Etiquetes

24/8/10

Matadors | CE l'Hospitalet 2-1 CD Dénia

Resum del partit

A l'estil Hospi, especialitat de la casa. El Centre d'Esports l'Hospitalet ja és a la segona eliminatòria de la Copa del Rei després d'aixecar un resultat advers i acabar remuntant el partit d'aquest vespre davant del Dénia (2-1). I és que l'Hospi va haver de treballar de valent per superar la primera prova oficial d'aquesta temporada davant d'un rival que va oferir un tast del que serà la Segona Divisió B per als riberencs: ofici, experiència, duresa i partits de mastegar sorra, molta sorra. Per sort, molts cops la qualitat acaba per ser decisiva i això és el que ha passat en un matx en què el Dénia ha renunciat a jugar al futbol des d'un bon principi i, a més, s'ha 'trobat' amb un gol força matiner que li ha posat el partit de cara. Tot i això, l'Hospi ha estat capaç de capgirar el marcador en una gran segona meitat, en què els canvis introduïts per Pedraza i la davallada física del quadre alacantí han estat cabdals per veure una nova nit màgica a l'Estadi, avui amb dos noms destacats: Pitu i Eloi Fontanella. El migcampista gironí ha estat l'assistent de les dues dianes que ha marcat Eloi, la darrera de les quals ha fet al minut 91 i ha valgut una classificació per la següent ronda. Ara l'Hospi espera rival: demà a partir de les 9 del vespre, Parla i Cádiz s'enfronten al camp de Los Prados; el vencedor rebrà l'Hospi el proper dimecres 1 de setembre.

El partit ha tingut dues parts ben diferenciades, bàsicament marcades pel to físic del Dénia. I és que els homes de Nino Lema, avui dirigint des de la grada, ha realitzat una despesa física molt generosa durant la primera meitat i ho ha acabat pagant. Fins que ha tingut benzina, el Dénia s'ha mostrat com l'equip sòlid, rocós i mossegador que el van convertir en una de les revelacions de la lliga la temporada passada. Línia de pressió avançada, concessió de ben poc espais als jugadors de l'Hospi i un joc dur han estat les línies mestres del joc alacantí, davant d'un Hospi que ha trobat moltes dificultats al llarg dels primers 45 minuts. Tot i això, els de Pedraza han dut la iniciativa del joc i han monopolitzat el control de l'esfèrica, amb un Cristian Gómez que ha anat de menys a més, també a mesura que Gervasio, un corcó pel '8' de l'Hospi, s'ha anat esfondrant. Han estat els locals els primers a crear perill: passada enrere de Gómez cap a Jordi Martínez que dispara fluix a les mans de Dani (10'). Tres minuts més tard, era Cirio qui gaudia de la millor ocasió de l'Hospi en aquesta primera meitat: l'ex del Prat marxa de Primo per velocitat i es treu un xut ras i sec que Dani torna a salvar, aquest cop amb el seu peu dret.

El Dénia, per la seva banda, es limitava a veure-les venir i, gairebé sense voler, s'ha trobat amb el 0-1 en la seva única ocasió clara en tot el partit. Corria el minut 18, Gervasio botava una falta propera al vèrtex dret de l'àrea de l'Hospi, centrava al primer pal on Pepín, sol de marca, connectava un bon cop de cap per batre Carlos Craviotto. Un gol inoportú, com qualsevol gol encaixat, però sobretot perquè donava al Dénia més motius i un marge més gran per seguir jugant com ho estava fent. A partir d'aquí, l'Hospi les ha vist quadrades, tot i que ha continuat mantenint la iniciativa del joc. Només Eloi Fontanella (28') s'ha atrevit amb un xut fluixet que Dani ha blocat sense problemes, i és que el joc dur del Dénia i les constants pèrdues de temps (que s'han accentuat al segon temps) han impedit que l'Hospitalet mostrés continuïtat en el seu joc, dinàmica que s'ha mantingut fins l'arribada del descans.

La segona part s'ha iniciat amb una tònica similar, tot i que s'ha vist força d'hora que els alacantins pagarien la despesa física realitzada a la primera meitat. Ha estat possiblement la gran clau de la remuntada d'un Hospi que ha realitzat una segona part molt bona. Amb els pas dels minuts, els de Pedraza han començat a sovintejar la porteria deniera, especialment des del 54', minut en què Barón ha rematat alta una passada de Cristian Lobato. Els de Lema només han sabut tallar l'ofensiva riberenca a base de faltes i de constants pèrdues de temps: les lipotímies i les rampes han estat una constant en una segona meitat que només ha vist afegir tres minuts. Increïble. Sigui com sigui, amb el pas dels minuts l'Hospi s'ha anat assemblant al millor Hospi de la pretemporada fins al punt de tancar el Dénia a la seva àrea gran. Eloi Fontanella després d'una gran combinació entre Hammouch i Coro (60'), el mateix Coro en una rematada que desviava amb els punys Dani (61') i un xut creuat de Pitu que ha marxat llepant el pal, després d'una jugada de murri de Cirio i Alfonso (69'), han fet l'Hospi mereixedor del gol de l'empat. Cal dir, també, que el Dénia ha tingut una bona opció en una acció de contraatac que no ha sabut resoldre Rafa Belda, que ha estavellat la pilota al lateral de la xarxa.

Ha estat un miratge, ja que l'Hospi ha seguit incrementant el seu domini. L'entrada de Coro, Pitu i Cristian Alfonso ha aportat frescor i vitalitat a un Hospi que ha acabat donant el cop de gràcia al rival en forma del gol de l'empat. Era el minut 82, en una nova jugada d'atac de l'Hospi quan Pitu realitzava una magnífica centrada al segon pal, directa al cap d'Eloi Fontanella que creuava la pilota davant la sortida de Dani. Arribava el gol de l'empat, l'ansiat 1-1 que, com a mal menor, permetia l'Hospi agafar aire. Per contra, el Dénia s'ha vist en un carreró sense sortida: amb l'equip totalment fos, les possibilitats d'aconseguir l'1-2 eren ben minses; la pròrroga, però, era una sentència fins i tot pitjor. Al final, ni els alacantins han trobat el gol de la victòria ni ha calgut anar a la pròrroga. Amb el Dénia trencat, Pitu ha tornat a fer de director d'orquestra, dirigint un ràpid contraatac de l'Hospi i fent una passada a l'espai per Eloi Fontanella, que ha resolt magníficament amb un xut ras que ha superat de nou la sortida de Dani i ha portat el deliri a l'Estadi mesos després de la històrica remuntada davant l'Azuqueca.

Amb el 2-1, una falta que recordava bastant les que van tenir Rayo B, Azuqueca i Almería B als partits de la fase d'ascens ha fet encendre les alarmes en l'Hospi que, tanmateix, ha solucionat la jugada sense majors complicacions, segons abans que Cristian Adrián Lixandru xiulés la fi del partit donant pas a la primera alegria d'aquest Hospi 2010/11, que ha marxat ovacionat de l'Estadi. El pitjor, segurament, sigui la despesa física que han hagut de realitzar els jugadors en el dia d'avui, de cara al partit de diumenge davant el Badalona que suposarà el debut a la lliga. I dimecres, una altra 'Copa'. Un inici mogut, sens dubte.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Óscar Álvarez, Lucas Viale, Rubén García (Corominas, 57'), Cirio, Cristian Gómez, Eloi Fontanella, Jordi Martínez (Cristian Alfonso, 67') i Lobato (Pitu, 67').

CD DÉNIA: Dani, Aceitón, Primo, Pepín, Óscar López, Dani González (Juan Carlos, 57'), Gervasio, Camacho, Koeman (Israel Losa, 47'), Pepe (Pinto, 67') i Rafa Belda.

Gols: 0-1 Pepín (18'); 1-1 Eloi Fontanella (82'); 2-1 Eloi Fontanella (91').

Àrbitre: Cristian Adrián Lixandru (Aragó). Discutit. No ha estat coherent amb les targetes grogues tenint en compte la duresa que ha mostrat el Dénia. Ha ensenyat un total de vuit grogues, cinc als locals Barón (34'), Lobato (53'), Óscar Álvarez (68'), Eloi Fontanella (77') i Cristian Alfonso (84'), i tres als visitants Gervasio (30'), Koeman (31'), Dani González (57').

Incidències: Menys de 200 espectadors a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet en un partit que no s'havia publicitat de cap manera arreu de la Ciutat de l'Hospitalet. Presència a la grada del tècnic del Badalona Manolo Márquez, rival de l'Hospi aquest diumenge a la lliga. També hi eren l'ex secretari tècnic de l'Hospi, Eusebio Corpas, el míster del Santboià Quim Ayats o l'ex porter de l'Hospi, Eduardo Pérez. Cinc jugadors s'han quedat fora de la convocatòria de setze homes feta per Pedraza: Manel, Velamazán, Ceballos, Moussa i Peque. No hi ha hagut servei de megafonia al llarg del partit.