Etiquetes

10/3/13

Lliga | CD Binissalem 0-1 CE l'Hospitalet

altI ja en van 4. O 9. Parlem, primer, de victòries consecutives de l'Hospi; parlem, segon, dels partits que els homes de Miguel Álvarez duen sense perdre d'ençà que el dia de Reis, a Xàtiva, l'aleshores líder guanyés per la mínima i de penal. Des d'aleshores, més de dos mesos després, els riberencs han empatat tres partits i n'han guanyat sis; el darrer, avui diumenge, a Binissalem (0-1). Un triomf que serveix per eixamplar la distància amb Levante B i Alcoyano, per retallar-la amb l'Olímpic i per mantenir a ratlla el líder, l'Huracán. Però un triomf que, sobretot, serveix per confirmar la dinàmica de confiança i creença d'un grup que va més enllà d'un simple grup de futbolistes. Un equip que és una autèntica pinya i que és capaç de tirar endavant partits complicats com el d'avui, on malgrat tothom esperava el triomf còmode de l'Hospi, el vent i un molt bon rival han posat les coses complicades. Ha aparegut Aday amb un senyor golàs per posar les coses a lloc, per omplir les maletes amb tres punts i per afrontar amb més confiança el duel contra el Mallorca B.

altA l'onze inicial, diverses novetats respecte al partit de fa set dies a l'Estadi; tornava Manel al mig del camp després de la seva sanció i Bacari i Corominas asseien d'inici Aday i Moussa a la banqueta. Onze amb pólvora per tractar d'encarrilar un partit que l'Hospi ha dominat pràcticament de principi a fi. Un partit que s'hauria pogut posar molt de cara si l'àrbitre Chavet García hagués assenyalat un penal clamorós de Miquel Àngel Salas sobre Bacari que, a més, hauria suposat l'expulsió del central binissalemer (6'). L'andalús s'ha fet l'orni davant la indignació d'un Hospi que ha dut perill a la meta de Toni Fons, bàsicament, a pilota aturada. Com en la primera acció clara, amb una rematada de cap de Bacari a la sortida d'un córner que el porter local ha blocat bé (8'). La possessió era riberenca però el Binissalem no feia concessions en un terreny de joc de dimensions reduïdes.

altHan anat passant els minuts sense accions destacables fins el darrer quart d'hora del primer temps, quan el conjunt de Tomeu Pons hauria pogut inaugurar el marcador després d'una combinació entre Paco Plata i Tito, però la rematada del punta mallorquí l'enviava a córner un àgil Craviotto (34'). Instants més tard, i després d'una acció a pilota aturada, Jaume Calonge rematava desviat i malament una pilota morta dins l'àrea gran (37'). L'Hospi ho intentava de totes les maneres, però l'única acció destacable ha estat un xut de falta llunyà d'Ismael Moyano que ha marxat per sobre del travesser de la meta defensada per Toni Fons (41'). En la darrera acció del primer temps, l'àrbitre ha xiulat el final del partit quan l'Hospi es disposava a centrar una pilota a l'àrea.

altLa dinàmica ha canviat a la segona part. L'Hospi ha mantingut el domini absolut de la pilota, però ha tingut més arribada i només la bona actuació del meta local ha impedit que els riberencs s'avancessin al marcador. Ha estat Bacari, bulliciós al llarg de tot el partit qui ha començat els seus intents amb una rematada de cap fluixa (48') i un xut ras des de la frontal (49') que en tots dos casos havia blocat Toni Fons. Abans, el lateral del Bini Óscar Navarro també havia volgut sorprendre Craviotto amb un xut des de la frontal que el meta lleidatà ha atrapat sense complicacions (46'). Però el que ha seguit ha estat el duel sota el sol entre Bacari i Toni Fons; ara, amb dues rematades clares del davanter mataroní i dues intervencions de mèrit, de grans reflexos, del porter local (53'). En vuit minuts, l'Hospi ja n'havia tingut quatre de clares i el gol semblava qüestió de minuts.

altMiguel Álvarez ha fet entrar Ángel Sánchez i Aday al terreny de joc. El de Sentmenat s'ha acabat erigint en l'heroi del partit als pocs minuts d'entrar, just després que Craviotto hagués de treballar per salvar una rematada franca d'Ángel (61'). Corria el minut 70 i en una acció deliciosa, de col·locació i encert, Aday obria el marcador amb un autèntic golàs, en una rematada des de la frontal amb cama dreta que ha acabat entrant després de picar el pal (70'). Celebració amb la banqueta i instruccions automàtiques: calia apretar les dents. I és que el Binissalem, sense res a perdre, ha apretat i ha collat l'Hospi a base de pilotes penjades. Alguna centrada que s'ha passejat sense trobar rematador ha estat la màxima amenaça d'un Binissalem que ha acabat amb 10 homes després de l'expulsió del protestar de Miquel Àngel Salas (86'). Al final, i després de 5 minuts d'afegit, d'esbufegar, l'Hospi aconseguia arribar als 56 punts després de 31 jornades, de 29 partits.

FITXA TÈCNICA

CD BINISSALEM: Toni Fons, Caio, Óscar, Jaume Calonge, Miquel Àngel Salas, Bernat (Miquel López, 57'), Contreras, Paco Plata (Rubio, 73'), Martí Noceres, Tito (Forteza, 61') i Ángel.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Julio Rico, Valentín, Viale (Hammouch, 72'), Moyano, Pedraza, Manel, Corominas (Aday, 66'), Cirio, Osado (Ángel Sánchez, 66') i Bacari.

Gol: 0-1 Aday (70').

Àrbitre: Raúl Chavet García (Andalusia). Ha amonestat els locals Bernat Alomar (45'), Forteza (85') i el visitant Pedraza (32'). Ha expulsat amb vermella directa el capità local, Miquel Àngel Salas (86').

Incidències: partit corresponent a la 31a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B, celebrat al Camp de Futbol Miquel Pons de Binissalem davant d'uns 150 espectadors. Matí assolellat i bona temperatura. Partit retransmès en directe per IB3 Televisió en la primera visita de l'Hospi al camp del Binissalem. A l'Hospi, Moussa i Oliver han completat la convocatòria; al Binissalem ho han fet Toni Salas i Vachi.