Etiquetes

11/12/11

Menys que res | Ontinyent CF 1-0 CE l'Hospitalet

Una dada egòlatra defineix el partit que vam viure ahir al Clariano: habitualment dediquem cinc paràgrafs a les cròniques: un d'introductori i dos per a cada part. Ahir a Ontinyent van passar tan, però tan poques coses que avui en farem prou amb tres. Primera part infumable i segona part d'importència i espessor. De fet, van passar tan poques coses en 92 minuts minuts que al 93è minut Gallego Gambín va equivocar-se en assenyalar una falta inexistent de Manel Viale sobre Kikín... dins l'àrea. Penal injust (hem de dir que al camp ens ho va semblar) i gol al descompte en, pràcticament, l'únic xut entre els tres pals en tot el partit... per part dels dos equips. I és que més enllà de la cruel derrota, made in Hospi, el pitjor és la sensació de nul·la creativitat i arribada, la desesperant manca d'ambició i tensió de la primera partit i l'excessiva previsibilitat al segon temps. Tot això amanit amb una defensa numantina de l'Ontinyent arran de l'expulsió d'Óscar López als dos minuts de la represa. Al minut 90 era empat (just) a no res. Al final encara va ser pitjor: derrota inesperada però que ha de servir com a punt d'inflexió per un equip que té el motor gripat en els darrers partits.

Un canvi, obligat, a les files de l'Hospi. Tornava Moussa a l'onze inicial en substitució de Dani Guillén, que s'havia quedat a l'Hospitalet amb molèsties físiques. La primera part d'ahir al Clariano va ser de les que fan època i no precisament pel (bon) futbol que s'hi ha veure. En alguns moments, entre el silenci de la parròquia valenciana i la tranquil·litat amb què tots dos equips semblaven afrontar el partit teníem la sensació de viure un partit de pretemporada a 8ºC de temperatura. Vam haver de ser molt generosos, massa, per anotar alguna acció de perill: l'afortunat va ser Juan Navarro, que una acció plena d'atreviment (amb ironia, és clar), va provar sort amb un xut des de la frontal que Craviotto no tindria cap problema en blocar (28'). Per l'Hospi, res de res: problemes a la darrera passada, al darrer control que fins i tot evitaven la creació d'ocasions. I quan no passava res d'això, eren els laterals de l'Ontinyent els encarregats de guanyar la partida als extrems riberencs.

Començàvem la segona part amb l'expulsió d'Óscar López, clara, en veure la segona groga (47'). Els de Granero van cedir terreny a un Hospi que va monopolitzar el control de la pilota però no va gaudir de cap profunditat. Només Aday va poder rondar el gol amb l'únic xut a porteria fruit d'una acció individual que blocaria Alberto (51'). La resta? Xuts de falta desviats de Lucas Viale (48') o de Pitu (66') i un altre xut que marxaria per sobre del travesser per part del migcampista gironí de l'Hospi, un dels menys foscos en el dia d'ahir (70'). Una de les poques armes per sorprendre l'Ontinyent, Haro, només va gaudir de 18 minuts tot i que tampoc va estar massa lluït. Ho va estar més que el murcià Gallego Gambín, que al temps de descompte picava en una acció de murri de Kikín i assenyalava penal pel quadre local. Álex Cacho agafaria la responsabilitat de llançar i transformar el penal per donar un triomf tan sorprenent com agònic als ontinyentins (94'). Sí, podem parlar d'errada arbitral i fins i tot de marcador injust. I fins i tot el partit d'ahir el podríem haver perdut igual. El problema, bàsicament, és la manca de recursos per generar accions de perill, el no tenir la sensació que poguessin passar coses per canviar el rumb del marcador. I diumenge, ve l'Atlètic Balears a l'Estadi.. (12:00 hores, IB3).

FITXA TÈCNICA

ONTINYENT CF: Alberto, Diego Alegre, Álex Cacho, Óscar López, Mansilla, Juan Navarro, Urrea (Borja, 89'), Carlitos (Forte, 75'), Kikín, Javi Salero i Bardolet (Raúl Muñoz, 52').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Corominas, Aday (David Haro, 72'), Marc Pedraza (Manel Gómez, 85') i David Prats.

Gol: 1-0 Álex Cacho (94', penal).

Àrbitre: José Joaquín Gallego Gambín (Múrcia). Ha mostrat grogues al local Álex Cacho (94') i als visitants Rubén García (21'), Hammouch (79') i Viale (93'). Ha expulsat el local Óscar López amb doble groga (36' i 47').

Incidències: partit de la 17a jornada del grup tercer de Segona Divisió B disputat al Camp del Clariano davant d'uns 1.200 espectadors. Partit televisat per Esport3 i NouDos. Tarda força fresca en la vuitena visita de l'Hospi a la capital de la Vall d'Albaida. Moragón, Pol Llonch i Castaño han completat la convocatòria riberenca.