Etiquetes

6/10/13

Impotents | UE Llagostera 1-0 CE l'Hospitalet

El Primer Equip del Centre d’Esports l’Hospitalet es troba en llocs de descens. Ho fa, en gran part, després de sumar la cinquena derrota a la Lliga (en set jornades), aquest matí al camp del Llagostera (1-0). Seria fàcil dir que les dinàmiques de tots conjunts han acabat marcant el desenvolupament d’un partit que s’ha posat a favor dels gironins abans del minut 20, amb l’estrena golejadora en partit oficial de l’oriolà Salva Chamorro. El cert, és que seria tan fàcil com realista, en ocasions, intensitat i confiança, el Llagostera ha superat un Hospi incapaç, moralment vençut en un inici que ja es preveia de bombardeig constant a la porteria d’un Carlos Craviotto que ha encaixat el segon gol a la història dels duels riberencs contra el ‘Llagus’. Els de Carrillo acaricien el cel i els de Posse, un infern. Divuitens a la classificació, l’argentí es jugarà el seu futur a una sola carta diumenge contra el Levante B, actual cuer a #2bg3. Tot el que no sigui derrotar el filial granota suposarà, amb total seguretat, un relleu a la banqueta riberenca.

Quart partit consecutiu en què Martín Posse ha optat per variar la parella de centrals; avui, torn per Valentín i per Moyano, escudats als laterals per Iván Hammouch i Mousa. Al mig del camp, retorn de Manel a l’onze inicial i suplència, força sobtant, de Pol Llonch. L’inici, avassallador per part local, transmetia sensacions conegudes: minut 4 i Craviotto salvava un mà a mà amb Salva Chamorro. La història semblava repetir-se amb el lleidatà com a salvador riberenc a Llagostera. Els d’Alsina i Carrillo han fet una passa endavant enguany: són un equip amb menys noms però amb molt més treball, especialment en unes accions d’estratègia que avui no han donat el fruit esperat. Jordi Masó hauria pogut marcar per segona jornada consecutiva, però el seu xut ha marxat creuat (7’). A l’altra àrea, en el capítol d’accions polèmiques per destacar, un possible per mans d’un central llagosterenc (Vallho o Cano, vaja) a xut de Valentín. Leo Ollo no assenyalava acció punible (11’).

Tampoc ho feia en l’acció del primer i únic gol de l’encontre, en una situació originada en una falta no xiulada a favor de l’Hospi, els jugadors es queden aturats (alguns diuen haver sentit un xiulet a la graderia) i generen una contra dels locals que condueix Eloy Gila i culmina Salva Chamorro resolent davant la sortida de Craviotto (19’). Per sota al marcador, l’Hospi seguia naufragant: Masó perdonava el 2-0 en un xut des de l’interior de la gran després d’una acció d’Eloy Gila (24’). Poc a poc l’Hospi aniria despertant i Manel ho provava amb un xut que marxava alt (33’). Instants després, el millor home avui de l’Hospi, Provencio, salvava una pilota que marxava per línia de fons i assistia Carreño, que rematava en posició forçada a la xarxa lateral de Moragón (34’). També en posició forçada remataria el sevillà una centrada de Moussa minuts més tard (37’).

La segona meitat s’iniciava amb l’entrada al terreny de joc de Pirulo en lloc d’Aridai; un canvi tàctic segons Martín Posse. L’entrada del gadità no va millorar la fluïdesa d’un Hospi afavorit per les precaucions defensives d’un Llagostera que cedia la iniciativa als riberencs. Tancats al darrere i amb verí a les contres, els de Carrillo buscaven la sentència sense assumir massa riscos. Pirulo tenia un llançament de falta prou bo per cercar l’empat, però el seu xut es perdia per sobre del travesser (57’). Aleshores, alguns jugadors de l’Hospi començaven a transmetre nerviosisme, en part també per la permissivitat en el joc per part del col·legiat. En una ràpida acció d’atac local, Moyano salvaria el 2-0 després d’una bona cavalcada i posterior centrada de Jordi Masó (61’).

Després, de nou la fàbrica estratègica del Llagostera es posaria a funcionar en una falta lateral que Eloy Gila remataria per sobre del travesser (65’). Posse decidiria fer entrar Akinsola en lloc de Provencio. I més tard (massa més tard), Pol Llonch en el lloc de Pau Senent. Pel mig, la millor (i pràcticament única) ocasió amb cara i ulls de l’Hospi, amb centrada de Moussa en banda esquerra i rematada de cap, a l’interior de la petita de Carreño: Moragón responia de forma brillant evitant el gol de l’empat (74’). Quedava encara un quart d’hora més el descompte, però tot i els ànims de Posse des de la banqueta i les variacions tàctiques per tal de fer mal al rival, a l’Hospi li mancaria capacitat per fer perillar el quart triomf al Municipal d’un Llagostera que dormirà aquesta setmana en playoff. A l’Hospi, en canvi, vénen dies on costarà dormir, més enllà de fer-ho en ‘zona vermella’.

FITXA TÈCNICA

UE LLAGOSTERA: Moragón, Masó, Vallho, Cano, Enric Pi, Tito, Fullana (Álex Cruz, 71'), Jordi López (Barnils, 86'), Salva Chamorro, Eloy Gila (Sellarès, 78') i Tarradellas.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Mousa, Moyano, Valentín, Pau (Pol, 82'), Manel, Aridai (Pirulo, 46'), David Haro, Provencio (Akinsola, 65') i Carreño.

Gol: 1-0 Salva Chamorro (19').

Àrbitre: Julio Fermín Leo Ollo (Navarra). Ha amonestat el local Fullana (62') i els visitants Craviotto (42'), Provencio (62'), Hammouch (64'), Pau (80'), Pol (88') i David Haro (89').

Incidències: partit corresponent a la 7a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Municipal de Llagostera davant d'uns 150 espectadors. A l'Hospi, Álex Sánchez i Fragoso han completat la convocatòria. Al Llagostera ho han fet Nuha i Ratti.