Etiquetes

3/12/14

Derrotes que mostren el camí | CE l'Hospitalet 0-3 Atlético de Madrid

Totes les imatges: Álex Gallardo
- L'Hospi ofereix una bona imatge davant l'actual campió de Lliga però acaba golejat al tram final del partit (0-3).
- De nou sota la pluja, els riberencs demostren que poden competir de tu a tu contra un rival superior i es conjuren per repetir actuació diumenge a Palma.
 - Amb uns 5.000 espectadors a les graderies tot i la pluja, l'Estadi registra una de les millors entrades de la història, només superades pels partits contra el Leganés (2014) i el Rayo Vallecano B (2010).
- SALA MULTIMÈDIA: galeria d'imatges, rodes de premsa, declaracions i vídeoresum.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch (Peque, 50'), Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Vivi (Luque, 55'), Bueno, Èric Via, Morgado (Joel, 73') i Nano.

CLUB ATLÉTICO DE MADRID: Oblak, Siqueira, Gámez, Giménez, Lucas, Mario, Gabi, Saúl (Griezmann, 46'), Cerci, Cristian Rodríguez i Raúl Jiménez.

Gols: 0-1 Griezmann (67'); 0-2 Gabi (81', pen); 0-3 Cristian Rodríguez (92').

Àrbitre: David Fernández Borbalán (Andalusia). Ha amonestat els locals Vivi (14'), Hammouch (35'), Nano (77') i Agus (81') i els visitants Siqueira (28'), Giménez (71') i Griezmann (83').

Incidències: partit d'anada corresponent als 1/16 de final de la Copa del Rei celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 5.000 espectadors. Nit freda i plujosa a l'Hospitalet. Hi ha hagut tants convidats que no n'hi ha hagut prou amb una llotja per encabir-hi totes les personalitats. A l'Hospi, Craviotto i David Haro han completat la convocatòria; a l'Atlético ho han fet Moyà, Keita, Carlos i Nacho.

Hi havia força poc a perdre i molt a guanyar. A guanyar més enllà de fer més gols (o els mateixos) que el rival. El partit contra l'Atlético era, en clau riberenca, una qüestió d'imatge, de confiança, de demostrar i autodemostrar-se que competir ho és tot (o gairebé) en això del món del futbol. Després de 90 minuts de pluja i de força períodes d'intensitat, l'Hospi ha demostrat que sense tenir la millor plantilla del grup 3 de Segona Divisió B té argument, caràcter i capacitat de millora per superar una situació a la Lliga que si bé no es la que tots voldrien (i la que alguns sense massa idea de futbol creuen que hauria de ser), tampoc no té dramatisme. Avui, sense pressió i amb il·lusió, l'equip ha rendit, ha donat la cara davant d'un rival netament superior i ha mostrat el camí a seguir en els tres últims compromisos de Lliga d'aquest 2014 que ha convertit una golejada en contra en un dolç premi que cal saber administrar de cara al futur. Com també caldrà saber gestionar els aproximadament 5.000 espectadors (que no vol dir que tots hagin pagat, ni de bon tros) per fer que siguin en 10 dies a l'Estadi contra l'Eldense i durant tots els partits de 2015 a casa. Hi haurà feina.

L'Hospi partia d'inici amb novetats a l'onze. La més sorprenent podia ser la titularitat d'Oliver, esperada per la seva condició de 'porter de la Copa', però la suplència de Peque en detriment d'Iván Hammouch, que avui ha disputat els primers minuts oficials des del playoff contra el Leganés, ja han servit com a avís que el capità riberenc podria haver dit adéu a la seva carrera com a futbolista en el duel contra l'Atlético. Fos com fos, el badaloní ha mostrat un bon nivell (si tenim en compte la seva inactivitat) durant els 50 minuts que ha romàs sobre la gespa artificial de l'Estadi, avui molt ràpida a causa de la pluja que ha caigut durant tota la tarda a l'Hospitalet. Els de Kiko Ramírez, ben endreçats, han fet una primera part notable davant d'un rival que ha dominat pilota i ocasions com era d'esperar. L'Atlético de Madrid ha sortit disposat a encarrilar el partit ben aviat i ha gaudit de quatre opcions clares abans que els riberencs s'apropessin amb claredat a la porteria d'un Oblak que ha viscut un vespre més aviat tranquil. Oliver Sánchez s'ha esforçat d'inici per salvar primer un xut de Cerci (11') i acte seguit un del capi matalasser Gabi (14'). La millor opció del primer temps l'ha tinguda el mexicà Raúl Jiménez, que ha enviat una pilota al travesser després d'un cop de cap a centrada de Cerci (19').

L'Atlético ha dut perill de debò fruit d'accions d'estratègia, com ara al minut 27 en una rematada de l'uruguaià Giménez després d'un servei de cantonada picat per Gabi. A l'Hospi, per contra li faltava un punt de calma per sortir amb ordre al contracop. Ho aconseguiria superada la mitja hora de partit, en una cavalcada de José Ángel Bueno que acabaria a terra, dins l'àrea madrilenya, en una acció en què bona part de la parròquia riberenca demanava penal sobre el tarragoní (31'). Ha estat un miratge ofensiu dins del domini gairebé absolut d'un Atlético de Madrid que, en canvi, no ha tingut el punt de mira afinat en la resta d'opcions de què ha gaudit al primer acte: al minut 39, un Cerci més voluntariós que encertat rematava fora i ja a l'afegit del primer acte, era el "Cebolla" Rodríguez qui enviava als núvols un xut potent des de la frontal (45'). L'Hospi havia salvat amb honor una primera meitat complicada, si bé li ha mancat contundència i descomplicar-se en alguna situació de sortida de pilota des del darrere.

Amb el 0-0 al descans, el tècnic visitant Diego Pablo Simeone ha vist clar que calia canviar la dinàmica del partit i ho ha buscat (i aconseguit) amb l'entrada del davanter francès Antoine Griezmann. El de Mâcon ha dut de corcoll la defensa riberenca des que ha agafat la primera pilota del segon temps, amb una centrada enverinada que ha picat al travesser (47'). En l'acció posterior, era un defensa de l'Hospi qui treia sota pals una rematada a boca de canó de Gabi (48'). Eren moments de setge de l'Atlético de Madrid, però amb els de Simeone cercant la porteria d'Oliver el partit s'obrir i l'Hospi disposaria d'espais per viure els millors moments del partit. Aleix Coch tindria una de les opcions més clares en una rematada de cap a la sortida d'un córner que blocava Jan Oblak (54') i Rubén Alcaraz també provaria sort amb un xut des de la frontal que marxava fora (56'). L'Hospi tocava i ambicionava el gol de la sorpresa però, ja sabem com és el futbol, el modest acabaria colpejat quan menys s'ho esperava: obertura de Mario a la dreta cap a Jesús Gámez, centrada de l'ex del Málaga al cap de Griezmann i fantàstica rematada de cap del francès, que creuava l'esferica davant la sortida d'Oliver (66').

66 minuts havia durat la resistència d'un bon, d'un gran Hospi: amb el gol, tot cal dir-ho, l'Atlético de Madrid veuria mitja feina feta i l'Hospi, tampoc ens enganyem, tampoc se sentia del tot incòmode amb un resultat que molts no haurien vist amb mals ulls abans de començar. El partit perdia revolucions i només una acció per barba, com un xut de Raúl Jiménez que marxava alt (75') i un intent creuat i desviat de Miguel Ángel Luque per l'Hospi (79'), semblaven animar un partit que tornaria a reviure amb un penal clar d'Agus sobre Cerci que acabaria de trencar el partit i l'eliminatòria. Gabi transformava la pena màxima i establia un 0-2 al marcador (81') que hauria pogut durar segons a l'electrònic si l'àrbitre no hagués anul·lat un gol als visitants en l'acció posterior (82'). D'aquí al final, l'Atlético encara tindtia temps per desnivellar l'eliminatòria encara més al seu favor: Oliver s'encarregava de salvar el gol de Griezmann (91'), però no podria fer res per salvar el golàs de Cristian Rodríguez en la darrera acció del partit: xut potent des de la frontal del '21' de l'Atlético i premi potser cruel i exagerat en contra d'un Hospi voluntariós, lluitador, solidari i competitiu que patia una derrota dolça.