Etiquetes

17/2/15

#2bg3 | Xifres i lletres, 25a jornada

400 partits a Segona B. Xifra rodona la que assolia diumenge passat Toni Aparicio, tècnic de l'Eldense. El valencià és l'entrenador de #2bg3 amb més experiència a la categoria, tot i que la celebració no era del tot rodona per culpa de la derrota de l'equip a mans del Reus (0-1). Els blaugrana, vuitè equip del tècnic d'Énguera a la categoria de bronze, cau en zona de descens després de sumar la segona derrota seguida. Nascut l'any 1955, Aparicio va debutar en una banqueta de Segona B la temporada 1990-1991 al Levante, ja amb la temporada començada. 13 partits i només dues victòries van impedir que el de la Canal de Navarrès acabés la temporada amb els granota. Després, experiències a Oriola, Alzira, Novelda, Benidorm, Ontinyent i Xàtiva abans de la seva etapa actual amb l'Eldense.

8 relleus a les banquetes de Segona B. L'últim, ahir dilluns, a l'Alcoyano. El club alacantí anunciava l'acomiadament del fins ara entrenador Óscar Cano i del seu ajudant, Guillermo Fernández. Set partits sense guanyar han acabat amb la paciència dels dirigents alcoianistes, els darrers defensors de la tasca d'un Cano cada cop més criticar per l'afició del Deportivo. L'equip és onzè amb 34 punts i es troba a cinc punts del quart i set per sobre de la zona vermella. El granadí ha estat el vuitè damnificat a les banquetes del grup en les 25 jornades que hem disputat; Nico López, Pacheta, Émerson Esteve, Arnau Sala, Piti Belmonte i Emilio Larraz van ser destituïts mentre que els problemes burocràtics van provocar el canvi a la banqueta de l'Eldense de Rubén Albés per Toni Aparicio.

7.208 minuts consecutius. És el temps que ha estat Carlos Craviotto defensant la porteria del Centre d'Esports en Lliga i eliminatòries de l'ascens. Diumenge contra l'Atlètic, el lleidatà era expulsat i es perdia els primers minuts de joc des d'abril de 2013, quan va ser suplent d'Oliver al partit contra el Prat a l'Estadi per culpa d'unes molèsties físiques. Precisament Oliver Sánchez va ser el seu substitut sota pals; el porter hospitalenc debutava d'aquesta manera en competició regular (ja havia defensat la porteria riberenca enguany davant el Guijuelo, l'Izarra i l'Atlético a l'Estadi). Amb aquesta situació, el jugador del grup 3 que més partits disputats acumula sense cap pausa és Paco, porter de l'Huracán, que amb el de dissabte suma 45 partits seguits defensant la porteria dels valencians.

9 futbolistes van estrenar el seu compte golejador de la temporada el passat cap de setmana. Parlem de Javi Rubio, Tim, Amantini, Jairo, Lago Junior, Juliá, Dinis, Ton Alcover i Maiky, que fins ara no havien marcat en aquest curs. Especialment cridaner era el cas de Lago Junior; l'ivorià és un dels referents ofensius del Nàstic, però no marcava des del partit d'anada contra el Llagostera en l'últim playoff d'ascens a la Lliga Adelante. Molt diferent va ser la sensació per al balearico Tim Vincken, per al defensa del Badalona Juan Pablo Amantini, per al portuguès Dinis (Reus) i per al jove futbolista del Mestalla Maiky: tots ells han debutat enguany a Segona Divisió B i diumenge van marcar els seus primers gols a la categoria. Dels quatre, els tres primers van contribuir a les victòries dels seus equips.

30 partits feia que a l'Alcoyano no li expulsaven cap jugador. Diumenge a Elx, el murcià Lozano Reina expulsava el futbolista blanc-i-blau Jesús Alfaro per "donar un cop de puny a l'abdomen a un adversari, sense que pilota estigués en joc". Era el minut 37 de partit i l'Alcoyano va haver de jugar en inferioritat numèrica el que restava de partit. Els d'Óscar Cano eren l'únic dels 20 conjunts que participen al grup 3 de Segona Divisió B que encara no havia patit cap expulsió aquesta temporada; ara, els alcoians igualen el Badalona amb una vermella. A l'altre extrem hi ha la UE Olot, que ja ha rebut 8 expulsions aquest curs.