Etiquetes

13/3/16

Collons! | CE l'Hospitalet 3-2 CD Eldense

-> L'Hospi tira d'èpica i aconsegueix un triomf que pot ser clau per la permanència tot i jugar des del minut 41 amb dos jugadors menys per les expulsions de Savall i de Cristian Gómez.
-> Els riberencs fan un dels millors partits de l'any tot i el lamentable arbitratge de l'aragonès Sánchez Alba, que des d'abans del partit ja ha coaccionat els riberencs amb la seva actitud.
-> L'Eldense, tot i jugar tota la segona part amb dos jugadors més, és incapaç de superar un Hospi amb cap, cor i passió. Els riberencs mostren, per fi, l'actitud necessària per aconseguir la salvació.
-> RODA DE PREMSA de Martí Cifuentes, tècnic de l'Hospi.
-> RODA DE PREMSA de Galiana, tècnic de l'Eldense.
-> GALERIA DE FOTOS de l'Hospitalet 3-2 Eldense.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Aulestia, Sierra, David López, Prior, Savall, Tià Sastre, Cristian Gómez, Puerto (Marc Vales, 78'), Guzmán, Corominas (Raúl Torres, 64') i Christian Alfonso (Oliva, 88').

CD ELDENSE: Marcano, Ortega (Juanfran, 74'), Pepe Sellés, Gotor, Urzáiz, Meca (Belforti, 51'), Petcoff, Cañadas, Fresno, Tacón (Castillejo, 61') i Carlitos.

Gols: 1-0 Guzmán (6'); 2-0 Christian Alfonso (17', penal); 2-1 Cañadas (23', penal); 2-2 Gotor (29'); 3-2 Christian Alfonso (74', penal).

Àrbitre: Alejandro Sánchez Alba (Aragó). Ha amonestat els locals Prior, Tià Sastre i els visitants Marcano, Ferran Tacón, Urzáiz. Ha expulsat Savall amb doble groga (22') i Cristian Gómez amb doble groga (41'). També ha expulsat el tècnic riberenc Martí Cifuentes (36').

Incidències: partit corresponent a la jornada 29 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 450 espectadors. Matí assolellat i presència d'aficionats visitants. Andrés i Miki Muñoz han completat la convocatòria de l'Hospi; Poveda i Óscar Torregrosa han completat la llista de l'Eldense.

Abans de començar el partit d'aquest matí, un dels assistents avisava els equips que s'havien de retirar a vestidors. Davant d'un retard lleu, l'àrbitre exclamava un "pues ya empezamos mal" que acabaria sent premonitori. Premonitori d'un dels arbitratges més incomprensibles que s'han perpetrat a l'Estadi en molts i molts anys de partits, ja fossin victòries, empats o derrotes, tant és. L'Hospi s'ha hagut de sobreposar a un arbitratge deplorable de l'aragonès Sánchez Alba, del qual hem entès avui per què havia expulsat 12 futbolistes amb 10 partits. El pitjor, el criteri amb què ho ha fet: nul. Impossible de justificar, l'aragonès no ha expulsat el porter visitant Marcano en l'acció del penal del 2 a 0, ha expulsat Savall cinc minuts després amb dues grogues en dos minuts, ha fet fora Martí Cifuentes per llançar una ampolla a la seva banqueta i també ha expulsat Cristian Gómez per doble amonestació per una mà en una acció que no tenia més història. Tot això abans del descans, en una primera part boja que ha passat del 2 a 0 a un empat a dos que feia témer el pitjor. Però avui sí, l'equip ha demostrat que les lectures victimistes són pels perdedors, ha demostrat, de debò, que es pot plantar cara als contratemps quan s'hi creu, quan es genera un ambient favorable, una inèrcia que convida a l'èpica. Quan s'ha fet el que sempre s'ha fet a l'Hospitalet: confiar en la passió, en el futbol, i deixar-se d'invents.

Les baixes obligaven, de nou, a fer canvis en un onze inicial que ha vist Sierra de retorn al lateral dret, amb Prior fent parella de centrals amb Savall; Gómez i Tià Sastre al doble pivot i els petits, Guzmán, Coro, Puerto i Alfonso, buscant embolicar una defensa de l'Eldense que ha mostrat la poca fiabilitat que acostuma a tenir tot i formar, avui, amb una línia de cinc defenses. Poc li ha durat l'invent a Galiana, ja que la resposta al tímid xut de Carlitos (3') ha estat el gol de l'Hospi. El primer, de Guzmán, que ha rebut una passada a l'espai, ha guanyat l'esquena del seu marcador i ha definit davant Álex Marcano per moure el marcador quan alguns encara estaven passant el kleenex al seient (6'). 10 minuts després, nova traca de la defensa blaugrana i Marcano feia caure David Corominas dins l'àrea quan el de Vilassar ja es disposava a marcar. Penal i... groga. Hola? Indignació prèvia al segon gol, obra d'un Christian Alfonso que enganyava el meta blaugrana (16'). El gol d'Alfonso era l'assegurança de no perdre el partit, ja ho sabeu els que fa anys que seguiu l'Hospi. Però Sánchez Alba va creure convenient posar-hi emoció.

Al minut 20 mostrava una primera groga, rigorosa, a Guillem Savall per una mà en una acció llunyana a l'àrea. Dos minuts després, el mateix central riberenc veia com l'àrbitre assenyalava un penal per una altra mà i li mostrava la segona groga. Expulsió, cabreig i barraca de Cañadas, la dotzena del curs, per posar emoció a un partit que es faria llarguíssim, etern. Més encara quan segons abans de creuar la primera mitja hora de partit, Harry Potter Cañadas actuava com a mag i posava un servei de cantonada al cor de l'àrea, on Jorge Gotor s'encarregaria de connectar l'esfèrica amb el cap i anotar el 2-2 al marcador. Amb una hora per davant i l'Hospi amb 10, les coses pintaven magres. Ho veia Cifuentes, que arran d'una nova groga (la quarta del partit) a Gómez, ara per protestar, llançava una ampolla d'aigua contra la banqueta. L'àrbitre, més pendent d'aquest tipus de tonteries que de fer la seva feina de manera decent, expulsava el tècnic riberenc. Enmig de la bogeria, Sánchez Alba, crescut, encara apujaria la seva aposta i sis minuts després expulsava Cristian Gómez per unes mans al mig del camp que, obligaven l'hospitalenc a abandonar el terreny de joc. Minut 41, 2-2 al marcador i l'Hospi, amb 9. Amb tot, Christian Alfonso hauria pogut tornar a avançar l'Hospi amb un xut de falta que picaria el pal.

Pintaven bastos i feia pinta que l'Eldense ho tenia absolutament tot a favor per completar la remuntada en una segona part que, res més lluny de realitat, va resultar absolutament sorprenent. Bàsicament perquè va fer l'efecte que eren els visitants els que jugaven amb dos homes menys. Absolutament estèrils en l'aspecte ofensiu, l'Hospi va arribar a dominar fases llargues del segon temps tot i la inferioritat numèrica. Amb criteri però, sobretot, ordre i actitud, l'Hospi va arribar a banyar l'Eldense en alguns trams de partit que apropen els riberencs a la victòria més que no pas a la derrota. Això, amb l'Hospi tancant amb una línia de quatre formada per Guzmán i David López a les bandes i amb Sierra i Prior a l'eix de la defensa, és a dir, tots ells fora de les seves posicions habituals. Enmig d'aquest sidral, Sánchez Alba mig compensaria l'Hospi assenyalant un penal per una falta d'Urzáiz que ha semblat fora de l'àrea. Tampoc ens queixarem després de la carnisseria de la primera meitat; Alfonso agafava la responsabilitat i, de nou, tornava a batre Marcano amb 15 minuts per davant. 3-2 i a aguantar les escomeses d'un Eldense que només posaria en problemes Aulestia en un xut de Cañadas que el meta basc, avui amb menys feina de l'esperada, resolia amb una bona estirada (88'). Aleshores ja hi havia sobre la gespa Marc Vales, que debutava amb l'Hospi vuit més després de la greu lesió que va patir poc després del primer partit de pretemporada. La cirereta d'un pastís que tot i els problemes de cocció va acabar ben dolç. Una victòria que pot valer el seu pes en or.