Etiquetes

21/10/12

Tres punts més al sac | RCD Mallorca B 0-2 CE l'Hospitalet

Finalment no s'ha pogut veure per televisió a Catalunya, però el 0-2 final reflecteix, una setmana més, el bon moment d'un Hospi que tornarà a casa amb tres punts més al sarró després d'un altre bon partit a domicili, d'un partit en què s'ha mostrat superior a un Mallorca B innocent, discontinu, que si bé compta amb jugadors de qualitat li ha faltat mantenir la intensitat durant més estones del partit. Intensitat, competitivitat, tensió i solidaritat que han tingut els jugadors de l'Hospi els llarg dels 90 minuts, descompte a part, que ha durat un partit que aferma l'Hospi en la zona de play-off. Un encontre que ha servit per seguir rotant algunes peces de la plantilla i donar confiança al màxim de jugadors possible, que ha servit per veure l'estrena golejadora de Pol Llonch a la Lliga amb l'Hospi i, també per sumar un altre gol i, ja en van 9 (!) al compte golejador de Sergio Cirio. En resum, una gran manera de tancar la setmana.

Com era de preveure, Marc Pedraza ha tornat a l'onze inicial en detriment d'Aday, avui suplent i protagonista negatiu. L'altra novetat, al lateral dret, suposava l'entrada de Julio Rico, que asseia Iván Hammouch a la banqueta. En un inici de partit mogut, tots dos equips han mostrat les seves cartes des del primer minut, unes cartes que han jugat a favor de l'Hospi des que en la primera acció de perill clara, Pol Llonch obrís el marcador en aprofitar un rebuig a la frontal de l'àrea. Cursa de Coro en banda dreta, centrada al punt de penal, salt entre Martí i Bacari, mal refús del porter local i Pol aprofitava l'avinantesa per enviar la bola al fons de les malles (6'). Millor inici impossible per un Hospi que, però, veuria com amb el pas dels minuts els del Nano Soler també provarien sort. Primera, amb un xut fluix de Biel Gili que Craviotto aturava sense problemes (13'). Més tard, en l'acció més clara del matx pels balears, en una falta sense angle botada per Abdon, picada forta i treta per Craviotto sota la mateixa línia de gol davant les protestes dels jugadors locals, que reclamaven que la pilota havia entrat (20').

El perill ha esperonat un Hospi que a base d'obrir el camp i també de joc directe buscant la referència de Bacari (s'ha buidat el mataroní avui), ha pres de nou el control del partit. Primer ho ha intentat Manel, en rematar una pilota morta a la frontal i etzibar un xut que Martí Amer atrapava en dos temps (36'). Molt més clara seria l'acció tres minuts després, en una pilota llarga cap a Bacari, que marxa sol, és agafat i remata forçat davant Martí; Pol, en condicions similars, tampoc podia aprofitar l'opció i veia com un defensa del Mallorca B s'interposava en el camí per impedir el 0-2. La sensació al descans, però, era que llevat d'algun ensurt molt puntual, l'Hospi tenia el partit sota control tot i que calia la sentència.

I la sentència arribaria a la represa, de nou en la primera acció clara de perill pels riberencs, que sense pors tornaven a ambicionar el 0-2. Bona obertura de Moyano a l'esquerra cap a Cirio, cursa del 'killer', retall cap dins i xut amb rosca que s'estavella al pal esquerre de Martí; rebuig i, el mateix Cirio, recull l'esfèrica per situar-la al fons de les malles, lluny de l'abast del meta mallorquinista (57'). Novè gol de Cirio aquesta Lliga. Poc hauria pogut durar el 0-2, però quatre minuts després David Corominas es topava amb la creueta de la porteria local després de recepcionar una centrada al segon pal de Julio Rico, retallar el defensa i amb cama dreta, deixar anar un xut que per poc no significaria el 0-3 (61'). El partit va baixar en intensitat a partir d'aquest moment, condicionat pels canvis (1 de local i 3 de visitants). Amb tot, Jiménez González perdonaria un penal força clar comès sobre Bacari quan aquest encarava sol Martí (69').

Però com que som l'Hospi, era inevitable que el tram final de partit es compliqués. No seria a causa d'una falta botada per Abdon, que es perdria uns quants metres a l'esquerra de Craviotto, però sí per l'expulsió d'Aday... als deu segons d'haver ingressat sobre el terreny de joc (80'). Entrada dura, a destemps del de Sentmenat que veia la vermella directa, deixava l'Hospi amb 10 i donava ales durant uns minuts als locals per cercar l'1-2. Va ser una reacció miratge tot i que el salmantí Javi Hernández va estar a punt de connectar en condicions una centrada de Damià des del vèrtex dret de la gran (82'). Va ser un petit ensurt en un tram final on l'Hospi va tirar de veterania, i d'un tanc com Bacari per refredar el joc i aguantar la pilota. Futbol pràctica adaptat a les circumstàncies.

FITXA TÈCNICA

RCD MALLORCA B: Martí Amer, Damià, Gabri, Mateo, Pablo Marí, Álex Vallejo, Nico Baleani, Capó, Biel Gili, Páez (Javi Hernández, 65') i Abdon.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Julio Rico, Valentín, Viale, Moyano, Manel, Pol (Manga, 73'), Corominas (Ángel Sánchez, 84'), Cirio (Aday, 79') i Bacari.

Gols: 0-1 Pol (6'); 0-2 Cirio (57').

Àrbitre: Rubén Jiménez González (Las Palmas). Ha amonestat el local Nico Baleani (35') i els visitants Moyano (48') i Manel (55'). Ha expulsat amb vermella directa el riberenc Aday (80').

Incidències: partit de la 11a jornada del campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B disputat a la Ciutat Esportiva Antonio Asensio de Son Bibiloni davant d'uns 140 espectadors. Matí agradable pel que fa a la temperatura però variable, amb sol i pluja, pel que fa al temps. Partit retransmès per IB3 Televisió, finalment només per les Illes Balears. A l'Hospi, Hammouch i Oliver han completat la convocatòria; al Mallorca B ho han fet el porter suplent Tolo i els jugadors Campins, Víctor i Hervé.