Etiquetes

21/3/12

El Gandia passa per l'Haro | CE l'Hospitalet 2-0 CF Gandia

Per destriar el gra de la palla, vagi per davant que l'Hospi ha derrotat el Gandia per 2-0 en un partit més gris que brillant i ja és segon. Ha perdut el líder, Atlètic Balears. També ha caigut l'Orihuela a Dénia (3-0), Huracán i Llagostera empataven a zero a Manises i el Mallorca B també era incapaç de batre l'Ontinyent (0-0). Total, com ja és habitual, els rivals fent favors i l'Hospi, avui sí, els ha aprofitat. Set punts dels darrers nou possibles sumats i 270 minuts amb la porteria a zero (ratxa de la temporada). Tot això en un partit que ha decidit la qualitat, l'oportunisme i la fortuna de David Haro. Un partit que, no ens enganyem, no és mereixedor d'acabar en cap col·lecció de vídeos, bàsicament perquè cap càmera ha enregistrat 'professionalment' el partit d'avui a l'Estadi. És a dir, David Haro haurà de fer memòria per explicar als seus néts el seu primer doblet a Segona B. Ni hi ha hagut 'tele', ni com és habitual tampoc hi ha hagut retransmissió de ràdio. Per no haver-hi, tampoc no hi ha hagut roda de premsa. Vaja, amb tots els respectes, com si fos un partit de veterans amb unes copes en joc. Com deia a Twitter, a qui pertoqui, moltes gràcies. I no pas pels serveis prestats.

Recuperava Jordi Vinyals algun home que ha de ser important, vital, en aquest tram final de Lliga regular. Amb Hammouch i Osado finalment sancionats per Competició, Manel Gómez ha ocupat el lateral dret i David Prats ha retornat a la punta després de la seva lesió. Pol Llonch ha tornat a sortir com a titular fent parella al mig del camp amb un excels Rubén García, el jugador més destacat aquest vespre a les files riberenques. Un equip, l'Hospi, que tot i no brillar en excés (eufemisme excessivament generós), tampoc no ha patit davant d'un Gandia noble i inofensiu, que només ha posat l'ai al cor mitjançant córners o faltes laterals, com la que ha originat la millor ocasió dels valencians al primer temps, després que Loren servís una falta a línia de tres quarts i Carrilo la rematés fora en posició més que franca (21').

Abans, l'Hospi ja hauria avisat amb un xut des de la frontal de l'àrea de Pol Llonch, després d'una deixada de Cirio que Dani Vaello (bones sensacions ha deixat el jove porter gandià) ha blocat sense problemes (10'). La sort, o millor dit el fort vent que bufava a l'Estadi ha donat un cop de mà a David Haro per, en una jugada sense aparent perill, impulsar el primer gol del partit. Ha estat en una centrada des del vèrtex esquerre de l'àrea visitant que s'ha acabat enverinant i ha entrat pel pal llarg del porter, que no ha pogut fer res davant l'efecte que el vent ha donat al centre d'Haro (19'). L'1-0 tampoc no ha canviat en excés un panorama que només Sergio Cirio, amb un altre xut llunyà que ha blocat Vaello (27'), hauria pogut variar en forma de marcador eixamplat. Vaja, la història de gairebé sempre: empat o victòria mínima al descans i a patir.

Dit i fet, l'Hospi ha seguit dominant territorialment el partit i ha gaudit d'accions més clares que no pas un Gandia força innocent en atac. Un Hospi que, tot s'ha de dir, avui ha sabut canviar el xip a un joc més directe quan el partit i les condicions meteorològiques ho demandaven (ai, aquell partit a Saragossa...). Al minut 53, Rubén García ha culminat amb un xut llunyà una bona jugada trenada per Dani Guillén i Pol Llonch que l'aragonès ha enviat ajustat al pal esquerre. La sentència i la tranquil·litat hauria pogut arribar minuts més tard fruit d'una cavalcada d'Haro per banda esquerre, passada de la mort i rematada fallida de Pitu que marxava molt desviada (62'). Vinyals donaria entrada a Marc Pedraza i a Aday per refrescar l'equip i regular els minuts de la plantilla en una setmana de nou punts.

Al Gandia, Óscar Fernández acabaria donant entrada a Tito, Mauro Melo i Rafa Belda per dotar de més presència l'atac gandià, que només acariciaria l'empat en una acció franca a un quart d'hora pel final, després que Philippe Toledo desaprofités una passada en llarg des de la defensa per enviar una volea per sobre del travesser de Craviotto (74'). L'Hospi, però, no ha perdonat i ha pogut gaudir d'un final tranquil d'una vegada per totes. Al pas pel 83, en una bona contra riberenca Sergio Cirio assistia David Haro, que es plantava sol davant Dani Vaello i resolia creuant la pilota davant la sortida del porter gandià, que veia com la possibilitat de puntuar s'allunyava amb el 2-0 que reflectia el marcador. Cinquè gol de la temporada d'un David Haro que ha de ser una peça vital en aquest rush final. Un tram final que l'Hospi afronta, almenys durant quatre dies, des de la talaia del segon classificat.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Manel Gómez, Dani Guillén, Castaño, Lucas Viale, Rubén García, Pol Llonch (Aday, 77'), Pitu, Cirio (Corominas, 85'), David Prats (Marc Pedraza, 66') i David Haro.

CF GANDIA: Dani Vaello, Berna, Aicart, José Ruiz (Rafa Belda, 82'), Romera, San Julián, Loren, Toledo, Carrillo, Dennis (Mauro Melo, 79') i Tito (Carrillo, 61').

Gols: 1-0 David Haro (19'); 2-0 David Haro (83').

Àrbitre: Gorka Sagués Oscoz (Euskadi). Ha amonestat els locals Pitu (11'), Dani Guillén (28') i Castaño (71') i els visitants José Ruiz (38') i Aicart (63').

Incidències: partit de la 30a jornada del grup 3 de Segona Divisió B disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 200 espectadors al primer partit de portes obertes. Nit freda i amb força vent A l'Hospi, Moussa i Moragón han completat la convocatòria.