Etiquetes

26/10/13

#2bg3 | Sant Andreu 2-1 Huracán

Galeria d'imatges | Era el partit del morbo i ho ha estat. De menys a més, un Sant Andreu-Huracán sense massa estètica que mostrar ha acabat desbordant passió i tensió per tots costats. Un partit on hi ha hagut de tot; fins i tot pals (que no pilotes a la fusta). Aturades, golassos, penals, expulsions, protestes, picabaralles amb el públic i citacions per al partit de tornada. Jugades que fan plantejar com d'inútils són algunes normes del reglament. Un partit que ens deixa la segona derrota d'Huracán en aquest campionat, mala peça al teler per al seu proper rival: l'Hospi. Per la seva banda, el gol de Rubén Canelada al descompte feia menys dura la golejada encaixada pel Sant Andreu dissabte a Vila-real. Patxi li guanyava la partida a Iñaki per dormir a tres punts del liderat, desens, però a tres punts.

Com ja venia sent habitual, Iñaki Alonso s'afegia a la moda dels dorsals canviats per despistar (?). Sobre la gespa, poques novetats destacables. Domini territorial d'Huracán en una primera meitat futbolísticament per oblidar. Respecte excessiu i riscos mínims en totes dues esquadres, una batalla tàctica que ens ha fet viure gairebé mitja hora sense ocasions, el que ha trigat Javi Navarro en rematar fora una bola que molts veien dins (28'). El Sant Andreu tenia la seva millor opció a cinc del descans, amb una rematada d'Araujo que blocava Paco (40'). Però a Segona B qualsevol cosa pot passar quan menys ho esperes: Alexis fa caure Xavi Jiménez dins l'àrea dos minuts després de veure la primera groga. Resultat: expulsió i pena màxima que Adrián Mouriño s'encarregava de transformar en un 1-0 pel qual el Sant Andreu no hi havia opositat en excés (42').

Coneixent les cases, la segona part seguia un guió previsible: domini descarat d'Huracán tot i jugar amb un menys i ordre i sortida a la contra d'un Sant Andreu que hauria pogut matar el partit en una acció que Araujo ha enviat fora (55'). Abans, Pablo Vidal connectava amb el cap un servei de cantonada picat per Luismi però es trobava amb un novament fantàstic Morales (54'). I és que 'Porterito13' ha tornat a fer de les seves avui per volar en dues accions clòniques d'Alejandro Chavero amb 23 minuts de diferència: 40 metres de distància, picardia, mala llet i volada del porter barceloní per evitar l'empat d'Huracán (58' i 81'). Pel mig, Alonso havia cremat les naus amb l'entrada de Fali, Mathias i Perona (i a la banqueta encara hi havia Cubillas).

Allò del càntir i la font? Doncs el trencava un exandreuenc com Roberto Amarilla. Evidentment a pilota aturada; així rematava el paraguaià un servei de cantonada que seria la gènesi de l'1-1 (82'). El gol faria mal al Sant Andreu, que tot i la superioritat numèrica encara veia perillar el punt davant l'empenta del quadre valencià. I això que tot i el domini dels blanc-i-vermells, Mouriño errava una opció clamorosa en una contra, sol, davant Paco (89'). Minuts després, l'àrbitre feia abandonar el camp a Chavero per posar-se la canyellera... quan ja se l'havia col·locada al camp. Huracán amb 9, amb Chavero gairebé 2 minuts demanant entrar... i entrava. Això, quan Rubén Canelada es treia d'on no sap ben bé un xut que sorprenia Paco, Huracán i tot el Narcís Sala. Batzac i barraca, 2-1 i tensió i alegria desfermada a parts iguals. La tornada, el 8-9 de març a Manises.

Fitxa Tècnica

UE Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Canelada, Dídac, Melo, Ibon, Xavi Jiménez (Ton Alcover, 80'), Mouriño, Araujo, Aitor (Josu, 60') i Ander Vitoria (Francis, 70').

Huracán CF: Paco, Alexis, Chavero, Amarilla, Tomás Ruso, Pablo Vidal (Fali, 67'), San Julián, Luismi (Mathias, 79'), Granell, Morgado (Perona, 70') i Javi Navarro.

Gols: 1-0 Mouriño (42', penal); 1-1 Amarilla (82'); 2-1 Canelada (93').

Àrbitre: Rubén Jiménez González (Las Palmas). Ha amonestat els locals Xavi Jiménez (59'), Xapi Arnau (77') i Canelada (93') i els visitants Amarilla (21'), Granell (59'), San Julián (78') i Fali (84'). Ha expulsat Alexis per doble amonestació (39' i 41').

Incidències: partit corresponent a la 10a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'estadi Narcís Sala davant d'uns 500 espectadors. Tarda variable però prou bona temperatura. Al Sant Andreu han completat la llista Eric i Carroza; a Huracán ho han fet Luís Sempere i Cubillas.