Etiquetes

27/10/13

Victòria made in Hospi | CE l'Hospitalet 3-2 Villarreal CF B

Galeria d'imatges | Ni el més retorçat dels guionistes hagués estat capaç de dissenyar un final així per al primer triomf de l’Hospi sobre el camp aquesta temporada. Bé, potser Benet i Jornet hi hauria afegit sang (que també n’hi ha hagut), però el final d’avui ha estat més feliç que el d’algunes perruqueries asiàtiques. Amb ànim, cor, futbol i creença, l’Hospi ha remuntat un tètric 0-2 que ha fet aparèixer mil i un fantasmes a l’Estadi. Quan pitjor pintava el futur, quan tot semblava perdut, l’equip ha tret la ràbia i la qualitat que té a dins per destrossar un líder que s’ha vist en poc més de mitja hora de dominar còmodament el partit a perdre de forma incomprensible tres punts que semblaven segurs. Els gols de Pirulo (doblet) i de David Haro han dut el deliri a un Estadi necessitat d’èpica i alegria, necessitat de tres punts d’una tacada que, com fa set dies, en són més a l’hora de definir la moral d’un equip que creu en les seves possibilitats i que afronta una setmana duríssima amb un marcador capaç de reviure el més mort dels morts.

Després del bon paper a Elx, Kilo Ramírez optava per fer els canvis justos i obligats. Amb Bebo sancionat, Pirulo era la novetat a l’onze inicial i el gadità ha respost amb el millor partit des que vesteix la riberenca. A la banqueta, convocat el jove Iban Salvador, que amb només 17 anys ha debutat en Lliga amb l’Hospitalet. Primera part igualada amb un Hospi que ha mostrat un altre estil, més directe, però que ha resultat previsible en la creació. Davant d’això, màxima efectivitat d’un Villarreal B incisiu, veloç, però que ha trobat el gol en un magnífic llançament de falta de Juanto: cama dreta i cinquè gol del ieclà aquesta temporada (16’). Gerra d’aigua freda per a l’Hospi, que havia tingut una bona arribada minuts abans amb un mà a mà de Carreño davant Aitor que el meta basc resolia enviant a córner (10’).

Seria l’Hospi qui s’aniria fent amb el control del partit i els groguets qui durien perill a la contra, com ara una cavalcada i posterior centrada de Cámara des de l’esquerre que Valentín tallava de forma providencial evitant la rematada d’Edison (23’). L’estratègia també donaria opcions a l’Hospi, com les centrades laterals. En aquest capítol, Pirulo forçava Aitor a intervenir en una centrada ben tancada (25’). El meta del filial ha estat el més destacat del seu equip, ja que a la primera meitat també ha estat atent per enviar a córner una falta picada per Aridai que ningú ha encertat a rematar (33’). Minuts abans, era Carreño qui tenia el gol de l’empat en una rematada de cap que marxava massa alta després d’un córner picat per Pirulo (30’).

A la represa, la desgràcia o l’atzar li giraria la cara a l’Hospi. Ben d’hora. Als 6 minuts, bona assistència de David Haro cap a Pirulo i bona resposta d’Aitor (51’), que desviava el xut i generava una acció de contracop que resolia el peruà Edison Flores amb un autèntic golàs que glaçava els ànims de l’afició riberenca (51’). Uns ànims que han renascut pocs segons després, quan al segon pal Pirulo rematava al fons de la xarxa una bona centrada de David Haro. L’Hospi neutralitzava de forma immediata el gol groguet i amb més de mitja hora per davant tenia el partit de cara, embogit, com en les grans ocasions a l’Estadi. Un partit que encara es posaria més de cara amb la lesió de Juanto i l’expulsió, justa, de Cámara (77’). Però que també comptava amb el contratemps de la lesió de Pau Senent, que entrava al camp al minut 57 i l’abandonava al 70.

D’aquí al final, el partit es convertia en un autèntic monòleg de l’Hospi. Més de 30 minuts de persistència, intensitat, ocasions i lluïment d’Aitor Fernández. El porter basc resolia qualsevol xut entre els tres pals. Doble ocasió de Carreño, que es trobava amb el meta basc i mala opció d’Aridai, que es precipitava a l’hora de recollir el rebuig (58’); nova intervenció d’Aitor enviant a córner un bon xut de falta de Pirulo (62’). El gadità, tot i els dos gols, ha maleït el meta visitant en més ocasions, com en la doble acció de què ha disposat juntament amb Aridai (82’). Abans, Carreño havia tingut el gol novament amb una rematada de cap que ha enviat a córner... sí, Aitor (68’). I sí, la següent ocasió, als 85 minuts, acabaria igual: xut potent d’Aridai des de l’interior de la gran i rebuig amb els punys d’Aitor, que feia vista dos minuts després quan Canario rematava un servei de cantonada fregant el pal dret de la porteria grogueta (87’).

Ocasions per donar i per vendre, clares com feia temps no se’n veien a Can Hospi. Però alguna cosa ens deia que havia de passar alguna cosa, una de gran. I seria el de Los Barrios, Pirulo, qui feia esclatar de joia l’Estadi amb el gol de l’empat, un 2-2 que l’equip celebrava efusivament. Caldrà veure la repetició de gol per explicar-vos-la, perquè sincerament l’emoció del moment em fa impossible reescriure-la ara mateix (89’). Forofismes a part, l’Hospi no es conformava amb el 2-2 i els quatre minuts de descompte donaven ales als de Kiko Ramírez per buscar la cirereta, l’èpica que donés tres punts ansiats. L’equip hi havia opositat i la nota de l’examen seria la que tant de temps s’havia buscat; com el curs passat, desenllaç a tocar del final, amb suspens, amb un David Haro que ha fet un partit per emmarcar i que s’ha plantat sol davant Aitor per batre’l i fer explotar l’Estadi com feia temps no es veia. Gairebé quatre mesos i mig després, l’Hospi tornava a guanyar. I de quina manera!

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Moyano, Viale, Manel (Pau, 57' (Canario, 70')), David Haro, Pol, Carreño (Iban Salvador, 76'), Aridai i Pirulo.

VILLARREAL CF B: Aitor, Blázquez, Javi Ramírez, Adrián Marín, Alić, Edu Ramos, Cámara, Pepe Palau, Nahuel (Sergio Marcos, 66') Edison (Nacho Pérez, 85') i Juanto (José Ángel, 66').

Gols: 0-1 Juanto (16'); 0-2 Edison (51'); 1-2 Pirulo (53'); 2-2 Pirulo (89'); 3-2 David Haro (94').

Àrbitre: Iván González González (Illes Balears). Ha amonestat els locals Pol (61') i els visitants Pepe Palau (73'), Aitor (77'), Adrián Marín (86'). Ha expulsat el visitant Cámara (28' i 80').

Incidències: partit corresponent a la 10a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 300 espectadors. Matí assolellat i bona temperatura. A l'Hospi, Mousa i Álex Sánchez han completat la llista; al Villarreal B ho han fet Zagalá i Arnau Vega.