Etiquetes

9/11/11

Avisem: queden 90 minuts | CE l'Hospitalet 0-1 FC Barcelona

A tocar. En un partit radicalment diferent al que estem acostumats a viure amb l'Hospi a la Lliga o a les rondes disputades fins ara a la Copa, els riberencs han plantat cara i han estat a punt de donar la sorpresa i empatar contra el Barcelona. I és que al minut 83, una contra dirigida per David Haro l'ha estat a punt de convertir en gol Aday Benítez, que s'ha trobat amb la providencial intervenció de José Manuel Pinto per enviar la pilota a córner. Ha estat LA ocasió, després que els riberencs s'hagin marcat un partit excels davant d'un prou bon equip que s'ha trobat amb un impressionant José Moragón que ha aturar les ocasions de Villa, Cesc o Keita. L'únic en trencar la dinàmica ha estat Andrés Iniesta; el manxec ha connectat un xut impressionant des de la frontal a poc d'arribar el descans per netejar les teranyines de la porteria local i fer pujar l'únic gol del partit al marcador. Iniesta, un altre cop ell després de donar el triomf al Barcelona B fa 8 temporades a l'Estadi amb un gol al temps de descompte i amb la col·laboració d'Antonio Uceda. Però com era de preveure i ha quedat demostrat, l'Hospi ha mostrat la seva millor versió i ha fet palès l'orgull d'equip i de ciutat que alguns (pocs), tenim envers aquests jugadors i aquesta entitat. El mateix orgull que sentirem diumenge quan l'Hospi salti a Los Arcos per lluitar pel que realment ens importa: la Lliga. I de la tornada ja en parlarem...

Arrencava el partit amb moltes novetats a l'onze riberenc, especialment a la porteria i al mig del camp. Sota pals debutava Moragón en partit oficial, deixant Craviotto a la banqueta i convertint Moussa en l'únic jugador de l'Hospi en haver disputat els 16 partits complets. A la zona de creació, Rubén García ha deixat pas a un Manel impressionant mentre que Pol Llonch i Toni Vela han tingut una bona dosi de minuts per començar a fer-se lloc en l'onze. Primers compassos d'igualtat amb tots dos equips tractant d'imposar el seu (similar) estil. Barcelona i Hospi s'acostaven sense perill a la porteria contrària però ha estat el quadre visitant qui ha acabat imposant la diferència de categoria i ha provocat una versió de l'Hospi a la qual no hi estem acostumats. Tancat al darrere i amb una pressió intensa, els riberencs han hagut de buscar la velocitat d'Haro o Cirio per tenir alguna opció de cara a gol. O això o un xut de falta com el llunyà de Lucas Viale al minut 17 que Pinto ha atrapat en dos temps: l'únic xut a porta de l'Hospi al primer temps.

Pel bàndol visitant, verticalitat i molta qualitat per acabar estavellant-se en el seu propi desencert i amb el brillant partit de Moragón, que ha salvat un xut creuat de Villa (9'), ha volat per enviar a córner un gran xut de Keita des de la frontal (19'), ha blocat un xut de Cesc des de l'interior de la gran després d'una bona acció per la dreta de l'exespanyolista Cristian Tello (27') i ha vist com un altre cop Keita fregava el gol en enviar desviada una rematada de cap a centrada d'Iniesta. Al final, la qualitat del manxec ha estat decisiva en etzibar un gran xut amb la dreta que s'ha colat per tot l'escaire riberenc (43'). I encara gràcies: segons més tard Carles Puyol ha tingut el 0-2 al seu cap, però la rematada del lleidatà s'ha estavellat al pal esquerre de la meta de Moragón (45'). Amb el sabor agredolç del gol a les acaballes del primer acte marxàvem al descans, amb un Hospi que havia aguantat el tipus i que encara milloraria la seva versió al segon temps.

Han entrat Marc Pedraza i Aday en substitució de Cirio i David Prats en un doble canvi pensant en Oriola (46'). L'Hospi ha sortit valent i als dos de la represa ha tingut la primera ocasió del segon temps després d'una centrada de Peque (s'ha menjat Maxwell) i una rematada de cap de Pedraza que marxava fora (47'). Els blaugrana no han ofert massa ocasions al segon temps i només Cesc, tot sol, que enviava fora una assistència de Tello (66') i un desencertat David Villa amb un xut de falta que obligava Moragón a lluir-se de nou han fet perillar el 0-1 que assenyalava l'electrònic d'un Estadi de Futbol de l'Hospitalet que ni molt menys s'ha omplert; aproximadament unes 2.300 persones s'han donat citat al feu riberenc.

Però, és clar, a aquest Hospi no se'l pot donar mai per mort. Quan ja semblava que la victòria marxaria cap a Les Corts els riberencs han estat a punt de fer saltar l'Estadi amb una ràpida acció per banda dreta iniciada per Peque, prosseguida per un David Haro que ha marxat per velocitat de Maxwell i una assistència cap a Aday que ha rematat amb la dreta, alta, per fer volar Pinto i veure esvaït el somni de l'empat (81'). Una llàstima per un Hospi que encara ha gaudit d'alguna acció més en un servei de cantonada al temps de descompte que la defensa barcelonista ha acabat allunyant amb algun que altre problema. Un Barcelona que hauria pogut ampliar distàncies minuts abans amb l'enèssim intent de Villa, però el xut des de la frontal de l'asturià tornaria a trobar-se amb els guants de Moragón: tot un malson.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Moragón, Peque, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Manel Gómez, Pol Llonch (Ángel Sánchez, 68'), Cirio (Aday, 46'), Haro, Toni Vela i David Prats (Marc Pedraza, 46').

FC BARCELONA: Pinto, Dos Santos, Maxwell, Puyol, Fontàs,Keita, Cesc (Rafinha, 76'), Xavi, Tello, Villa i Iniesta (Busquets, 63').

Gol: 0-1 Iniesta (43').

Àrbitre: Carlos del Cerro Grande (Madrid). Ha amonestat el local Lucas Viale (40').

Incidències: partit d'anada dels setzens de final de la Copa del Rei disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet 2.300 espectadors. Nit agradable a l'Hospitalet. Craviotto i Corominas han completat la convocatòria de 16 homes feta per Jordi Vinyals. Primera visita del subcampió de Copa a l'Estadi en partit oficial (o no).