Etiquetes

20/8/10

Darrer tràmit superat | CE L'Hospitalet 2-0 CF Vilanova

L'Hospi ha tancat la seva pretemporada amb un nou triomf del Vilanova per 2-0. El partit no ha tingut massa història, ja que els riberencs s'han mostrat força superiors als visitants, que amb prou feines han portat perill a la porteria local. No ha estat ni molt menys el millor partit d'un Hospi que ha jugat a mig gas i que ha arribat amb relativa facilitat a l'àrea visitant per poc que ha premut l'accelerador. Tot i això, només Toni Velamazán i Manu Viale han aconseguit superar els porters del Vilanova, en un matx en què Pedraza ha disposat d'inici un onze que contenia gran part dels jugadors que, a priori, no començaran la temporada com a titulars. Així les coses, la propera cita que tindrà l'equip serà dimarts vinent, ja de forma oficial, davant el Dénia.

Hem vist un partit clàssic de pretemporada, mancat d'intensitat, de ritme, tot i que la teòrica superioritat de l'Hospi ha quedat de relleu quan els locals han augmentat una o dues marxes el tempo del partit. Alineació 'no-titular' d'inici en què ha destacat Pitu, excel·lent aquesta tarda: el gironí ha donat un recital de mobilitat, assistències, ocasions de gol i bon colpeig en els llançaments de falta; mèrits suficients com per merèixer un gol que ha fregat al minut 11, quan ha culminat una bona jugada individual tot estavellant la pilota al pal esquerre de la porteria de Mario León. Ha estat la primera ocasió dels locals, una ocasió que obria un breu període en què l'Hospi ha creat més perill i ha aconseguit obrir el marcador. Abans del gol, Pitu assistia magníficament Toni Velamazán que, sol davant el porter, enviava una vaselina per sobre del travesser (13'). Aquesta situació ha resultat el preludi de l'1-0, en què la societat Pitu-Velamazán ha tornat a funcionar: passada del gironí cap al capità de l'Hospi, que marxa sol i solventa fantàsticament la sortida de Mario col·locant la pilota ajustada al pal esquerre (17'). A partir d'aquí, ha succeït ben poca cosa en un partit que ha anat veient com anaven passant els minuts sense que passés res destacable fins que Molina Rúa xiulava el camí dels vestidors... tres minuts abans de temps. Pretemporades...

La veritat és que els segons quaranta-cinc minuts han arrencat amb la mateixa tònica, amb els mateixos 11 jugadors a l'Hospi i amb un carrusel de canvis a l'esquadra del Garraf. No ha estat fins al minut 59 que l'Hospi ha avisat que seguia 'viu' amb un xut desviat d'Eloi Fontanella. Un minut després, era David Ceballos (que avui ha actuat com a extrem dret) qui provava sort, però el seu xut ha marxat també desviat. La millor ocasió (doble, a més), ha arribat al minut 68, després d'una bona jugada de Moussa per banda esquerra i d'una centrada al segon pal per Peque, que després de retallar un defensa deixava anar un fort xut que desviava Adrià; el rebuig queia als peus de Pitu que amb tota la porteria per ell sol i quan s'ensumava el 2-0, veia com Adrià tornava a realitzar una magnífica intervenció per evitar el segon. El porter vilanoví s'ha erigit en protagonista d'aquest segon període, ja que al pas pel minut 76 ha tornat a lluir-se en un sensacional llançament de falta de Moussa que ha acabat enviant a córner quan ja es colava per tot l'escaire esquerre de la meta visitant.

I és en aquest servei de cantonada on s'ha originat el segon gol del partit: córner botat per Toni Velamazán des del cantó dret i rematada de cap a plaer de Manu Viale. 2-0, minut 77 i partit sentenciat. Manu tornava a marcar en un partit amb l'Hospi vuit mesos després que ho fes per darrera vegada al camp del Blanes (desembre de 2009). Només en aquest moment el Vilanova ha estirat les línies i s'ha apropat amb cert perill a la porteria que aleshores defensava Craviotto. La ocasió més clara l'ha tinguda Joaquín, que després d'una bona acció en solitari ha creuat en excés el seu xut, que ha marxat desviat a l'esquerra del porter lleidatà. Ha estat l'última acció interessant d'una segona part que, també, ha acabat abans del compte, concretament amb tres minuts més d'antelació. El colofó a una pretemporada bona pel que fa als resultats i millor pel que respecta a les sensacions: quatre victòries i un empat, 11 gols a favor i 3 en contra. Dades que cal relativitzar però que donen prou confiança a l'equip de cara al partit de dimarts.

FITXA TECNICA

CE L'HOSPITALET: Dani Planchería (Craviotto, 71'), Peque, Barón (Cristian Gómez, 71'), Manu Viale, Lucas Viale (Jordi Martínez, 71'), Manel, Ceballos, Toni Velamazán, Eloi Fontanella (Lobato, 71'), Pitu (Cirio, 71') i Moussa.

CF VILANOVA (1a part): Mario León, Valldu, Jaume Mañosa, Sergi Díaz, Kiki, Plazuelo, Fede, Carlitos, Marcos García, Cristian Fernández i Antonio Pinilla. (2a part): Adrià, Valldu (Fede, 60'), Jaume Mañosa (Marcos García, 60'), Aleix Camps, Jose, Kiki (Víctor Morillas, 70'), Plazuelo (Sabiote, 60'), Guzmán, Carlitos (Álex Morillas, 60'), Pipa i Joaquín.

Gols: 1-0 Toni Velamazán (17'); 2-0 Manu Viale (77').

Àrbitre: Molina Rúa. Sense complicacions. Avui, amb assistents a les bandes. Ha mostrat una targeta a Carlos Craviotto (83') per perdre temps -en un partit amistós-. Sense comentaris.

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'un centenar d'espectadors. De nou, el preu de l'entrada (oficiós) ha estat de tres euros. El marcador electrònic no ha funcionat en el partit d'aquesta tarda, un partit que, finalment, s'ha iniciat a dos quarts de vuit del vespre. Cristian Alfonso i Corominas, amb molèsties, no s'han vestit de curt, mentre que Rubén García, Óscar Álvarez i Cristian Lobato tampoc no han jugat cap minut aquesta tarda.

I dimarts, arriba la Copa del Rei

L'Hospi ja compta les hores que queden pel debut oficial, aquest proper dimarts a l'Estadi davant el Dénia (19:30 hores). Arriba la Copa del Rei, una competició que porta records de tota mena a l'Hospi en les darreres temporades, d'ençà que la temporada 2001-2002 els homes de José Antonio García Escribano eliminessin el Gavà, la Real Sociedad i l'històric CD Logroñés per plantar-se als vuitens de final en aquella arxifamosa 'no-eliminatòria' davant el Deportivo. Després de la sanció que va impedir els riberencs disputar l'edició 2002-2003, l'Hospi ha disputat dues edicions més: la 2005-06 (en què l'Athletic de Bilbao ens va eliminar) i la 2007-08, quan la Real Unión va vèncer l'Hospi de Jordi Roura privant-los de disputar una eliminatòria amb un equip europeu. Per tot això, per la importància i la il·lusió que pot aportar anar passant rondes, és important ser des del proper dimarts al costat de l'equip. Si s'elimina el quadre alacantí, que no serà gens fàcil, a l'Hospi el pot esperar un primer premi si el Cádiz elimina el Parla, ja que la setmana següent els de Pedraza jugarien el partit de segona ronda al Ramón de Carranza. Per cert, dimarts tothom (en principi, tothom) ha de passar per caixa: els socis hauran de pagar 5 euros, mentre que els no socis n'hauran d'abonar 10.