Etiquetes

8/11/10

Breus del 1r equip i resultats del futbol base (6 i 7 de novembre)

Després de golejar l'Atlètic Balears per 5-0, l'Hospi va haver d'esperar a la taula per confirmar la seva sortida de la zona de descens. I els resultats dels tres partits que afectaven els riberencs van ser favorables als interessos dels de Miguel Álvarez: el Castelló no va passar de l'empat (1-1) al camp de l'Alzira; tot i haver-se avançat amb un gol de Mamady, l'Alzira va passar per sobre dels de la Plana, tot i que només van poder empatar gràcies a un gol de falta de Pepe Castell a la segona meitat. A Benidorm, patró similar d'un Santboià que va avançar-se al minut 38 gràcies a un de Fran Piera i que va veure com els locals igualaven, de penal, al segon temps; tot i acabar amb 10 homes per l'expulsió d'Agulló, el Benidorm va aguantar l'1-1 i va impedir que el Santboià sumés el seu primer triomf a domicili. En el tercer partit, la Gramenet va perdre a Sabadell (1-0) per culpa d'un gol d'Eneko al minut 45. La notícia del partit, però, va ser que al final del partit Òscar Sierra, jugador de la Grama i ex de l'Hospi va haver de ser traslladat al Parc Taulí de Sabadell després de marejar-se en acabar el partit.
Resta de resultats d'ahir: Alacant 0-1 Alcoyano, Sporting Mahonés 3-1 Lleida, Mallorca B 1-0 Sant Andreu, Badalona 0-0 Orihuela, Gandia 1-0 Ontinyent i Teruel 4-0 Dénia.

El triomf davant l'Atlètic Balears per 5 gols a 0, a banda de fer que l'històric de partits entre hospitalencs i palmesans a terres catalanes s'hagi saldat amb ple victòries riberenques, va tornar a deixar un 5-0 al marcador, guarisme que no es donava a l'Estadi d'ençà el 23 de setembre de 2001, amb José Antonio García Escribano com a tècnic, quan l'Hospitalet va guanyar la Real Sociedad B per 5-0, amb John Benjamin Toshack a la banqueta prenent notes pel partit que el primer equip Txuri Urdin jugaria dies després a la Copa del Rei. És la 20a vegada que l'Hospi guanya un partit a casa per 5-0; va ser a les temporades 1959-1960 i a la 1971-1972 quan els riberencs van insistir en aquest resultat de forma insistent: fins a 3 vegades. L'última ocasió que l'Hospitalet havia marcat cinc gols en un partit va ser l'11 de desembre de 2005, després d'un 5-1 contra el Peralta l'any del penúltim retorn a Segona Divisió B.

L'impacte del partit d'ahir en forma de desmai del migcampista nigerià de l'Atlètic Balears, Lawal, va quedar finalment en un ensurt. El jugador nigerià, de 20 anys, va desplomar-se en dues ocasions al poc d'iniciar-se la segona meitat i va ser traslladat a l'Hospital de Bellvitge, on se li van realitzar proves i li va ser concedida l'alta per viatjar amb la resta de companys cap a Palma. Lawal havia viscut un episodi similar el mes d'abril passat en un partit davant el Montuïri; el nigerià va rebre un cop de colze durant el partit i, quan aquest va acabar, va caure desmaiat. Sens dubte, un ensurt dels grans si tenim en compte la sensibilitat existent al món del futbol en els darrers temps.

Diumenge vinent, l'Hospi visita el Narcís Sala per enfrontar-se a la UE Sant Andreu a partir de les 12 migdia, en un partit que el 33 retransmetrà en diferit a les 5 de la tarda i pel qual l'Hospi té la baixa segura de Dani Planchería, lesionat, a l'espera de l'evolució de la resta de jugadors i de conèixer l'abast de la lesió que va patir ahir Marc Pedraza. A les files quadribarrades, tot i la ratxa de sis partits sense guanyar, estan convençuts que la visita de l'Hospi serà una bona oportunitat per trencar el malefici i tornar a vèncer 1 mes i mig després. Per aquest partit, Natxo González ja sap que no podrà comptar amb el porter Morales ni amb Lluís Blanco, lesionats, ni amb Héctor Bueno, que va veure la cinquena groga a Mallorca i haurà de descansar un partit. Un partit que, per cert, ja té àrbitre: Daniel Cardona Santana, del col·legi de Las Palmas.

FUTBOL BASE

El Juvenil A segueix barallat amb la sort i ahir va tornar a deixar escapar punts a les acaballes del partit a Manlleu. Després d'arribar al descans amb 1-2 al marcador gràcies als gols de Toni (de penal) i de Castillo, els manlleuencs van capgirar el resultat a la segona meitat amb dos gols de Kevin als minuts 69 i 92. Després de 10 jornades, l'Hospi segueix cuer amb 3 punts i encara no coneix la victòria; tot i això, la salvació és a 'només' cinc punts abans d'encara un tram decisiu amb cinc partits davant cinc rivals directes per la permanència. Abans, dissabte el Nàstic de Tarragona visitarà l'Estadi. L'equip grana és ara mateix cinquè de la lliga amb 18 punts i només ha perdut un partit a domicili (4-2 a Cornellà).

L'altre fet destacat de la jornada, a banda de la derrota del Juvenil B davant el Can Vidalet per 1-2 que deixa l'Hospi en zona de descens, és l'espectacle negatiu que es va viure al partit que el Benjamí C i el Badalona B van disputar a l'Estadi ahir al vespre. I és que l'àrbitre va erigir-se com a protagonista arran d'una jugada polèmica en què, segons denuncien des del bàndol escapulat, va anul·lar un gol al Badalona i va encarar-se al tècnic visitant així com amb algun jugador badaloní que, recordem, ronda els 8 anys d'edat. Per si no n'hi hagués prou, l'àrbitre va decidir donar el partit per finalitzat quan encara restaven tres minuts pel final i amb el 2-1 favorable a l'Hospi C al marcador, després que els riberencs neutralitzessin el gol inicial del Badalona D.

La Jornada del Futbol Base (6 i 7 de novembre)