Etiquetes

24/3/13

Lliga | Atlètic Balears 1-1 CE l'Hospitalet

El partit d’avui és una mostra de per què ens agrada tant el futbol, de la imprevisibilitat d’un esport capriciós, capaç de copiar fil per randa l’escenari, per exemple, que fa tot just dos anys ens va deixar el mateix partit. Gairebé, i és que a diferencia d’aquell mes de març de 2011, avui l’Hospi ha salvat in extremis un punt al camp de l’Atlètic Balears. Un punt d’or, ja que les baixes que arrossegava l’equip d’una banda però, sobretot, les ensopegades de la resta de rivals, fan que l’Hospi dormi fins dimecres en segona posició i amb cinc punts d’avantatge respecte l’Alcoyano. Avui, 1-1 a l’Estadi Balear en un partit on l’Hospi ha jugat mitja hora en superioritat, on ha encaixat un golàs, on Cirio ha fallat un penal i on, amb tota la ràbia del món, el mateix Cirio esmenava la seva errada amb un gol al 87’. Allò que només saben fer els grans jugadors.

D'inici, Miguel Álvarez ha hagut d’introduir canvis obligats per les baixes. Així, Hammouch i Mousa han ocupat el doble pivot davant de les baixes de Manel i de Marc Pedraza. A dalt, Osado ha actuat sol en punta mentre que Bacari ha começat d’inici a la banqueta. Tot i alguns minuts en què els locals han controlat la pilota i han dominat lleugerament l’Hospi, els riberencs han estat superiors al llarg del primer temps i només la manca d’encert davant Bonis ha impedit marxar guanyant al descans. Ha estat per poc que Corominas no ha arribat a una bona passada a l’espai d’Aday (11’). La resposta local, ràpida i calcada, ha estat en una falta picada per David Sánchez que Rojas no ha enganxat per mil·límetres (12’). Com és habitual, els riberencs han treballat de valent la pilota aturada: a la sortida d’un córner, bona rematada de Julio Rico que aturava Bonis (15’).

Amb el pas dels minuts, el domini hospitalenc s’intensificava i, gairebé sense voler, hauria pogut arribar el 0-1 en una centrada-xut de Julio Rico des de la dreta que s’ha enverinat i ha obligat Bonis a volar per enviar la bola a córner (26’). També Cirio n’ha tingut una de clara, en un xut massa fluix que el francès ha atrapat sense més complicacions (32’). Els balearicos mostraven una alarmant manca d’idees en la creació mentre que l’Hospi, molt més incisiu, en tindria dues més abans del descans; primer en un bon xut des de la frontal d’Aday que marxava desviat (43’) però, sobretot, en una rematada de cap de Moyano al segon pal després d’una falta picada per Corominas (45’).

A la represa, cap dels dos equips ha realitzat cap canvi però l’Atlètic Balears ha fet una passa endavant a la recerca d’un gol que li permetés deixar enrere la mala ratxa (ja són 9 jornades sense guanyar). David Sánchez, qui si no, ha avisat amb un llançament de falta que s’ha passejat per l’àrea petita sense que ningú encertés a rematar (51’); Julio Rico responia amb un bon xut des de la frontal que marxava desviat (55’). Això, just abans que David Sánchez veiés la segona groga (les dues per mans) i deixés el seu equip amb 10 (61’). Terreny ideal per l’Hospi, que lluny de crear perill es complicaria la vida per culpa d’un autèntic golàs (74’): des de 35 metres, gran xut amb cama dreta de l’avui central Xavi Molina que sorprenia Craviotto. Com fa dos anys, l’Hospi encaixava l’1-0 quan jugava amb un home més.

Però el destí estava juganer avui. Abans, Bacari s’havia trobat amb una bona intervenció de Bonis després de rematar de cap un córner (77’), mentre que Roque Mesa ho intentava amb un xut de rosca que marxava llepant el travesser (80’). La resposta, a l’altre àrea, un penal clar i possiblement innecessari de Rojas sobre Bacari (82’); Cirio el llançava però Bonis (com va fer Ángel amb Coro fa dos anys) li endevinava les intencions i evitava l’empat (82’). Però només els grans equips i els gran jugadors s’aixequen dels grans cops. Cinc minuts després, Cirio agafava la pilota en banda dreta, s’endinsava dins l’àrea i quan tothom s’esperava la centrada, el de Badalona clavava la pilota al pal curt per situar l’1-1 al marcador manual de l’Estadi Balear i celebrar amb tota la ràbia del món (i més), el seu 18è gol de la temporada. D’aquí al final, l’Hospi ho ha seguit intentant davant d’un Atlètic que ha preferit guardar la roba abans de nedar i acabar ofegat.

FITXA TÈCNICA

ATLÈTIC BALEARS: Nico Bonis, Sastre, Dani Guillén, Xavi Molina, Rojas, David Sánchez, Fragoso, Femi (Fernández, 66'), Roque, Portilla (Agudo, 59') i Salva Chamorro (Gago, 77').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Julio Rico, Valentín, Moyano, Viale (Manga, 77'), Hammouch, Mousa (Barranco, 62'), Corominas (Bacari, 62'), Cirio, Aday i Osado.

Gols: 1-0 Xavi Molina (74'); 1-1 Cirio (87').

Àrbitre: Benjumea Álvarez (Andalusia). Ha amonestat el local Rojas (82') i els visitants Corominas (9'), Hammouch (17'), Aday (50'), Barranco (63'), Bacari (81') i Osado (92').

Incidències: partit corresponent a la 33a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi Balear davant d'uns 600 espectadors. Força calor a Palma de Mallorca tot i la meteorologia, força variable malgrat l'absència de pluja. Després de set visites, l'Hospi segueix sense conèixer la victòria al camp de l'Atlètic. A l'Hospi, Peque i Oliver han completat la convocatòria mentre que Cristian i Mackay ho han fet a l'Atlètic Balears.