Etiquetes

5/5/13

Lliga | CE l'Hospitalet 2-0 CE Constància

2 partits, 180 minuts, Ontinyent i Olímpic. 6 punts en joc. Això és el que li queda a l’Hospi per cloure la Lliga regular del grup 3 de Segona Divisió B, 2 partits per aconseguir el tercer objectiu de la temporada: el campionat de Lliga. Les matemàtiques dicten que només quatre punts separen l’Hospi del títol virtual després del treballat triomf d’aquest matí per 2-0 davant el Constància. Els de Miguel Álvarez han tingut precisament constància, paciència, per derrotar un conjunt que si bé no ha portat perill a la porteria de Craviotto ha sabut defensar amb ordre i criteri fins que una jugada d’estratègia a tocar del descans l’ha aprofitada Marc Pedraza per obrir la llauna. A la segona meitat, l’Hospi ha estat molt superior i ha gaudit de prou ocasions com per obtenir un triomf ampli, una victòria que només s’ha vist segura amb el segon i definitiu gol del partit, obra de Bacari. Triomf solvent, per seguir recuperant ritme i sensacions i per seguir apropant el somni del títol, el somni de l’ascens a la Lliga Adelante.

Canvi obligat per la sanció de Julio Rico, que ha vist com Hammouch ocupava el seu lloc al lateral dret, mentre que Miguel Álvarez ha decidit no canviar res més respecte a l’onze que va empatar fa set dies a Llagostera. Ben d’hora s’ha vist que calia tenir paciència en un partit on el Constància tenir la lliçó ben apresa: equip tancat al darrere, deixar passar el temps i aprofitar qualsevol badada local per fer mes gran el botí. Així, també per culpa de la forta calor, a l’Hospi li ha costat crear perill sobre la porteria de Gaspar Veny, tot i els dos córners que ha picat Coro en els primers cinc minuts. El domini de l’esfèrica ha estat totalment riberenc, però els d’Álvarez només han començat a crear perill a pilota aturada, com si fos un assaig: dues assistències d’Ángel Sánchez no les connectaven del tot bé ni Bacari (17’) ni Viale (24’), dues rematades que marxaven fora.

El Constància no tenia presència en atac i tant aviat l’Hospi recuperava la pilota, els d’Álvarez s’apropaven amb més facilitat a la meta de Gaspar, que blocava una bona acció personal i posterior xut de Corominas (27’). Bacari ha provat fortuna des de la distància, carregant la cama esquerra des d’uns 30 metres amb un xut que marxava un pèl alt (29’). El porter visitant tornava a interceptar una bona centrada de Coro (40’), però l’exmeta del Manacor no podria fer res tres minuts més tard: servei de cantonada executat per Ángel Sánchez i rematada de cap fantàstica de Marc Pedraza, creuant la pilota lluny de l’abast de Gaspar (43’). L’estratègia tornava a donar els seus fruits i l’Hospi, de forma psicològica, obria el marcador i posava la segona part una mica menys difícil.

Per evitar fantasmes, l’Hospitalet ha sortit decidit a sentenciar el matx i ho hauria pogut fer poc després del descans en una bona centrada de Bacari al punt de penal i rematada de Viale, tot sol, que marxava fora quan tothom esperava el 2-0 (48’). Esteva ha mogut la banqueta (ha fet els tres canvis abans que l’Hospi fes el primer), però la decoració no ha canviat fins que ha arribat el segon gol riberenc. Abans, Gaspar s’ha guanyat el sou amb una brutal intervenció després d’una magnífica jugada d’Ángel Sánchez (60’) i aturant amb seguretat un xut ras des de l’interior de l’àrea gran de Pol Llonch (66’).

Amb espais, l’Hospi ha acabat matant el partit: passada en profunditat de Cirio a Bacari, rematada del mataroní que salva en primera instància Gaspar però Bacari aprofita el rebuig per fer el segon i matar el partit (67’). Un encontre que hauria pogut viure més gols si Víctor no s’hagués posat per davant de Cirio, que ja tenia la canya preparada (69’), si Manel hagués rematat millor una volea des de la frontal (77’) i, sobretot, si Bacari no hagués rematat al travesser una bona centrada de Pol (83’). Només aleshores el Constància ha fet treballar Craviotto, això sí, tímidament: una rematada de cap de Joan Vich a la sortida d’un córner (88’) ha estat tot el bagatge d’un Constància que viurà aquesta tarda pendent de marcadors per veure com ha d’afrontar les darreres dues jornades. Al final, satisfacció entre jugadors, tècnics i afició a l’Estadi, una afició que com ja va passar fa quinze dies ha fet tornar a sortir els jugadors del vestidor un cop finalitzat el partit.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Pol (Peque, 84'), Pedraza, Ángel Sánchez (Manel, 73'), Corominas (Barranco, 81'), Cirio i Bacari.

CE CONSTÀNCIA: Gaspar, Joan Vich, Biel Guasp, Víctor, Esteban, Cristian, David (Sergi Campoy, 65'), Fullana, Rubén Carreras, Oller (Jaime Hernández, 56') i Mateu Ferrer (Nacho Martínez, 61').

Gols: 1-0 Marc Pedraza (43'); 2-0 Bacari (67').

Àrbitre: Rubén Jiménez González (Las Palmas). Ha amonestat els locals Pedraza (27') i Hammouch (61') i els visitants Biel Guasp (54'), Cristian (65') i Fullana (86').

Incidències: partit corresponent a la 40a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 950 espectadors. Matí calorós i assolellat a la ciutat de l'Hospitalet. Osado i Oliver han completat la convocatòria riberenca, mentre que Nene i Sergio Sanz s'han quedat sense jugar al Constància en el dia d'avui.