Etiquetes

30/5/16

Frenats per l'ofici | CE Europa 2-3 San Fernando CDI

-> Un San Fernando més expert aprofita els regals defensius de l'Europa per guanyar al Nou Sardenya i progressar a la segona ronda del playoff d'ascens.
->Tot i colpejar primer amb un gol del capità Àlex Cano, la resposta immediata dels andalusos ha igualat un partit en què l'Europa no ha estat tan efectiu com el seu rival.
-> Els graciencs queden eliminats a la primera ronda en la seva quarta fase d'ascens a Segona Divisió B consecutiva.
-> GALERIA D'IMATGES de l'Europa 2-3 San Fernando CDI

FITXA TÈCNICA

CE EUROPA: Gianni, Oriol Dot, Alberto, Cano, David López, Uri, Padilla (Àlex Fernández, 70'), Fran Bea (Montoro, 65'), Nils, Rovira i Abel Rita.

SAN FERNANDO CDI: Fran, Sergio Ceballos, Amarito, Sergio Castillo, Pablo Vázquez, Lolo Garrido (Gabi, 84'), Diego Martínez, Édgar Agudo, Iván Bazán (Oliva, 76'), Pepe Carmona (Carlitos, 65') i Ñoño.

Gols: 1-0 Cano (6'); 1-1 Iván Bazán (9'); 1-2 Ñoño (62'); 2-2 Montoro (69'); 2-3 Dani Martínez (85').

Àrbitre: Airam Fariña Delgado (Tenerife). Ha amonestat els locals Dot, Cano, David López i Rovira i els visitants Fran, Amarito, Ñoño, Édgar Agudo, Iván Bazán, Zamora i Carlitos.

Incidències: partit de tornada corresponent a la primera eliminatòria de la fase d'ascens a Segona Divisió B, celebrat a l'estadi Nou Sardenya davant d'uns 2.850 espectadors. Molt ambient, presència important d'afició visitant i tarda de calor a Gràcia. Fer, Rubi i Guzmán han completat la convocatòria de l'Europa; Zamora i Francis ho han fet al San Fernando.

S'ha de dir que massa sovint, algunes rodes de premsa són prescindibles pel reguer de tòpics que els entrenadors deixen anar, segurament per interès propi. Avui Albert Poch s'ha saltat la norma i ha deixat caure una lapidària amb la qual estem d'acord i que, almenys, farà pensar: "ens pensem que el grup català és el millor de tots, que tenim els millors jugadors, els millors entrenadors... I hauríem de fer una cura d'humilitat, perquè després et trobes rivals com el San Fernando, el Palencia, el Castellón...". No és que el futbol català hagi sortit malparat de l'actual sistema d'ascensos a Segona Divisió B, però el cert és que el desconeixement de la realitat dels altres grups sovint genera una expectativa irreal, sobretot si tenim en compte els condicionants que envolten una eliminatòria de 180 minuts en comparació amb un partit de Lliga "normal i corrent".

Diuen els que van ser fa set dies a l'Iberoamericano que el San Fernando oferia al Sardenya una imatge sensiblement millor de la que va oferir al partit d'anada. Els cañaíllas han tirat de veterania, d'experiència, d'aquell altre futbol per fer-se seva una eliminatòria que s'ha decidit en l'encert de cara a porteria. El partit ha començat elèctric, en part pel bon ambient que hi havia a la graderia però, sobretot, per l'inici d'un Europa que obria la llauna al minut 6, quan el capità Àlex Cano creuava el seu xut dins l'àrea visitant i allotjava la bola al fons de les malles. L'alegria, però, li duraria poc a un Europa que estaria erràtic a l'hora de defensar un servei de cantonada que va acabar amb la rematada d'Iván Bazán, que igualava la partida (9'). El gol asserenava els ànims andalusos, que tenien tot el partit per davant conscients que un altre gol els posava l'eliminatòria molt de cara. Amb ofici, els d'Antonio Méndez van fer caure els de Poch al parany d'un joc discontinu, amb constants aturades. L'Europa, però, encara aconseguiria treure el cap a cinc minuts del descans amb una doble ocasió de gol d'Abel Rita i de Cano que, incomprensiblement, no acaba dins la porteria de Fran (40').

A la segona part, i després d'un primer quart d'hora de tempteig, Cano estava a punt de tornar a avançar l'Europa amb una rematada de cap que acabava a córner (61'). En canvi, no fallaria el San Fernando en l'acció posterior, després d'una mala cessió de Dot cap a Gianni que aprofitava Ñoño, per picar l'esfèrica davant el meta local i anotar un 1-2 que posava les coses ben complicades pels graciencs. L'entrada de Montoro, però, revitalitzaria l'ànima dels del Sardenya; justament de les seves botes sortiria el gol de l'empat, un autèntic golàs després d'un gran xut des de la frontal de l'àrea, amb cama esquerra, que entrava ben ajustat a la dreta de Fran (69'). La reacció, però, no ha trobat continuïtat més enllà d'una bona opció de Nils, que ha xutat als núvols quan ho tenia a favor (75'). No han perdonat, minuts més tard, els visitants: bona acció individual de Dani Martínez que culminava la jugada amb un xut ras que no podia aturar Gianni (85'). Cop massa dur per un Europa que ho intentaria amb més cor que cap. Al final, decepció evident a les files europeïstes i satisfacció en un San Fernando que, un any després de caure eliminat al camp de la Pobla de Mafumet, veia com enguany sí que era capaç de barrar el pas d'un equip català.