Etiquetes

18/4/16

#FutboLH | Resum del cap de setmana (16-17 d'abril)

L'Hospi B va aconseguir ahir diumenge l'ascens a Tercera Catalana després de derrotar la PB Barcino per 2 gols a 5 i assegurar-se d'aquesta manera la condició de millor segon classificat de tots els grups de Quarta Catalana, un fet que atorga l'ascens directe. Els de Jorge Tostado van encarrilar el partit per la via ràpida i al descans ja manaven per 0-2 gràcies als gols d'Álex Maca, de penal, i de Joaquín. A més, l'expulsió del local Andreu al minut 44 va acabar d'aplanar el camí del filial de l'Hospi, que a la represa va acabar de sentenciar el partit amb dos gols en tres minuts, obra novament de Joaquín i de Jordi Galindo. Tot i la inferioritat, la PB Barcino va aconseguir retallar distàncies i va situar un 2-4 momentani al marcador (70'), però Jordi Galindo, ja en el temps d'afegit, va anotar el 2-5 definitiu que certificava l'ascens de l'Hospitalet B. Els riberencs han acabat la Lliga en segona posició amb 70 punts; han marcat 128 gols i n'han encaixat 28 i han tingut en Álex Maca (38 gols), el seu màxim golejador. Els altres dos equips de la ciutat que competien al grup 17 de Quarta Catalana van perdre el seu últim partit de la temporada: la Unificación Bellvitge queia per 0-4 davant el Peregrinos i tanca la Lliga en novena posició amb 18 punts, 33 gols marcats i 75 d'encaixats i Xavier Giralt (10 gols) com a màxim golejador. També perdia la Florida B, 5-0 al camp del Cerro, que acaba el Campionat en desena posició, també amb 18 punts, 39 gols a favor i 100 en contra; Poll Arturo Hernández, amb 5 gols, ha estat el màxim golejador del filial de la Flori.

GALERIA DE FOTOS DEL SANT GENÍS 1-5 CAN PI | La #4cat17 va abaixar el teló però l'emoció continuarà unes setmanes més a la resta de categories. Per exemple, en un grup 11 de Tercera Catalana que ja és a sis jornades del final i que dissabte va presenciar una victòria enganyosa (1-5) del Can Pi al camp del Sant Genís Penitents. El líder va respondre com a tal, però fins que Héctor no va avançar els quadribarrats en l'última acció del primer temps, el Can Pi va patir de valent davant d'un Sant Genís que no s'hi jugava res però que va gaudir de tres ocasions de gol claríssimes, gairebé consecutives, que van estar a punt de costar un disgust. El gol d'Héctor va asserenar els ànims dels de Sánchez Presa, que van anar per feina al segon temps i van sentenciar el partit per la via ràpida: Toni Tobal (55') i Peque (62') van situar un 0-3 provisional que els locals només van maquillar amb un gol de penal de Benaissa. Tot i la tímida reacció barcelonina, el Can Pi no es va relaxar i va acabar culminant el triomf amb dos gols més de Toni Tobal, que va certificar el seu triplet en l'última acció del partit. Xiulet final, 1-5 i lideratge una setmana més. L'endemà, bones notícies: la Catalana guanyava el Sants B i es mantenia igualada a punts amb el Can Pi però l'APA Poble Sec ensopegava a casa i ja es mira els dos primers classificats a cinc punts de distància.

SEGONA DIVISIÓ B - GRUP 3
L'HOSPITALET 0-1 Llosetense

SEGONA CATALANA - GRUP 3
GORNAL 1-1 Marianao Poblet
El Gornal va salvar un punt que pot ser important de cara al tram final de Lliga. Els riberencs van veure com el Marianao, que esgotava les últimes opcions de lluitar per l'ascens, s'avançava al pas per l'hora de partit amb un gol de Marc Raposo, però quan faltaven quinze minuts pel final, Maverick va igualar l'encontre. L'expulsió de Chiqui (87') va complicar els minuts finals als de Santisteban, que acumulen sis jornades sense vèncer. Tot i l'empat, la irregularitat de la resta de rivals deixa les coses tal i com estaven, amb 35 punts, desens i tres punts per sobre del descens.

San Mauro 2-2 UNIFICACIÓN BELLVITGE
Una llàstima. A la Unificación Bellvitge se li van escapar, a darrera hora, dos punts que haguessin estat crucials. El partit havia començat malament, ja que els penedesencs s'avançaven per mitjà de Codina (35'), un gol que trobava resposta immediata dels riberencs gràcies a Alberto (37'). Després del clàssic carrusel de canvis, la Uni semblava lligar el triomf quan a set minuts per acabar Sebas avançava els de José Moreno. Però un cop més, i ja en van masses, la sort va girar l'esquena als hospitalencs, que van veure com la victòria volava en temps d'afegit per culpa del gol de Pedro José. Amb aquest punt la Uni és catorzena amb 32 punts, però veu el Begues només un punt per sota després que els beguetans golegessin el Prat B per 7 a 3.

TERCERA CATALANA - GRUP 4
LA FLORIDA 2-2 Liverpool
Sobre la botzina. La Florida va salvar un punt importantíssim, de penal i en temps d'afegit, davant d'un rival directe com és el Liverpool de Mataró. Les coses van començar bé pels de Porres, que colpejaven primer per mitjà de José Miguel González (13'). Els maresmencs, però, van saber remuntar i van marxar al descans manant per 1 a 2 amb gols de Nogales i d'Albert Martín. Durant la segona meitat, la Flori va buscar el gol de l'empat; els visitants es van quedar amb 10 a cinc minuts del final i els riberencs van aconseguir empatar amb una pena màxima que va transformar Virgilio Tercero (90'). La Florida és tretzena amb 30 punts, set més que l'Empenta.

TERCERA CATALANA - GRUP 10
PUBILLA CASAS 4-1 MBD Lions
A sis jornades del final, el Pubilla veu com la segona plaça és cada cop més a prop. Dissabte, els de Manuel Díaz van fer la feina, amb solvència, i van derrotar el sempre complicat MBD Lions per 4 gols a 1. Dos gols gairebé consecutius del capità Toni García (35') i de Cristian Velarde (36') van generar un avantatge generós per als riberencs, que van sentenciar el partit poc després del descans per mitjà de Juan Vílchez (48'). José Manuel Banderas va fer el quart al minut 81 i els visitants només van encertar a retallar distàncies en l'últim sospir. L'empat del Dinàmic Batlló i la suspensió del partit del Catalònia (perdia 2-3 davant l'Inter Pomar) fa que el Pubilla ja sigui quart, amb 53 punts i a cinc del Dinàmic Batlló.

CAN BUXERES 3-2 SANTA EULÀLIA
Derbi intens i polèmic dissabte passat a Can Buxeres. Els locals van imposar-se al Santa Eulàlia per la mínima en un partit que se'ls va posar coll avall amb els gols d'Aleix (39') i de Jamal (41'), però que Lluís Mengual (44') va tornar a ajustar abans del descans. Als deu minuts de la represa, Hulk va igualar el partit pel Santa Eulàlia (55') i el partit va entrar en una fase de bogeria que va comportar tres expulsions (Aitor Gallego als locals i Marc Rosa i Riki als visitants) i un tercer gol del Can Buxeres, obra d'Alejandro Moreno (67') que acabaria resultant definitiu. Amb aquest marcador, el Canbu se situa novè amb 39 punts, tres menys que el Santa de Miki Rodríguez, vuitè amb 42 punts.

HOSPITALENSE 1-2 Sant Just Desvern
L'Hospitalense sembla entestat a complicar-se la vida i dissabte va caure de forma sorprenent, a casa, davant d'un Sant Just Desvern que segueix penúltim però que està disposat a gastar les últimes bales en favor de la permanència. Els visitants s'avançaven al minut 10, però els de Murillo empataven un quart d'hora després amb un gol en pròpia porteria dels del Baix. A la segona part, nou malson: Juan Bertholle tornava a avançar el Sant Just (70') i acabava per certificar la derrota de l'Hospitalense, 14è amb 27 punts i quatre de marge respecte la zona de descens.