Etiquetes

12/2/14

Els precedents de l'Hospi-Llagostera

Diumenge a l'Estadi, la Unió Esportiva Llagostera buscarà puntuar i marcar per primer cop a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant l'Hospi d'ençà que es veiessin les cares per primera vegada el mes de gener de 2010. Des d'aleshores, riberencs i gironins s'han enfrontat en tres ocasions (2 a Segona B i 1 a Tercera) amb un balanç força negatiu per als interessos gironins: 3 derrotes, 9 gols encaixats, un penal errat... i cap gol anotat. Alerta, però, ja que el Llagostera tampoc havia guanyat mai l'Hospi com a local i a la primera volta va poder trencar el malastruc amb un gol matiner de Salva Chamorro que va situar en rampa de sortida Martín Posse, que va dimitir set dies després en acabat el partit contre el Levante B. Com cada setmana, repassem els precedents en diferent format.

2012-2013 | CE l'Hospitalet 2-0 UE Llagostera (#2bg3)
Prèvia | Crònica | Sala Multimèdia

Partit de contrastos en el darrer precedent entre riberencs i gironins. La primera meitat només va tenir color local, amb una exhibició de futbol dels homes de Miguel Álvarez, que van marxar amb un 2-0 al descans gràcies als gols de David Corominas (13') i de Sergio Cirio (37'), tot i que Osado i sobretot Ismael Moyano, amb xut inclòs al travesser, haurien pogut ampliar l'avantatge. Immers en la ressaca postcopera, el Llagostera va reaccionar a la segona meitat a base d'ocasions, però no pas de gols. El culpable, un Carlos Craviotto que va aturar el seu primer penal amb l'Hospi a la Lliga; el lleidatà va endevinar la intenció a Pere Tarradellas, que d'aquesta manera fallava el 2-1. També el canari Álex Cruz, ja a les acaballes, toparia amb una nova i brillant intervenció del meta riberenc, que salvava el gol del Llagostera en un mà a mà que pintava favorable a l'extrem llagosterenc.

2011-2012 | CE l'Hospitalet 1-0 UE Llagostera (#2bg3)
Prèvia | Crònica

Instal·lat en la gènesi d'una ratxa de victòries consecutives per al rècord, l'Hospi de Jordi Vinyals aconseguia derrotar el Llagostera per la mínima gràcies a un gol de David Haro a l'inici de la segona meitat. Precisament en el tram de partit en què l'Hospi millor estava jugant, els riberencs van trobar el premi del gol. Curiosament, el partit contra el Llagostera arribava setmana i mitja després que tots dos conjunts s'haguessin vist les cares en territori gironí amb motiu del partit de Copa del Rei que va classificar l'Hospi per als 1/16 de final de la competició del KO. La victòria a la Lliga va permetre els de Vinyals ocupar plaça de playoff d'ascens a la Lliga Adelante per primer cop aquella temporada... i quatre anys i cinc mesos després de l'última vegada.

2009-2010 | CE l'Hospitalet 6-0 UE Llagostera (#3div5)

El primer precedent entre riberencs i llagosterencs va ser demolidor per als d'Oriol Alsina, que van marxar de l'Hospitalet amb un set en blanc en contra. Aquell Hospi de Vinyals va ser campió (agònic, això sí) després d'un primer tram i escaig de Lliga en què va ser una autèntica piconadora. El Llagostera visitava l'Estadi després que l'Hospi li clavés un 0-6 als seus veïns de Cassà i van acabar repetint experiència. I això que els blaugrana van fer una primera part seriosa, plantant cara en tot moment i creant ocasions. Això fins que a tocar del descans Eloi Fontanella enviava al fons de la xarxa una centrada de David Corominas. A la represa, coll avall per un Hospi que marcaria cinc gols més, obra de Christian Alfonso, Jordi Martínez (2), un altre d'Eloi Fontanella... i fins i tot un darrer de Cristian Lobato, un home tampoc massa habitual en això de marcar gols.