp els assegurava un ascens màgic, històric, ple d'orgull per una entitat i un barri modestos, sovint a l'ombra d'un CE l'Hospitalet que té el seu primer Juvenil dues categories per sota. El Reus va donar el cop de mà definitiu i 24 hores abans de rebre el Sabadell, la Uni ja va poder celebrar aquest ascens increïble fa pocs mesos. L'endemà, els hospitalencs van celebrar-ho amb la seva afició a la Feixa Llarga; la Uni va avançar-se per 2-0 amb gols d'Adrià i d'Ander, però els arlequinats, que la propera temporada també seran a Divisió d'Honor, van acabar empatant el partit. Empat abans d'una festa i celebració més que merescudes; l'any vinent, Espanyol, Mallorca, Damm, Barcelona o Zaragoza podrien visitar la Feixa Llarga. Veure per creure.

L'alegria que es va viure a Bellvitge es va haver d'ajornar al Can Pi. De fet, tot i el duel directe contra la Catalana, l'empresa era ben complicada. Tanmateix, els de Javi Colinas van tenir l'ascens a la butxaca durant uns quants minuts, quan ja al segon temps un gol de penal de David Colinas (54') avançava els quadribarrats a Badalona Sud. L'alegria va durar poc, quatre minuts, ja que Manuel Flores va empatar poc abans d'arribar a l'hora de partit (58'). En un partit força tens, els locals van quedar-se amb 10 homes per l'expulsió d'Alfredo, però la inferioritat numèrica no va ser cap impediment per tal que els de Luís Gallego capgiressin el marcador amb un segon gol de Manuel Flores. Afortunadament, la cosa no va anar a més i tot i la derrota, el Can Pi manté l'average particular, un factor que eixample el marge d'error de cara a les últimes dues jornades. Els quadribarrats són líders amb 72 punts, dos més que la Catalana i en farien prou amb quatre punts per pujar independentment del que facin els adrianencs. Diumenge vinent, el Can Pi rebrà l'APA Poble Sec (16:00 hores, Gornal) i la Catalana visitarà el Veterans Catalunya (12:30 hores, Arístides Maillol).

SEGONA DIVISIÓ B - GRUP 3
CE L'HOSPITALET 0-0 Alcoyano

SEGONA CATALANA - GRUP 3
GORNAL 3-1 Torrelles
A dues jornades del final el Gornal ja respira tranquil. Ho fa després de remuntar un gol del Torrelles, ja descendit, abans del descans. Una bona segona part dels homes de Santisteban va servir per capgirar el gol dels torrellencs; Álex Pérez va empatar el partit (60'), Maverick fa completar el sorpasso (69') i novament Álex Pérez va sucar per sentenciar el matx i la permanència. Bon tram final de temporada dels vermells, amb 3 victòries dels últims 4 partits. El Gornal és vuitè amb 44 punts, vuit més que el 14è classificat.

Fontsanta-Fatjó 1-2 UNIFICACIÓN BELLVITGE
També somriu la Unificación Bellvitge, que va completar un cap de setmana de somni per a l'entitat. En un any difícil, de profunda regeneració, els de José Moreno van assegurar la seva presència a Segona Catalana la propera temporada derrotant el Fontsanta en un duel directe. Èric Jiménez va colpejar ràpidament avançant la Uni al minut 5 de partit, i Ezequiel Palomares va sentenciar el partit al minut 85. Tot i que els locals van maquillar el marcador al temps d'afegit, la victòria riberencs, conjugada amb la derrota del Prat B, salva matemàticament la Uni, onzena amb 42 punts.

TERCERA CATALANA - GRUP 4
LA FLORIDA 1-4 Argentona
Abderrahmane Messaoudi (81') / Derrota intranscendent de la Florida a casa davant d'un Argentona que manté les opcions matemàtiques de pujar a Segona Catalana. Els de Porras ocupen la 13a posició amb 37 punts.

TERCERA CATALANA - GRUP 10
HOSPITALENSE 0-1 Terlenka
L'Hospitalense es manté fora del descens tot i enllaçar la vuitena jornada sense vèncer. Els de Murillo no van tenir sort i van caure derrotats a mans de la Terlenka, sense opcions de promocionar, per culpa d'un gol dels pratencs quan faltaven vuit minuts per complir el temps reglamentari. Afortunadament per als del Centre, Ciutat Meridiana i Vinyets B, rivals directes per sortir de la zona vermella, també van perdre, de manera que la classificació no pateix canvis i l'Hospitalense manté el punt de distància respecte barcelonins i santboians. La propera jornada els riberencs visitaran el campió, l'Atlètic Prat, mentre que el Vinyets visitarà l'Inter Pomar i el Ciutat Meridiana rebrà el Catalònia.

PUBILLA CASAS 2-3 Atlètic Prat
David Pelegrín (43'), Javi Reyes (71') / L'Atlètic Prat va certificar l'ascens de categoria tot derrotant un Pubilla amb els deures fets. Els de Manuel Díaz són sisens amb 54 punts i han perdut els últims quatre partits de forma consecutiva.

SANTA EULÀLIA 4-0 Sant Just Desvern
Riki Pascual (14' i 55'), Lluís Mengual (34'), Marc Rosa (73') / Golejada del Santa Eulàlia davant d'un Sant Just que ja és equip de Quarta. Tercera victòria consecutiva dels de Miki Rodríguez, novens amb 51 punts.

CAN BUXERES 3-0 Inter Pomar
Francisco Alonso (48'), Alejandro Moreno (70' i 77') / Victòria solvent del Canbu, tercera seguida com a local. Els de Julián García ocupen la desena plaça amb 46 punts.