Etiquetes

23/9/15

Darkness | CF Badalona 2-1 CE l'Hospitalet (6-5 als penals)

-> L'Hospi cau eliminat a la semifinal autonòmica de la Copa RFEF tot i avançar-se al marcador en la primera acció del partit.
-> Els riberencs, excessivament conservadors al segon temps, encaixen el 2-1 al temps de descompte i perden la tanda de penals després de desaprofitar bones ocasions a la pròrroga.
-> L'Hospi només ha superat una eliminatòria amb la tornada en camp contrari en els darrers 52 anys (2004 a Mazarrón).
-> RODA DE PREMSA de Martí Cifuentes, entrenador de l'Hospi.
-> RODA DE PREMSA de Manolo González, entrenador del Badalona.
-> GALERIA DE FOTOS del Badalona 2-1 l'Hospitalet.

FITXA TÈCNICA

CF BADALONA: Vito, Akrong, Fran Grima (Balda, 58'), Josemi Perona, Tendillo, Carroza, Ibon Gutiérrez (Toni Lao, 70'), Eugeni, David Jiménez, Olmeda (Grasa, 70') i Civil.

CE L'HOSPITALET: Andrés, Sierra, Bigas, Castell, Medina (Aleix, 46'), Ton Alcover, Javi Pérez (Giaquinto, 80'), Puerto, Carreras (Raúl Torres, 73'), Via i Collado.

Gols: 0-1 Castell (4'); 1-1 Olmeda (51'); 2-1 Carroza (90').

Penals: 0-1 Ton Alcover; 1-1 Eugeni; 1-2 Raúl Torres; 2-2 Grasa; 2-3 Collado; 2-3 Civil (atura Andrés); 2-4 Puerto; 3-4 David Jiménez; 3-4 Aleix (fora); 4-4 Carroza; 4-5 Giaquinto; 5-5 Toni Lao; 5-5 Èric Via (travesser); 6-5 Josemi Perona.

Àrbitre: David Congost Larrosa (Sabadell). Ha amonestat els locals Fran Grima, Ibon Gutiérrez i Civil i els visitants Andrés, Collado, Castell i Aleix.

Incidències: partit de tornada corresponent a la semifinal de la fase autonòmica de la Copa Federació celebrat al Camp Municipal de Badalona davant d'uns 250 espectadors. A l'Hospi, Guzmán i Aulestia han completat la convocatòria; al Badalona ho han fet Morales i Canelada.

Si en els dos partits anteriors havia sortit cara, avui el Badalona ha estat sinònim de creu. D'una creu definitiva. Els escapulats han tornat la moneda a l'Hospi i han estat capaços de capgirar no només l'eliminatòria sinó també un partit, el de tornada, que s'havia posat ben de cara en la primera acció del partit: falta picada per Ton Alcover i rematada de Guillem Castell (demanaven falta els jugadors escapulats) directa al fons de la xarxa (1'). La cosa pintava bé per als riberencs, que com era d'esperar han presentat força novetats en un onze farcits de "menys habituals"; la sorpresa, tot i que el club no el va incloure a la llista de convocats, ha estat la titularitat de José Antonio Collado. El canari, últim fitxatge riberenc, ha acabat disputant els 120 minuts de joc, ha picat un dels penals de la tanda i ha batallat (sovint en solitari) amb els centrals locals. Tal com informava el compte a Twitter del Badalona, els de Manolo González s'han espolsat el domini i han gaudit de dues bones ocasions per anotar però ni Akrong (19') ni Xavi Civil (37') han estat encertats davant d'Andrés, avui titular sota pals.

El domini del Badalona s'ha intensificat en un segon temps on l'Hospi no ha tingut gairebé presència ofensiva. Amb l'eliminatòria favorable, a l'Hospi li ha faltat explotar la necessitat dels locals per sentenciar un partit que s'ha acabat complicat. I ha començat a fer-ho ben aviat, ja que al minut sis de la represa Sergio Olmeda empatava el partit tot rematant al fons de la xarxa una bona centrada de David Jiménez (51'). Tot i els canvis (pensant també en el duel de diumenge a Sabadell), els riberencs mai no han trobat la manera de reduir el control escapulat i de fet Manu Balda hauria pogut capgirar el marcador si no hagués estavellat una canonada al travesser (65'). Més tard, Josemi Perona ha tingut el 2-1 però un defensa riberenc ha tret la bola sobre la línia (73') i Balda ha deixat els locals amb 10 per lesió. Tot i la inferioritat, els de Manolo González, tancant amb tres al darrere, han tancat un Hospi que ha pecat de conservadorisme i que ha acabat pagant aquest conformisme. I això que Akrong ha avisat al minut 92 amb una rematada que ha blocat Andrés, però el meta riberenc no ha pogut fer res tres minuts després, en l'última acció del partit, quan Carroza ha rematat un córner al segon pal per establir el 2-1 i conduir el partit a la pròrroga.

Extra time que ha començat amb Balda, lesionat, de nou sobre la gespa. Especialment al primer temps de la pròrroga l'Hospi ha imposat la seva superioritat física i ha gaudit de bones accions de gol per trencar l'eliminatòria. Qui més a prop s'ha quedat ha estat Xavi Puerto, primer amb una rematada de cap que ha marxat fora (95') i després errant una clara ocasió que li havia servit en safata Sierra, incansable durant tot el partit (101'). Un minut abans era Collado qui tenia la seva ocasió, però tot i la demostració de força i control acabava rematant la jugada amb un xut massa elevat. Tot això immersos en una trista foscor fruit dels incompliments de l'Ajuntament de Badalona amb l'entitat escapulada, que gairebé feia témer per la continuïtat d'un partit que després de les ocasions de David Jiménez pels locals (118') i de Sierra per l'Hospi (119') acabava morint a la tanda de penals. 14 llançaments i tres errades: Andrés aturava el penal a Xavi Civil però els riberencs Aleix Coch i Èric Via no trobaven la manera de batre Marc Vito. Per tant, 6-5 i eliminats de la Copa RFEF.