Etiquetes

14/9/15

#2BG3 | CF Badalona 1-0 RCD Espanyol B

-> Un golàs de Javi Rodríguez al darrer quart d'hora de partit dóna tres punts d'or al Badalona contra un Espanyol B ben plantat.
-> En un partit intens i amb accions polèmiques, els escapulats sumen els tres primers punts a Montigalà i ja en sumen set a la classificació.
-> RODA DE PREMSA de Manolo González, entrenador del Badalona
-> RODA DE PREMSA de Lluís Planagumà, entrenador de l'Espanyol B
-> GALERIA DE FOTOS del Badalona 1-0 Espanyol B

FITXA TÈCNICA

CF BADALONA: Morales, Fran Grima, Canelada, Amantini (Josemi Perona, 75'), Akrong (Ibon Gutiérrez, 53'), Maestre, Toni Lao, Eugeni, Morgado (Javi Rodríguez, 60'), Manu Balda i Facundo.

RCD ESPANYOL B: Andrés, Marc Navarro (Ripoll, 80'), Lluís López (Russo, 87'), Aarón, Galas, Borja (Marc Roca, 65'), Álex Serrano, Rufo, Entrena, Robert Simón i Dalmau.

Gol: 1-0 Javi Rodríguez (78').

Àrbitre: David Jesús Pinto Herrera (Tenerife). Ha amonestat els locals Akrong, Toni Lao, Ibon Gutiérrez, Amantini, Manu Balda i Eugeni i el visitant Galas.

Incidències: partit corresponent a la jornada 4 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió celebrat al Camp Municipal de Badalona davant d'uns 800 espectadors.

"En aquest tipus de camps hem de distingir entre ocasions de gol i sensació de perill". Frase de Lluís Planagumà després que el seu Espanyol B perdés ahir diumenge al camp del Badalona per culpa (entre d'altres coses) d'un golàs de Javi Rodríguez. També per culpa d'haver desaprofitat ocasions de gol claríssimes al primer temps a les botes de Juanan Entrena o de Lluís López, si bé és just deixar clar que el Badalona es va posar les piles al pas per la mitja hora de partit i va capgirar el domini blanc-i-blau per acabar desnivellant el partit al seu favor quant a control i, sobretot, pel que fa al marcador. Els de Manolo González estaven en deute amb l'afició després de la fluixa estrena fa dues setmanes contra el Cornellà i difícilment el seguidor del Badalona va marxar ahir cap a casa descontent. L'equip va recuperar intensitat, actitud, presència ofensiva i, ja al final, el gol que no va tenir fa quinze dies. No haurà estat un partit que molts considerin brillant o preciosista però, com deia també Planagumà, "això és Segona B i aquest és el nostre grup i quan no ets eficaç a l'hora de finalitzar i el rival sí que ho és...".

El tècnic blanc-i-blau també deixava anar una lapidària que defineix el partit i, sobretot, la categoria: "els punts no es mereixen sinó que s'aconsegueixen". I al final el Badalona s'hi ha agafat, a aquesta màxima. De menys a més, els de Manolo González han generat perill suficient (un pèl més que el filial en el balanç del partit) per guanyar el partit. Claríssima ha estat la que ha tingut Amantini, sol al segon pal, amb una rematada de cap que ha acabat inexplicablement fora, com clara ha estat l'opció de Facundo Ponzio després d'un refús d'Andrés a xut d'Eugeni; l'argentí, però, era en posició de fora de joc i l'àrbitre ha invalidat la seva rematada. Haurà estat dels pocs encerts de Pinto Herrera, que des del primer minut va veure que no seria el seu dia per culpa del suport de l'esprai. Tampoc ho va ser pel diferent criteri que va utiilitzar a l'hora d'amonestar futbolistes locals (sis grogues) i visitants (una i gràcies). Perquè la segona de Galas hauria pogut arribar poc després de la primera per un penal que semblava força clar, tot i que abans del descans també li ha perdonat l'expulsió al ghanès Akrong.

Encara tindrà raó Gerard López quan diu que a mesura que vas baixant de categoria el nivell dels àrbitres també baixa (no sabem si el dels entrenadors també o són una excepció), però la pèssima actuació del tinerfeny ha acabat contribuïnt a veure un partit intens i amb força presència en ambdues àrees, que al cap i a la fi és del que es tracta per a l'espectador. Com dèiem, el partit s'ha desnivellat del cantó escapulat després d'una bona combinació entre Javi Rodríguez i Ponzio que ha tornat la pilota al davanter càntabre, que amb cama esquerra ha allotjat la bola al fons de la xarxa (78'). Tres minuts després, però, ha aparegut el meta local Morales per salvar una rematada a boca de canó de Dalmau que hauria pogut significar l'1-1. Després, Pinto Herrera ha arrodonit la seva actuació amb la innecessària expulsió del tècnic local, Manolo González.