Etiquetes

22/11/13

Els precedents del Sant Andreu-Hospi

L’últim cop que l’Hospi va guanyar al Narcís Sala, el coliseu andreuenc tenia gespa natural. Va ser el curs 2003-04, amb Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ com a tècnic riberenc, que el Centre d’Esports l’Hospitalet va sumar la darrera de les quatre victòries que ha aconseguit en els 22 partits disputats en territori quadribarrat. Ha plogut bastant des d’aleshores, més encara des que els duels entre Sant Andreu i Hospi eren l’apassionant "derbi de la línia 1" fins la irrupció de la UDA Gramenet. Amb tot, el 23è capítol dels enfrontaments entre andreuencs i hospitalencs destil·la novament passió i història, polèmica i, força sovint partits atractius i amb gols (o autèntics tostons com els dos últims anys on l’Hospi ha fet playoff d’ascens a Segona A). Balanç de 10 victòries del Sant Andreu, 8 empats i 4 triomfs riberencs; 39 gols marcats pels andreuencs i 29 a càrrec dels hospitalencs. Tot seguit, repassem els darrers precedents; estem bojos però tampoc tant com per repassar tots 22 fil per randa.

Temporada 2012-2013 | UE Sant Andreu 0-0 CE l’Hospitalet
Prèvia | Crònica | Sala Multimèdia

Que un equip rebi un trofeu en un partit de Lliga no és massa habitual. Que ho faci, a més, després d'haver empatat, encara menys. Coses de la Festa Major de Sant Andreu: Hammouch recollia la Copa cortesia del Sant Andreu fa gairebé un any. Després d'un partit en què el mà a mà que Morales (etern) va salvar a Sergio Cirio va ser la millor ocasió dels riberencs en un duel de poques ocasions. Camp de dimensions petites i, sobretot, gespa en mal estat que perjudicava la circulació de l'esfèrica. Així, les millors ocasions andreuenques van córrer a càrrec d'Édgar Hernández, que a la primera meitat estavellava un llançament de falta directament al travesser. A la segona part, gairebé a tocar del final, l'actual davanter del Sabadell perdonava davant Craviotto el que hagués estat l'1-0 a favor dels de Piti Belmonte.

Temporada 2011-2012 | UE Sant Andreu 2-1 CE l’Hospitalet
Prèvia | Crònica | Roda de premsa de Vinyals

"És gairebé un miracle que estiguem on estiguem, fent el joc que fem... Fallant les ocasions que fallem és difícil fer playoff i tenir opcions de pujar". Frase lapidària de Jordi Vinyals al final d'un partit que recollir força bé la dinàmica negativa que va acompanyar l'Hospi al llarg de la segona volta del curs 2011-12 i que va privar els riberencs de disputar la fase d'ascens. Partit d'alternatives al Narcís Sala en un partit que van obrir i tancar els de Piti Belmonte amb els gols d'Édgar Hernández i d'Arnau Tobella. El 2-1, psicològic, ja que David Prats havia empatat pocs minuts abans en un encontre on l'Hospitalet mai va trobar-se còmode i en qupe l'equip de Vinyals va acabar amb 10 jugadors per l'expulsió de Manu Viale.

Temporada 2010-2011 | UE Sant Andreu 2-2 CE l’Hospitalet
Prèvia | Crònica

Partit d'allò més polèmic al Narcís Sala amb repartiment de punts. Segon desplaçament de Miguel Álvarez com a tècnic riberenc que s'iniciava amb un penal sobre Miguélez no assenyalat. A la segona part, bogeria: penal inexistent que sí xiula Cardona Santana, que a més s'equivoca a l'hora d'amonestar el Viale correcte. Després, expulsió inútil de Toni Velamazán per picar una falta quan havia demanat distància; una falta que picaria Coro, rebutjaria el futur porter riberenc Oliver i aprofitaria Jordi Martínez per empatar i celebrar amb ràbia. 1-1. Al descompte, més bogeria: 1-2 de Coro en un gran llançament de falta, 2-2 de Miguélez al minut 94 i expulsió de Craviotto per perdre temps. Amb els tres canvis realitzats, Iván Hammouch acabaria sota pals un dantesc Sant Andreu 2-2 l'Hospitalet.

Temporada 2006-2007 | UE Sant Andreu 0-0 CE l’Hospitalet

En un dels partits més avorrits que servidor recorda, aquell 0-0 a sis jornades del final va enfadar bona part de la parròquia riberencs desplaçada a Sant Andreu. Poques ocasions (una de Cárcel va ser, potser, la més clara per als riberencs) que deixaven l'Hospi de Juan Carlos Oliva en 9a posició, a 541 minuts de l'èpic gol de David Giménez a Elda. El Sant Andreu, aleshores, eren 15è; Jaume Creixell havia estat acomiadat però Félix Arnáiz no havia aconseguit redreçar el rumb d'un Sant Andreu que va acabar baixant a Tercera en el darrer partit de l'any a la Vila-joiosa (2-1). Curiós, si més, no, que els últims dos cops que l'Hospi ha empatat sense gols al Narcís Sala l'equip hagi acabat disputant la fase d'ascens a Segona Divisió A.