Etiquetes

1/9/10

No ha pogut ser | Cádiz CF 3-1 CE l'Hospitalet

No ha pogut ser. L’Hospitalet no ha pogut passar la segona eliminatòria de la Copa del Rei en perdre a Cádiz per 3 a 1. Els de Pedraza han tingut les seves opcions, especialment a la primera meitat, però s’han trobat amb un Cádiz que, a ratxes, s’ha mostrat globalment superior als riberencs. Després d’una primera meitat força igualada, els de Vidakovic han sortit disposats a sentenciar la classificació després del descans i han començat a posar fil a l’agulla orquestrats per un magnífic Aarón Bueno, el millor dels andalusos aquest vespre. Una derrota que no tindrà més importància que la dels propis detalls que es derivin del mateix partit, ja que perdre a Cadis era una opció més que factible, com també ho era que l’Hospitalet no perdés la cara al partit, com així ha estat. En definitiva, tot i la derrota, l’Hospi ha escrit unes línies més al llibre històric del club gràcies a una experiència que s’ha merescut viure i sentir. A partir d’ara, només queda una competició en joc: la lliga. El gran objectiu de la temporada. Dénia i Cadis formen ja part del record. Sporting Mahonès, del futur més immediat. Concretament, diumenge vinent a partir de les 12 del migdia.

Començaven ben malament les coses per als homes d’Ángel Pedraza quan al minut 7 i en la primera ocasió amb perill dels locals, Aarón Bueno (foto: La Voz de Cádiz) ha guanyat l’esquena de la defensa riberenca, s’ha plantat sol davant Craviotto i li ha picat la pilota per sobre anotant un gol fantàstic. Fins aleshores, ni els uns ni els altres havien sobresortit en un partit que dominava territorialment el quadre gadità. L’Hospi ha tractat de reaccionar a aquest gol; al minut 13 Lobato ha tingut la primera ocasió (tímida) pels riberencs amb un xut que ha aturat el porter Campos després de rebotar en un defensa local. En certa manera aquesta acció ha suposat un punt d’inflexió pels riberencs, que han avançat línies a mesura que el Cádiz cedia terreny; tot i això, les ocasions no han arribat en una dinàmica invariable fins el minut 27.

La defensa riberenca allunyava una centrada de Caballero i iniciava un contraatac que acabava amb Cirio rebent l’esfèrica, encarant porteria davant la passivitat de la rereguarda local i etzibant un xut fortíssim que es colava ajustat al pal de la porteria de Campos. Ciriogol tornava a fer de les seves i l’Hospi empatava el partit quan més ho mereixia, ni que fos per domini. I és clar, els locals no van tenir més remei que reactivar un partit que creien mort: al 31’, López Silva rematava de cap fluix a les mans de Craviotto després d’un servei de cantonada. I és clar, la major ambició dels de Vidakovic també donava més espais a un Hospi que no renunciava al segon gol: Cristian Alfonso ho intentava des de fora de l’àrea amb un xut que es perdia per sobre del travesser de la meta defensada per Campos (35’). Abans del descans, era de nou l’Hospi qui inquietava la porteria de Campos després d’una assistència de Pitu cap a Toni Velamazán que el capi riberenc creuava en excés veient com marxava fregant el pal (40’). Un minut després, els gaditans gaudien de la millor ocasió per tornar a desnivellar el marcador amb una rematada de cap de Germán que s’estavellava al pal dret de la porteria de Craviotto després del servei d’una falta lateral (41’). Amb aquest ensurt es tancava el llistat d’ocasions de la primera meitat abans que López Acera xiulés la fi de la primera meitat.

La segona meitat començava amb un ensurt per l’Hospi, quan López Silva feia una centrada que es passejava per l’àrea petita i a la qual Pachón no hi arribava per ben poquet (46’). Ha acabat resultant tota una declaració d’intencions d’un Cádiz que ha saltat a la malmesa gespa del Carranza disposat a avançar-se de nou al marcador. Dit i fet; al cinc de la segona part, centrada d’Aarón Bueno i Caballero s’anticipa al seu defensor, posa el peu i envia la pilota al fons de la xarxa riberenca. Un altre cop, gol matiner en contra i l’Hospi que havia de recórrer un cop més a l’heroïca. I encara gràcies que Craviotto ha intervingut dos minut després per enviar a córner una acció individual de López Silva que ha obligat el lleidatà a estirar-se per evitat el 3-1. Han estat minuts agobiants pels de Pedraza, que no han despertat fins arribar a l’hora de partit, quan Campos també ha hagut de treballar per salvar un xut de Cristian Alfonso; amb la pilota morta, un defensa s’ha anticipat a Cirio quan aquest es disposava a recollir el rebuig.

Ha estat però un miratge i una de les poques opcions dels visitants abans que les coses es compliquessin de debò, perquè al minut 64 Caballero ha gairebé sentenciat el matx. Ha estat en una altra acció d’Aarón Bueno per banda, que ha assistit Caballero que ha tornat a creuar l’esfèrica lluny de l’abast de Craviotto. Tercer gol, massa llast pels de Pedraza que a partir d’aquest moment han quedat a mercès dels locals. Instants més tard Aarón Bueno, que ha estat un autèntic corcó aquesta nit, tornava a fer de les seves per la seva banda, ha marxat de Lucas i quan ja es cantava el 4-1, Barón ha enviat a córner. Només Pitu ha trencat aquesta dinàmica amb un xut amb força intenció que ha blocat perfectament Campos. Ha estat una altra il·lusió òptica, ja que el Cádiz ha seguit creixent-se amb el pas dels minuts i amb la confiança que donava el 3-1. De fet, els de Vidakovic han dominat a plaer el tram final del partit i fins i tot han pogut ampliar distàncies en una acció de Diego que Craviotto ha tornat a enviar a córner (77’). Ha estat l’últim fet destacable abans que l’àrbitre assenyalés el final del partit després d’afegir els tres minuts pertinents.

Com dèiem, la Copa ja queda enrere i toca pensar en el partit a Bintaufa de diumenge vinent. L’important serà recuperar els jugadors d’aquests esforços continuats després de les dues eliminatòries de Copa i el debut a la lliga davant el Badalona. L’objectiu serà puntuar a Maó i fer bons aquests punts una setmana més tard, a l’Estadi i davant el Benidorm.

FITXA TÈCNICA

CÁDIZ CF: Campos, Pecci, Rubén Díaz, Germán, Tiri, Moke, Lolo, López Silva (Diego, 67’), Caballero, Aarón (Velasco, 67’) i Pachón (Hugo García, 70’).

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Manel (Rubén García, 63’), Barón, Manu Viale, Lucas, Toni Velamazán, Cristian Alfonso (Corominas, 69’), Cristian Gómez, Cirio, Pitu (Eloi Fontanella, 69’) i Lobato.

Gols: 1-0 Aarón Bueno (7’); 1-1 Cirio (27’); 2-1 Caballero (50’), 3-1 Caballero (64’).

Àrbitre: Fernando López Acera (Col·legi extremeny). Groga a Manel, de l’Hospitalet (57’).

Incidències: partit disputat a l’estadi Ramón de Carranza. Uns 1.500 espectadors. Els abonats no han hagut de passar per caixa. Han completat la convocatòria de l’Hospi el porter suplent Dani Planchería i el jove Albert Vega “Peque”.