Etiquetes

17/10/14

El dia que Iván Carril va derrotar l'Atleti

L'Atlético de Madrid serà el rival del Centre d'Esports l'Hospitalet als 1/16 de final de la Copa del Rei. Tal com va passar fa 13 temporades, els riberencs tindran la sort d'enfrontar-se a l'actual campió de Lliga de Primera Divisió, si bé l'any 2001 el Deportivo de la Coruña no va a tenir a bé jugar a l'Estadi per culpa de la seva superfície de gespa artificial. El proper mes de desembre, els matalassers s'enfrontaran als riberencs per primer cop a la història en un partit de futbol, ja sigui o no oficial, però no serà la primera vegada que un jugador de l'actual plantilla de l'Hospi s'enfronti a l'Atlético de Madrid. I si a sobre, guanyem, tampoc serà el primer cop que aquest jugador tasti el sabor del triomf davant el quadre blanc-i-vermell. Es tracta d'Iván Carril, l'únic jugador riberenc que ja ha tingut l'oportunitat de jugar contra l'Atlético de Madrid. L'altre futbolista que guarda relació amb el club que presideix Enrique Cerezo és el sabadellenc Miguel Ángel Luque, que va defensar els colors del filial de l'Atleti la temporada 2011-2012.

10 de setembre de 2005. Estadi de Riazor. Minut 77 de partit i el Deportivo de Joaquín Caparrós i l'Atlético de Madrid del Virrey Bianchi es veien les cares en partit de la segona jornada de Primera Divisió. Sense gols a l'electrònic. El tècnic deportivista, que 10 minuts abans havia fet entrat l'uruguaià Taborda en detriment de Diego Tristán, optava per fer un segon canvi a les files del Depor: Leo Scaloni deixava el terreny de joc i hi ingressava un jove gallec anomenat Iván Carril. Era la seva segona presència amb el Primer Equip a la Lliga, als seus 21 anys i dues setmanes després d'haver debutat a Son Moix contra el Mallorca. Abans, Carril ja havia tingut minuts a la Intertoto Cup davant el Buducnost, l'Slaven Belupo i l'Olympique Marseille. El partit contra l'Atlético va ser un dels 10 que Iván Carril va jugar en Lliga amb el Primer Equip del Deportivo de la Coruña, abans de marxar cedit al Vecindario primer i al Palencia, després. Aquella tarda de setembre de 2005, l'èxtasi es va apoderar de l'estadi de Riazor a tocar del final: un gol de Joan Capdevila al minut 90 acabaria donant el triomf per la mínima a un Dépor que acabaria la Lliga en vuitena posició, dos llocs per sobre de l'Atlético de Madrid.

Però com dèiem, no és l'únic jugador de l'Hospi que guarda relació amb l'Atlético de Madrid. De fet, el migcampista vallesà tornarà d'alguna manera a la que va ser casa seva el curs 2011-2012, temporada en què va defensar els colors de l'Atlético de Madrid B a Segona Divisió B. Després del seu pas pel Barcelona Atlètic i l'Almería B, Luque va jugar al filial matalasser sota les ordres del serbi Milinko Pantic. Gran campanya de l'Atleti B al grup 1 de Segona B, on va arribar amb opcions de playoff a la darrera jornada per bé que la derrota per 5-2 a Leganés el va relegar a la cinquena posició final, a tres punt de l'Albacete i a quatre de Tenerife i Lugo (tots tres equips, ara a la Lliga Adelante). Aquella temporada Miguel Ángel Luque va jugar 13 partits amb els matalassers (10 d'ells com a titular)  i va marcar tres gols, en jornades consecutives, davant l'Oviedo, el Marino i l'Alcalá.