Etiquetes

2/3/14

Visca el Salvador!! | CE l'Hospitalet 3-1 Elche Ilicitano

Sala Multimèdia | El tercer gol del partit, segon d'Iban Salvador avui, ha dut la tranquil·litat i ha fet florir l'alegria a Can Hospi. Tant que el personal que teníem a la vora s'ha animat a proposar titulars pel partit. De nou, Iban Salvador ha tornat a ser la cirereta del pastís, el llacet d'un Hospi que continua de dolç i que avui ha iniciat un març ple de duels directes amb un treballadíssim triomf davant d'un Elche Ilicitano que, en boca de Kiko Ramírez, ha estat el millor visitant que ha passat aquest curs per l'Estadi. El 3-1 definitiu reflecteix millor l'encert de tots dos equips que no pas el domini o les ocasions de riberencs i il·licitans. A això s'agafava Vicente Mir en sala de premsa; el tècnic franjaverda no encertava a raonar el perquè del rendiment antitètic del seu equip segons actuï com a local o com a visitant, però reconeixia que d'alguna manera, potser l'Hospi sí havia merescut vèncer pel tram final de partit dels riberencs. Tres punts importants que deixen el quart a només dues unitats, però un partit que ens deixa més essència: victòria sense Aridai, nova reivindicació d'Iban Salvador, minuts interessants de Jordi Quintillà i retorn als camps de Pirulo. Vida més enllà dels tres punts, allò dels intangibles al món del futbol.

La baixa d'Aridai obligava Ramírez a introduir canvis a l'onze inicial. Un de segur, dos al final: Carreño ha ocupat la punta d'atac en lloc del canari i un altre canari, Canario, ha entrat a l'onze en detriment de Lucas. Caire més ofensiu sobre la gespa en un inici de partit dur per als riberencs. Estirat i ambiciós, l'Elche Ilicitano ha dominat el primer quart d'hora el partit i ha tingut més arribada que no pas encert i definició a l'hora de cloure les seves accions. Sorprenent suplència de Sergio León i presència constant d'Anaba i Jairo en l'atac il·licità. El ghanès ha estat el primer a provar sort amb un xut des de l'interior de la gran que ha atrapat Craviotto (6'), mentre que el panameny ha gaudit de la millor opció en aquest inici rematant alt una bona centrada de Marín (16'). Abans, Samu (9') i Sergi Guilló (12') ho havien intentat des de la frontal, però els seus xuts marxaven lluny del seu objectiu. Poc a poc, l'Hospi s'aniria espolsant el domini visitant i capgiraria la dinàmica per convertir el partit en més control de pilota, amb arribada però sense rematada.

Això fins que a tres minuts del descans, una jugada embolicada dins l'àrea gran servia com a preludi de l'1-0 de l'Hospi; pilota que surt rebutjada a línia de tres quarts, rep Dani Provencio, centrada al segon pal on entrava Carreño, assistència amb el cap de l'andalús i, com no, rematada també de cap de David Haro per enviar la pilota al fons de la xarxa. Acció de tiralínies per obrir la llauna en la primera rematada a porteria dels riberencs (42'). Desè gol a la Lliga de David Haro. Per desgràcia, la disbauxa no ha durat massa a l'Estadi, ja que en la darrera acció abans del descans, l'Ilicitano ha aprofitar una errada defensiva de l'Hospi per restablir l'empat. Pèrdua de Provencio, manca d'atenció de Moyano i Jairo Jiménez es planta tot sol davant Craviotto per creuar la pilota davant la sortida del meta lleidatà i situar l'1-1 abans que Alemán Pérez mostrés el camí de vestidors. Gerra d'aigua freda per un Hospi que dilapidava un gol suadíssim amb una errada defensiva greu.

Però aquest equip té massa virtuts com per matar-lo abans d'hora. Una de les més notòries és la paciència, la capacitat de lectura del partit al camp... i a la banqueta. L'Ilicitano ha començar fort el segon acte i Charlie ha rematat fora per poc un servei de cantonada (47'). Responia l'Hospi cinc minuts més tard amb una bona acció individual de David Haro que Carreño no connectava per ben poquet (52'). Poc a poc, l'Ilicitano perdia presència ofensiva i l'Hospi sovintejava la porteria de Diego. Avisaria en fins a tres ocasions l'equip de Kiko Ramírez, mitjançant Pol Llonch (64'), Carreño (66') i Haro (67'). Però seria coincidint amb l'entrada de Pirulo que l'Hospi tornaria a avançar-se en el marcador. I seria en una falta en línia de tres quarts picada precisament pel gadità; Vicente Mir avisava Juanra del perill de la segona jugada, però seria de primeres que Iban Salvador connectaria la centrada de Pirulo amb el cap per fer el momentani 2-1 i embogir de felicitat amb el seu primer gol a l'Estadi (75').

El gol faria mal a l'Elche Ilicitano, ja en dinàmica decreixent i sense massa arguments ofensius tot i l'entrada de Sergio León i d'Iván Agudo (a més de Nico Cháfer). L'únic intent destacable seria un xut des de la frontal de Sergi Gulló que marxava per sobre del travesser (79'). A l'Hospi, Quintillà i Lucas entraven per Canario i Provencio. Més solidesa al darrera, al mig del camp... i més espais a la contra per matar el partit. I en un matí d'encert i velocitat, seria David Haro qui caçaria una pilota al mig del camp i assistia un Iban Salvador perfectament desmarcat de la defensa il·licitana; control, mirada i resolució perfecta de l'hospitalenc davant la sortida d'un Diego resignat. 3-1 i descans, respiració profunda i somriure. Quart gol d'Iban aquesta temporada. El jove del planter és la màxima expressió d'aquest Hospi: paciència, sacrifici, treball i ambició. I anar partit a partit. Que duri!

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Pol, Provencio (Lucas, 78'), David Haro, Canario (Quintillà, 72') i Iban Salvador i Carreño (Pirulo, 67').

ELCHE ILICITANO: Diego, José Ángel, Miguel Ángel, Charlie, Marín, Sergi Guilló, Samu (Sergio León, 58'), Juanra, Anaba, Jairo (Iván Agudo, 64') i Migue García (Nico, 60').

Gols: 1-0 David Haro (42'); 1-1 Jairo (45'); 2-1 Iban Salvador (75'); 3-1 Iban Salvador (86').

Àrbitre: Alexandre Alemán Pérez (las Palmas). Ha amonestat els locals Provencio (69') i Iban Salvador (92') i els visitants José Ángel (14'), Jairo (45'), Juanra (74') i Iván Agudo (90').

Incidències: partit corresponent a la 28a jornada de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant de 350 espectadors. Matí assolellat. A l'Hospi, Hammouch i Álex Sánchez han completat la convocatòria riberenca. A l'Ilicitano ho han fet Nacho Porcar i Marcos.