Etiquetes

29/8/12

Classificació i poc més | CE l'Hospitalet 1-0 Orihuela CF

El millor, de llarg, el resultat. L'Hospi s'ha classificat aquest vespre per la segona eliminatòria de la Copa del Rei després de vèncer l'Orihuela per la mínima (1-0), en un partit fluix dels jugadors de Miguel Álvarez, massa espessos en la creació i que han permès els alacantins ser dins el partit fins al darrer segon d'encontre, agraïnt a Oliver (avui meta titular de l'Hospi) i als davanters oriolans la seva manca de punteria. Ara espera la SD Noja, que s'ha imposat a l'Amorebieta per 3-2 a la pròrroga; el partit, que es jugarà el proper 12 de setembre a l'Estadi, encara està pendent d'horari. Abans, l'Hospi haurà de seguir millorant moltes coses per seguir creixent en competitivitat i en imaginació. Avui hi ha hagut poca espurna més enllà dels detalls d'Ángel Sánchez, de la velocitat i conducció de Pedro i de la rauxa d'Aday, els tres homes més destacats d'un Hospi força discret. Al davant, un Orihuela valent, batallador, que ha plantat cara i que durant 90 minuts ha oblidat l'estiu surrealista que estan visquent. Ni els 6 juvenils que han completat la convocatòria de Sergio Inclán han minvat les forces dels oriolans, dignes rivals aquest vespre a l'Estadi.

Les baixes i els jugadors tocats han reduït les opcions de canvis per Miguel Álvarez, que amb tot ha refrescat l'equip deixant fora de la llista Coro, Hammouch i Manel per decisió tècnica, i Peque, Bacari i Osado per problemes físics. A la porteria, Oliver ha agafat el relleu de Carlos Craviotto, mentre que Marc Pedraza ha estat l'home de referència en punta. Al bàndol visitant faves comptades: els 10 jugadors del primer equip, més Alejandro, han estat titulars i fins i tot han controlat el primer tram del partit lluitant la possessió d'un Hospi esvaït a partir de la línia de tres quarts d'atac. Només Ángel Sánchez ha provat sort amb un xut des de la frontal que ha marxat fora, massa creuat (12'). Amb el pas dels minuts, l'Hospi ha guanyat control però ha permès l'Orihuela llançar contres com la que ha desaprofitat Del Cueto, que ha perdonat un mà a mà amb Oliver que el porter hospitalenc ha enviat a córner (32'). Poca cosa més, a banda d'un altre xut llunyà d'Aday que ha rebutjat la defensa a córner (34') en una primera meitat amb ben poca cosa a explicar.

Tampoc és que la segona meitat pintés massa millor d'inici, amb un Orihuela desacomplexat que es trobava còmode sobre el terreny de joc, en part beneficiat per les baixes de Bacari i Osado com a referències clares de l'atac riberenc. De fet, han estat els del Baix Segura els que han tingut la primera ocasió de la represa, després que Del Cueto aprofités una pilota morta a la frontal per tornar a fer treballar Oliver, que rebutjava de punys (55'). Coses del futbol, l'Hospi acabaria aprofitant una de les poques ocasions del partit, en una pilota llarga on Aday, enmig d'una munió de jugadors, posaria la punta del peu per aprofitar-se d'una mala sortida de Caballero i fer pujar a l'electrònic l'únic gol del partit (60'). L'Orihuela ha acusat el cop i ha vist com minuts després, Cirio ha disposat d'una ocasió per ampliar distàncies amb xut des de la frontal que Caballero ha aturat bé (69').

Canvis a l'Orihuela per refrescar l'atac i també a l'Hospi, amb Álvarez introduïnt Alan i Iván Salvador, juvenil que ha debutat amb el primer equip a l'Estadi. Ángel Sánchez ha tornat a intentar-ho després de culminar una bona acció individual amb un xut que s'ha perdut per sobre del travesser (72'), però ha estat l'Orihuela, sempre viu, qui ha disposat de dues opcions claríssimes per dur el partit a la pròrroga, aprofitant la relaxació d'un Hospi amb excés de confiança. Ha estat gràcies a dues accions a pilota aturada que els d'Inclán haurien pogut empatar el partit: primer en una falta lateral botada per Pelusa que Mara, sol al segon pal, rematava fora per ben poquet (80'); instants després, en un córner en curt que Mara centrava de nou al segon pal i que Benja, capità visitant, rematava amb el cap fent lluir Oliver, que s'estirava per evitar l'1-1 (84'). Massa angúnies en un partit que s'ha presentat més complicat del que s'esperava però que ha acabat amb l'Hospi com a equip classificat per la següent ronda de Copa del Rei.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Oliver, Pol, Moussa, Moyano, Valentín, Barranco, Manga (Cirio, 46'), Pedro Bilbao (Iván Salvador, 76'), Aday, Pedraza (Alan, 85') i Ángel Sánchez.

ORIHUELA CF: Caballero, Álex García, Fleki, Benja, Gonzalo, Alejandro (Rubén, 64'), Pelusa, Valiente (Carlos, 69'), Oncina, Del Cueto (Canillas, 73') i Mara.

Gol: 1-0 Aday (60').

Àrbitre: Sebastián Ripoll Solano (Illes Balears). Ha mostrat grogues als locals Moussa (49'), Pedraza (63'), Moyano (80') i Oliver (81') i als visitants Pelusa (22'), Valiente (53') i Gonzalo (56').

Incidències: partit de la primera eliminatòria de la Copa del Rei disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 100 espectadors. Craviotto i Viale han completat la convocatòria de l'Hospi. Fleki, de l'Orihuela, no ha pogut acabar el partit després d'un xoc amb Alan.