21/9/14

Triomf d'Ironman | CE l'Hospitalet 1-0 CF Badalona

- Un gran gol de falta d'Alcaraz (83') resol un partit dur per a l'Hospi
- Quart partit consecutiu sense perdre dels riberencs, que estan en alça i dinen en vuitena posició
- El Badalona, tradicional bèstia negra, perd el seu primer partit del curs i i encaixa a l'Estadi la seva segona derrota en nou temporades.
SALA MULTIMÈDIA: rodes de premsa, galeria de fotos i videoresum

Hi ha dies que et lleves i sents que no passarà res d'excepcional a la teva vida. Això no treu que hauràs d'anar a treballar i fer-ho de forma professional, donant el màxim de tu per tal d'assolir l'objectiu marcat, el que la gent espera de tu. Quan s'ha llevat aquest matí, l'Hospi sabia que contra el Badalona l'esperava poc menys que una guerra, que una lluita contínua en cada acció contra 11 guerrers escapulats que saben de les seves limitacions fins al punt de convertir això en una virtut. No es tracta de parlar d'antifutbol perquè dins del reglament tot és vàlid, tot és lícit. Cadascú juga les seves cartes i al Badalona, de moment, li ha sortit prou bé. Aquest migdia, però, Rubén Alcaraz ha volgut impartir justícia per premiar l'equip que havia volgut la pilota i que havia tingut més intenció de cercar la porteria contrària. Ha estat a set minuts del final, quan l'Ironman de l'Hospi ha batut Marcos Pérez amb un gran xut de falta que ha fet embogir l'Estadi el dia que Antonio Castellano presidia la llotja com a president per primer cop. Tres punts més al sac que eleven l'Hospi a la primera meitat de la classificació, que permeten sumar el tercer triomf seguit i encarar amb més optimisme un tram de Lliga amb quatre rivals no catalans que marcaran de forma definitiva la dinàmica a seguir.

Només un canvi en l'onze inicial respecte del que va saltar a la gespa fa set dies contra el Villarreal B. Avui Rubén Carreras ha estat suplent per primer cop a la Lliga i ha estat Álex Barrera qui ha retornat a la titularitat; aquest moviment ha provocat el desplaçament d'Iván Carril a la banda en algunes fases d'un partit visualment poc lluït vist l'ofici que ha mostrat el Badalona al llarg de tot el partit. Amb Sierra com a defensa circumstancial, l'argentí Juan Pablo Amantini s'ha convertit en ànima i esperit d'un Badalona batallador i paparra, que en ocasions ha aconseguit treure de polleguera un Hospi poc lluït en el capítol ofensiu. Al minut 14 l'Hospi ha demanat un penal per mans dins l'àrea visitant que el tinerfeny Pinto Herrera, poc afortunat aquest migdia, no ha volgut assenyalar. Abans de la mitja hora han arribat les primeres dues accions clares del partit: al pas pel 27 una bona acció de Peque ha acabat amb una rematada amb cama esquerra massa creuada i dos minuts més tard, un mal refús de Marcos ha impactat amb Nano, però la pilota ha marxat ajustada al pal esquerre de la porteria visitant (29').

El Badalona, amb un clar dibuix de contenció, s'ha limitat a treballar la línia defensiva i aprofitar la qualitat de Balda, Raúl Torres i, especialment, Abraham. El canari ha estat objecte d'un més que possible penal dins l'àrea riberenca que l'àrbitre tampoc ha cregut convenient sancionat (30') i quatre minuts més tard ha provat sort amb un xut des de l'interior de l'àrea gran que ha marxat creuat (34'). Al final, el millor que ha passat ha estat l'arribada del descans ja que el partit s'ha anat endurint amb el pas dels minuts i una centrada de Peque que no ha trobat rematador (35') s'ha acabat convertint en l'oasi dins d'un desert de patades, colzades i joc subterrani on el Badalona s'ha trobat còmode i que l'àrbitre en cap moment ha sabut aturar.

A la represa i amb els ànims calmats, l'Hospi ha fet una passa endavant a la recerca del gol però els minuts han demostrat que avui no tenia un bon dia. La 'no rematada' d'Haro a centrada de Valentín (46') ha estat la mostra que a l'Hospi avui li ha faltat calma i li ha sobrat precipitació. Com sempre, Nano s'ha barallat amb qui ha calgut (avui haurà quedat per sopar amb Amantini, com a mínim) i al minut 51 ha tingut una bona acció amb un xut ras que ha marxat a l'esquerre de Marcos. Ha estat, aquesta, l'antesala de la millor opció en tot el partit per al Badalona, que mitjançant un omnipresent Abraham ha estimbat l'esfèrica al travesser riberenc fruit d'una potent gardela des de la frontal de l'àrea gran de l'Hospi (52').

Ha estat un avís suficient com perquè les coses tornessin a fluïr amb calma durant gairebé una vintena de minuts en paral·lel al carrussel de canvis. Morgado i Carreras han entrat per Carril i Bueno, respectivament, mentre Manolo González donava entrada primer a Roger Matamala i després al defensa Lulu. Una rematada potent de Valentín que s'ha perdut per sobre del travesser (71') ha estat l'única acció destacada abans del gol que ha desencallat el partit. Falta llunyana i força centrada, rematada amb cama dreta de Rubén Alcaraz i golàs de falta per resoldre un partit hipercomplicat. 83' i 1-0. El gol ha esperonat un Badalona que ja havia entrat en la dinàmica de perdre temps i signar l'empat. Tot i la reacció, un xut alt d'Abraham (86') ha estat l'única acció destacable en un tram final on l'Hospi ha recorregut al clàssic joc d'amagar la pilota al córner per perdre temps i deixar morir un encontre que dóna punts i aire gairebé per igual.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Carril (Morgado, 63'), Álex (Canario, 76'), Haro, Bueno (Carreras, 59') i Nano.

CF BADALONA: Marcos, Óscar Sierra, Fran Grima, Amantini, Bermudo (Lulu, 72'), Prior, Toni Lao, Manu Balda (Esteve, 77'), Abraham, Raúl Torres i Álvaro Vega (Matamala, 61').

Gol: 1-0 Alcaraz (83').

Àrbitre: David Jesús Pinto Herrera (Tenerife). Ha amonestat els locals Haro (24'), Carril (36'), Agustín (55'), Morgado (91') i Peque (93') i els visitants Toni Lao (12'), Álvaro Vega (50') i Bermudo (63'). També ha amonestat el tècnic local Kiko Ramírez (38').

Incidències: partit corresponent a la 5a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 500 espectadors. Matí ennuvolat. Primer partit d'Antonio Castellano com a president riberenc. No hi ha hagut servei de megafonia (només ha sonat l'himne). A l'Hospi, Èric Via i Oliver han completat la convocatòria; al Badalona ho han fet Sergio López i Joel.