Etiquetes

3/3/13

Resum de la 30a jornada #2bg3

Imatge: Vega Baja Digital.
No ens equivocaríem massa si diem que la majoria de mitjans focalitzen la seva atenció, otorguen la 'seva' importància informativa als equips capdavanters d'un campionat. Victòries, títols i èxits. El drama del descens només interessa quan no hi ha 'res a pelar' a la zona alta, quan ja hi ha campió i la maquinària del periodisme de bufanda dissenya rumors d'estiu. Això al futbol d'elit, tres quarts del mateix al més modest. Tots estem pendents, més enllà dels colors, de l'Olímpic, de l'Alcoyano, de l'Huracán o el Levante B, però el que es juguen Binissalem, Mallorca B o Constància també val. I molt. O el que es jugaven avui a Los Arcos l'Orihuela i el Yeclano Deportivo. Partit dramàtic amb triomf dels alacantins per 2-0 gràcies als gols de Garrido i de Fali, que serveixen als de Nino Lema per trencar la ratxa de tres partits sense guanyar i tornar a ocupar plaça de promoció de permanència, a 6 punts de Badalona i Espanyol B. Els murcians, per contra, segueixen amb 21 punts i veuen els oriolans a set punts i amb un partit de descans encara pendent.

CE L'HOSPITALET 2-1 VILLARREAL CF B
Bacari 61', Cirio 90' | Juanto 85'pen
Fins dimecres, l'Hospi feia dos anys que no guanyava per 2-1 a l'Estadi; en tan sols quatre dies, els riberencs han tret endavant dos partits a casa amb el mateix guarisme. Avui, patint davant del Villarreal B amb el setzè gol de Cirio a la Lliga, aquest al descompte. Els groguets només han pogut marcar de pena. I és que l'Hospi no encaixa cap gol de jugada des del 22 de desembre (1-2 vs Ontinyent).

CF Badalona 1-0 CD Binissalem
Abraham 12'
Amb 15 jugadors s'ha presentat el Binissalem a jugar a Badalona, dos d'ells provinents del filial i del juvenil respectivament, tal com recordava Miquel Àngel Salas, jugador 'assul'. Parlar, com alguns mitjans, de "descalabro" fa reflexionar sobre el nivell de coneixement de la realitat d'alguns clubs. Pel que fa al partit, el segon gol d'Abraham amb els escapulats dóna aire als d'Albert Càmara, que sumen 34 punts. El Binissalem afronta ara una setmana carregada amb partits de Lliga contra Nàstic (dimecres) i Hospi (diumenge).

Club Gimnàstic 4-1 RCD Mallorca B
Marcos 40', 51'; Fran Vélez 47', Eugeni 90' | Marc Fernández 67'
El Nàstic ha batut el Mallorca B per un contundent 4-1 i fent evident la diferència i realitat de totes dues plantilles. Potser els grana arriben tard, però com ha dit Salamero a la roda de premsa, cal fixar-se en el partit i no en la classificació per seguir creixent. Avui, doblet d'un Marcos que ja suma 9 gols i estrena golejadora d'Eugeni Valderrama, 15è jugador diferent que marca amb el Nàstic aquest curs.

Imatge: Nàstic de Tarragona
RCD Espanyol B 3-0 Levante UD B
Cubillas 6', De Amo 67', Clerc 83'
Després de Sergio Cirio, Roger Martí i Pau Franch, el castellonenc David Cubillas s'ha convertit en el quart jugador a #2bg3 que marca enguany quatre jornades consecutives. El seu setè gol al campionat ha servit per obrir la llauna del Levante B, una llauna que han buidat Jonathan De Amo i Carlos Clerc amb els seus primers gols de la temporada. Derrota contundent pels granota, que només han mantingut la porteria a zero lluny de Bunyol en 3 de 15 desplaçaments.

València Mestalla 4-1 AE Prat
Fede Cartabia 25', 53', 84'; Juan Delgado 49' | Guillem Creus 52'
Primer triplet de la temporada de Fede Cartabia per confirmar la clara victòria del València Mestalla sobre el Prat. Després d'una primera meitat 'normal', en 8 minuts a Paterna han passat de l'1-0 al 3-1, massa dur per un Prat que ha encaixat quatre gols per primer cop a Segona Divisió B. De fet, els potablava feia gairebé 6 anys que no encaixen quatre gols en un partit: 4-0 vs Girona el maig de 2007. El Mestalla, per la seva banda, torna a guanyar i ja és desè empatat amb Villarreal B, Prat i Ontinyent.

Imatge: Valencia CF
Huracán CF 2-0 UE Sant Andreu
Omar 9', Fabiani 57'
Seguir sumant fins que arribi la segona derrota, però Huracán continua amb 1 única desfeta després de 29 encontres. Avui, 2-0 vital davant del Sant Andreu, que només ha sumat 1 empat en quatre enfrontaments amb Huracán aquestes dues temporades. Estrena golejadora (enguany) d'Omar amb Huracán i sentència de l'equatoguineà Raúl Fabiani, que eleva Huracán al liderat, tot i que compartit amb l'Olímpic. Una dada: Nico Estévez només ha perdut 9 partits dels 69 que ha dirigit a Segona B amb Huracán.

CD Alcoyano 1-1 CF Reus Deportiu
Devesa 31' | Sergio León 94'
Tretze gols suma ja Sergio León a la Lliga. El d'avui, al minut 94 al Collao, ha servit per donar un punt als reusencs i per permetre a l'Hospi retornar a la zona de play-off. Els de Garitano, que s'havien avançat amb un gol de Devesa, cauen a la cinquena plaça i només han derrotat el Yeclano Deportivo, i amb molts problemes, en les últimes quatre jornades. 15 desplaçaments del Reus i només tres partits amb la porteria a zero; avui, però, sense Enric Socias, que s'ha perdut per sanció els primers minuts d'aquesta temporada. Ja són cinc els punts que els de Castillejo han guanyat en temps de descompte; l'Alcoyano ja n'ha vist volar quatre.

Ontinyent CF 1-0 CE Constància
Rubén 23'
Deia Joan Esteva en roda de premsa que un mal inici havia condemnat el Constància a Inca. Almenys, el gol de Rubén Gómez als 23 minuts ha estat definitiu per tal que l'Ontinyent sumi 37 punts i allunyi de forma gairebé definitiva el fantasma del descens. Expulsió de Joan Vich a dos minuts del final; i és que relacionat o no, s'enfrontaven els dos equips que han vist més amonestacions: entre tots dos equips ja han vist 223 grogues en el que portem de curs. Per cert, avui John Clarkson ha tornat a fer roda de premsa 35 dies després.

CD Olímpic 0-0 UE Llagostera
Parlant amb gent de Xàtiva fa uns dies comentàvem sobre els dubtes a l'Olímpic que podrien aparèixer a l'hora de gestionar una hipotètica mala ratxa de resultats. Aquí hi són els de la Costera, que han guanyat un dels últims sis partits i han cedit el liderat a l'Huracán el dia que Toni Aparicio complia el seu partit 300 a Segona Divisió B. Un Olímpic que, per cert, està pendent de l'arribada del trànsfer d'Ángel Guirado, darrera incorporació. Punt positiu pels gironins, que segueixen sumant i amb 35 punts tenen la promoció de descens a 7 punts.