Etiquetes

27/1/13

Recital | València Mestalla 0-2 CE l'Hospitalet

Guanyar i prou. Guanyar i divertir. Guanyar i convèncer. Són diferents de formes d'assolir tres punts, totes elles amb un botí calcat, però amb sensacions diferents. L'Hospi ja va demostrar a Xàtiva i a Manises, tot i no vèncer, que podia competir i ser fidel al seu estil davant rivals directes en camps complicats. Ja dissabte, contra l'Alcoyano, el 3-0 final va mostrar les possibilitats d'un Hospi que va estar gairebé perfecte davant els alacantins. Avui, però, la segona meitat davant el València Mestalla ha estat un autèntic recital del Centre d'Esports l'Hospitalet; probablement, els millors 45 minuts en el que portem de temporada. I és que després d'una primera meitat difícil, amb vent i rival en contra, l'Hospi ha marxat molt més que viu al descans gràcies al gol psicològic de Bacari quan passaven tres minuts del temps reglamentari. Ha estat el dia del mataroní, que als cinc minuts de la represa ha clavat l'estocada al Mestalla, que s'ha vist clarament desbordat per un Hospi brillant, intens, agressiu, pressionant i ambiciós que ha treballat per marxar de la Ciudad Deportiva Jinko Solar amb un marcador força més ampli després d'una segona meitat de llibre. De bestseller, és clar.

D'inici, Miguel Álvarez ha optat per premiar el gran partit de Pol Llonch fa una setmana i l'ha mantingut al lateral esquerre. La novetat ha estat el retorn de Moyano a l'eix de la defensa, desplaçant Marc Pedraza al mig del camp i deixant Alberto Manga a la banqueta. La zona d'atac, intacta, mantenia Bacari de referència atacant amb Osado, Cirio i Aday pel darrere. Partit molt intens des del primer minut, amb constants anades i vingudes però amb poc encert en la passada final. Gairebé sense mig del camp, el partit ha començat amb una bona opció del Mestalla, quan Tano Bonnin ha rematat de cap massa alt un córner botat per Ximo Forner, novetat avui a l'onze che (3'). La resposta de l'Hospi, minuts més tard, ha estat un doble avís en tota regla: pèrdua de pilota del central Tano Bonnin, Aday li roba la cartera, es planta sol davant Felipe Ramos i el porter valencianista desvia el seu xut; el rebuig el recull el mateix Aday, que bomba una pilota que de forma crucial i gairebé màgica treu, de xilena, Tano sobre la mateixa línia de gol quan la pilota s'escorava per l'escaire (11').

El partit ha continuat obert fins al minut 25, instant en què Hammouch ha enviat a córner una bona acció i rematada de Portu. Després, descens en la intensitat del joc i augment de la precipitació en ambdós equips, especialment en un Hospi que no ha tingut el punt de calma per decidir la millor opció. A més Cirio ha hagut d'abandonar el terreny de joc per precaució amb problemes al bessó (34'). El tram final del partit ha permès veure de nou ocasions: Craviotto treia a córner un xut de Portu (37'), mentre que Julio Rico xutava ajustat al pal una bona acció personal (42'). Tampoc tenien sort Ximo Forner (42') i Aday (44') amb xuts des de la mitjana distància. Però quan tot s'encaminava al 0-0, una assistència poc ortodoxa de Julio Rico habilitava Bacari, que es plantava tot sol davant Felipe per acabar-lo batent i situar el 0-1 a l'electrònic tot coincidint amb el xiulet de l'àrbitre (45'+3').

El gol havia de deixar tocat el Mestalla. Però més enllà d'això, deixava un Hospi brillant al segon temps. Durant els primers 20 minuts, el València Mestalla va ser incapaç de creuar el mig del camp amb la pilota controlada fruit de la pressió asfixiant dels riberencs, que haurien pogut fer el 0-2 si Osado hagués connectat una centrada des de la dreta de Julio Rico (46'). Qui sí va tornar a encertar-la va ser Bacari, després d'una gran jugada i centrada d'un enorme Aday Benítez des de l'esquerra; desmarcatge del mataroní al segon pal, connexió i barraca. 0-2. L'Hospi li havia acabat de minar la moral al Mestalla (50'). Hammouch també va acariciar el gol en una centrada-xut enverinada i tres minuts més tard, Felipe enviava a córner una rematada de cap d'Osado a centrada, un cop més, d'Aday (53').

Les ocasions van deixar de ser tan seguides en els minuts següents, però el Mestalla seguia sent incapaç de treure la pilota controlada des del darrere. Precipitats i superats, els de Psco López veien com Manu Viale hauria pogut fer el 0-3 en una rematada de cap a córner botat per... sí, efectivament: Aday Benítez (69'). Tres minuts després, l'expulsió del central local Tano per doble amonestació (72') acabaria de finiquitar un partit que no tindria més història que la de les ocasions d'un Hospi que va mantenir el to d'exigència i de domini absolut fins gairebé el final del partit. Pol Llonch també va tenir la seva opció abans de ser substituït amb un xut des de la frontal que es perdia per ben poc per sobre del travesser (75'). Molt més clara era l'oportunitat per Julio Rico, que veia com Felipe s'erigia en salvador del seu equip un cop més desviant una rematada franca a l'interior de l'àrea petita (80'). El Mestalla ha acabat el partit amb nou homes per la lesió d'Àlex Cortell, que ha hagut d'abandonar el terreny de joc.

FITXA TÈCNICA

VALÈNCIA MESTALLA: Felipe, Dalmau, Leuko (Choco Lozano, 65'), Tano, Quintanilla, Mario Arques, Portu, Armiche (Adrián Gómez, 74'), Gayá, Ximo Forner (Juan Delgado, 57') i Àlex Cortell.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Pol (Manga, 79'), Viale, Moyano, Manel, Aday, Osado (Valentín, 74'), Cirio (Julio Rico, 34'), Pedraza i Bacari.

Gols: 0-1 Bacari (45'+3'); 0-2 Bacari (50').

Àrbitre: Sergio Usón Rosel (Aragó). Ha amonestat els locals Adrián Gómez (77'), Gayá (81') i Portu (85') i els visitants Pol (6') i Pedraza (39'). Ha expulsat el local Tano amb doble groga (65' i 72').

Incidències: partit corresponent a la 24a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a la Ciudad Deportiva Jinko Solar davant d'uns 300 espectadors. Matí variable, ambient fresc i força vent. A l'Hospi, Corominas i Oliver han completat la convocatòria. Al Mestalla ho han fet Manu Molina i Adrián Lluna.