Etiquetes

1/12/13

Penalitzats | CE l'Hospitalet 0-1 CE Constància

Galeria d'imatges | Hi ha dies que un es lleva amb el peu esquerre i veu complicat que li puguin passar coses bones. Aquest migdia a l’Estadi, aquesta ha estat la sensació que ha transmès el Centre d’Esports l’Hospitalet a partir del penal en contra que ha suposat el 0-1 del Constància, l’únic gol d’un partit que ha conduït els riberencs a la seva primera derrota des del 6 d’octubre. Gairebé dos mesos després, el que suposava una bona oportunitat de seguir creixent a la classificació ha suposat una frenada en sec davant d’un bon rival, d’un bon Constància que aconseguia guanyar lluny d’Inca per primer cop en 7 mesos. Els de Joan Esteva, avui sancionat a la graderia, han fet un partit pràctic, d’acord amb el seu estil, i haurien pogut sentenciar en una primera meitat on han gaudit d’opcions de gol clares per acabar patint, més pel marcador ajustat que no pas per perill real. Derrota inesperada per un Hospi que veu frenada la seva ratxa abans de rebre diumenge vinent un Atlètic Balears que dinarà com a líder del grup 3. Mai agrada perdre, però la derrota d’aquest migdia hauria de servir per posar fre, entre tots, a un cert ambient d’eufòria; una derrota que demostra que això de la Segona B és llarg, etern, i que llançar les campanes al vol sol ser sinònim de fracàs.

Lliçó apresa després d’un encontre que es plantejava com una continuació del jugat fa set dies a Sant Andreu, almenys si fem cas a un onze inicial que repetia, fil per randa, els 11 components que encetaven el partit al Narcís Sala. Aridai, ja recuperat, tornava a una convocatòria. En queien Mario i Manel, avui en una graderia on no hi era Hammouch, també a la banqueta. Les sensacions inicials eren bones, amb un Hospi incisiu, amb arribada però sense rematada. Això, fins que al minut 5 Bosch Domenech ha assenyalat penal dins l’àrea local per unes presumptes mans de Peque. Dubtós. El capità constancier Jaime s’ha encarregat de transformar la pena màxima per situar un 0-1 que ja ningú seria capaç de moure (5’). Quedava molt per davant, però lluny de trobar tranquil·litat l’Hospi va transmetre poca clarividència i excés de precipitació. Ho va aprofitar un Constància que durant bona part del partit va posar una marxa més pel que fa a intensitat i que hauria pogut sentenciar el matx abans del descans si Nico hagués estat encertat de cara a porteria.

El davanter manacorí, barallat amb el gol, perdona el 0-2 en dues opcions claríssimes de l’equip que avui dirigia des de la banqueta Ignasi Llompart. L’ex de Pollença i Llubí veia com Nico perdona el gol en dues accions similars, calcades, en què després de marxar per velocitat del seu marcador creuava en excés el seu xut quan ho tenia tot a favor. Passava al minut 13, escorat a l’esquerra de l’atac visitant i set minuts després, al 20, creuant la pilota a la dreta de Craviotto. L’Hospi, imprecís, volia però amb prou feines podia. Els xuts llunyans de Moyano (10’) i Pirulo (38’) servien només per a gastar tinta al full d’anotacions; el primer marxava per sobre del travesser mentre que el segon obligava Gaspar a intervenir per enviar la bola a córner. Un Gaspar que dos minuts més tard faria vista en la millor opció dels riberencs en tot el partit: xut de falta amb cama esquerra de Canario que s’estavellava directament al travesser (40’).

Canario es quedava al vestidor al descans per donar el relleu a un altre canari: Aridai. El de Las Palmas, però, no ha tingut el seu millor dia en una segona meitat on l’Hospi ho ha provat amb més cor que cap. El Constància ha acumulat jugadors al darrer i a base d’ordre i intensitat n’ha tingut prou per anul·lar un Hospi inofensiu. En ocasions, amb tot l’equip per darrera la pilota, els de Kiko Ramírez no han tingut estrella per inquietar Gaspar; així les coses, la primera opció no ha arribat fins al minut 63, amb un xut de falta d’Aridai que el meta constancier ha aturat sense majors complicacions. La resposta, a la contra i mitjançant Campoy, que xutava a les mans de Craviotto (64’). L’Hospi ha tingut el control de la pilota al segon temps i, fins i tot, ha reclamat dos penals per mans dins l’àrea del Constància; en tots dos casos, Bosch Domenech s’ha fet l’orni i no n’ha volgut saber res, tot i que el primer (després d’una centrada d’Akinsola) semblava força clar.

Ramírez ha fet entrar Carreño en el lloc de Fragoso. Més homes d’atac però més anarquia en un equip on Moyano ha acabat fent de davanter centre, a la desesperada. Però en tots els intents, tant Gaspar com la defensa inquera han estat superiors: Gaspar posava una mà salvadora abans que David Haro connectés una gran assistència d’Aridai (70’), que un minut després ha vist com la defensa treia un potent xut que es dirigia entre els tres pals (71’). El Constància s’ha limitat a explotar els espais amb contracops que no han sabut definir Nico, Rubén Carreras ni Mateu Ferrer, sorprenentment suplent en el dia d’avui. L’Hospi, negat en l’aspecte ofensiu, només ha tingut una opció a les botes d’Akinsola, però la volea del nigerià recollint una pilota morta ha marxat gairebé al camp de rugbi (90’). Descompte ben jugat per un Constància que no ha vist perillar en excés un triomf que li permet avançar l’Hospi a la classificació.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Fragoso (Carreño, 63'), Canario (Aridai, 46'), Pol (Hammouch, 87'), David Haro, Pirulo i Akinsola.

CE CONSTÀNCIA: Gaspar, Jaime, Joel Coch, Connor, Víctor, Jaume Calonge, Campoy, Serra (Mateu Ferrer, 76'), David Karg, Rubén Carreras (Mozo, 92') i Nico (Tòfol, 87').

Gol: 0-1 Jaime (5', penal).

Àrbitre: Miguel Bosch Domenech (Comunitat Valenciana). Ha amonestat els locals Peque (52') i els visitants Nico (11'), Rubén Carreras (39'), Connor (45'), Joel Coch (62'), Campoy (71'), Gaspar (91'), Jaime (92').

Incidències: partit corresponent a la 16a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 200 espectadors. Matí assolellat i fresc a l'Hospitalet en un partit que ha retransmès en directe IB3 Televisió. A l'Hospi, Mousa i Álex Sánchez han completat la convocatòria; al Constància ho han fet Perales i Salcedo.