Etiquetes

2/5/10

El resum de la jornada a Tercera Divisió

Grup 1
Equips classificats pel play-off: Deportivo B (campió), Cerceda (67 punts), Ourense (65) i Coruxo (63).
Descens matemàtic: Celtiga, Verín i Cidade de Santiago (exclòs de la competició).

Nova setmana de preparació per la fase d'ascens per un Depor B (derrota 1-0 a Bouzas) que va observar la lluita entre els seus perseguidors. Ourense (1-2 a Lalín) i Coruxo (3-0 a la Cultural Áreas) van fer estèril el triomf del Narón sobre el Verín per 3-0. Ara, juntament amb un Cerceda que dissabte tornava a perdre (1-2 davant el Somozas), es jugaran l'ordre de les tres places de play-off.

Propera jornada: Ordes-Cerceda, Ourense-Narón i Verín-Coruxo.

Cerceda: si guanya, segon; si no guanya serà tercer si l'Ourense derrota el Narón.

Ourense
: serà segon si guanya el Narón i el Cerceda no guanya a Ordres. Serà quart si no guanya el seu partit i el Coruxo guanya a Verín. La resta de combinacions el deixen tercer.

Coruxo
: serà tercer si derrota el Verín i l'Ourense no derrota el Narón, sino serà quart.

Grup 2
Equips classificats pel play-off: Caudal (campió), Marino de Luanco (segon), Universidad de Oviedo (tercer) i Llanes (quart).
Descens matemàtic: Covadonga i Astur.

Tot decidit a la zona alta del grup asturià abans que es disputi la darrera jornada. El Caudal de Mieres va derrotar el Candás per la mínima (1-0) i va fer-se amb el seu 12è títol de campió de Tercera Divisió. La victòria dels blanc-i-negres va fer inútil el triomf del Marino davant el Navarro (3-1). Per la seva banda, l'altre focus d'interès se centrava en saber si el Llanes sentenciaria la seva presència als play-off. La resposta: 0-6 al camp del Gijón Industrial i segona fase d'ascens seguida per ells.

Grup 3
Equips classificats pel play-off: Noja (campió)
Equips amb possibilitats de play-off: Escobedo (66 punts), Tropezón (65), Laredo (65), Bezana (64), Rayo Cantabria (64), Siete Villas (62), Reocín (60).
Descens matemàtic: Atlético Deva.

Amb el Noja exhibint-se dissabte al camp de l'Atlético Deva (0-5), la resta d'equips van seguir amb la seva baralla per una plaça de play-off. Reocín, Siete Villas i Rayo Cantabria van perdre tots tres a casa i es queden sense opcions per la fase d'ascens. Els dos primers afrontaven duels contra rivals directes, que van sumar victòries de prestigi per seguir aspirant a tot: el Bezana guanyava de forma solvent a Reocín (0-3) i el Laredo guanyava per 0-2 el Siete Villas. Per la seva banda, el Tropezón guanyava divendres l'Atlético Albericia (3-1) i l'Escobedo el Ribamontán (4-0).

Propera jornada: Castro-Escobedo, Textil Escudo-Tropezón, Laredo-Rayo Cantabria i Bezana-Atlético Deva.

Hi ha múltiples combinacions, en les quals qualsevol dels quatre equips pot acabar segon, tercer, quart o fora del play-off. L'Escobedo, el Tropezón i el Laredo jugaran play-off si guanyen; el Bezana ha d'esperar una ensopegada d'algun d'aquests equips si vols ser entre els quatre primers.

Grup 4
Equips classificats pel play-off: Real Sociedad B (campió), Amorebieta (67), Portugalete (66). Equips amb possibilitats de play-off: Elgoibar (64 punts), Beasain (63) i Gernika (62).
Descens matemàtic: Retuerto Sport i Salvatierra.

Gran rèdit el que ha tret la Real B amb el seu empat a Basauri (0-0). Les derrotes de l'Amorebieta (1-0 a Zamudio) i, sobretot, la contundent desfeta del 'Portu' a La Florida davant el Leoia (2-5), han donat el campionat de lliga al filial
per cinquena vegada a la seva història. Per la seva banda, Elgoibar, Beasain i Gernika, que es jugaran la quarta plaça de play-off dissabte vinent, van sumar els tres punts en els duels que tots tres van jugar als seus terrenys de joc.

Propera jornada:
Amorebieta-Elgoibar, Retuerto-Portugalete, Santurtzi-Beasain i Laudio-Gernika.

Amorebieta
: serà segon si guanya, o si empata i el Portugalete no guanya el seu partit. Serà tercer si empata i el Portugalete guanya, o si perd si el Portugalete no guanya. Serà quart si perd i el Portugalete guanya.

Portugalete
: per ser segon ha de guanyar i que l'Amorebieta no ho faci, serà tercer si no guanya i l'Amorebieta no perd; serà quart si no guanya i l'Amorebieta perd.

Elgoibar
: serà segon si guanya i el Portugalete no ho fa, tercer si guanya i el Portugalete també guanya, serà quart si empata o perd, i Beasain o Gernika no guanyen. Si ho fan i l'Elgoibar no guanya, fora del play-off.

Beasain
: jugarà el Play-Off només si guanya a Santurtzi i l'Elgoibar no venç l'Amorebieta.

Gernika
: ha de guanyar el Laudio i esperar que l'Elgoibar i el Beasain guanyin els seus partits.

Grup 6
Equips classificats pel play-off: Gandia (68 punts) i Alzira (66).
Equips amb possibilitats de play-off: Novelda (62 punts), Vila-real C (62), Catarroja (60) i Olímpic de Xàtiva (60).
Descens matemàtic: Onda, Elche Ilicitano i Alicante B.

Gandia i Alzira van assegurar-se el passat diumenge un lloc a la fase d'ascens i es jugaran el campionat a la darrera jornada. Els blanc-i-blaus van golejar el Catarroja, que cau de la zona noble, per 3-0; els blaugrana no van passar de l'empat (1-1) amb el Torrellano i perd opcions per ser campió. Les altres dues places se les jugaran Novelda, Vila-real C, Catarroja i Olímpic de Xàtiva. Alacantins i castellonencs van enfrontar-se a la Magdalena, on el Novelda va guanyar per 2-0. L'Olímpic va apurar les seves opcions i va golejar el Levante B per 3-0. Sense opcions es queda un Barrio Cristo que va tornar a perdre, 3-1 a La Nucía.

Propera jornada: Puçol-Gandia, Eldense-Alzira, Jove Español-Novelda, Vila-real C-Alicante B, Catarroja-Burjassot i Torrellano-Olímpic.

Gandia i Alzira:
l'única opció que dóna el títol a l'Alzira és un triomf seu combinat amb una derrota del Gandia a Puçol. La resta de marcador donen el títol al Gandia.

Novelda i Vila-real C
seran equips de play-off si guanyen els seus partits, si empaten, hauran d'esperar que no ho facin Catarroja ni Olímpic. Les possibilitats de dobles, triples i quàdruples empats compliquen les coses en cas que alacantins o castellonencs no guanyin els seus partits. Al Catarroja i a l'Olímpic només els val la victòria per mantenir opcions d'èxit.

Grup 7
Equips classificats pel play-off: Rayo Vallecano B (campió), Parla (segon).
Equips amb possibilitats de play-off:
Fuenlabrada (68 punts), Getafe B (67) i Trival Valderas (66).
Descens matemàtic: Arganda, Santa Ana, Ciempozuelos i Galáctico Pegaso.

Dues jornades més disputades entre setmana que han certificat la classificació, el segon lloc i la disputa de la Copa del Rei 10/11 pel Parla. Els 'neroazzurri' van vèncer a Majadahonda (0-1). El gran daminificat de la jornada va ser el Trival, que va ensopegar a casa (1-1 amb el Vallecas) i va veure com el Getafe B derrotava el Navalcarnero per la mínima (1-0) i el desbancava de la zona Play-Off. Per la seva banda, el Fuenlabrada desaprofitava l'opció matemàtica de ser tercer i classificar-se pel play-off, ja que no va passar de l'empat inicial amb l'Alcobendas. Així les coses, Fuenla, Getafe i Trival es jugaran dues places de promoció.

Propera jornada: San Fernando-Fuenlabrada, Pegaso-Getafe B i Pinto-Trival Valderas.

Fuenlabrada: si guanya serà tercer, si empata o perd, serà tercer si el Getafe B i el Trival no guanyen, quart si només ho fa un d'ells i cinquè si ho fan tots dos.

Getafe B: si guanya, serà tercer si el Fuenlabrada no guanya, si ho fa serà quart. Si empata serà quart sempre que el Trival no guanyi, sino serà cinquè. Si perd només serà quart si el Trival també perd.

Trival Valderas: si guanya, serà tercer si el Fuenla i el Getafe no guanyen, quart si només guanya un dels dos i cinquè si ho fan tots dos. Si empata, només podrà ser quart si el Getafe perd. La derrota el deixa fora del Play-Off.

Grup 8
Equips classificats pel play-off: Burgos (87 punts), Valladolid B (84) i Arandina (69).
Equips amb possibilitats de play-off: Ávila (68) i Huracán Z (67).
Descens matemàtic: Cultural B i La Granja.

Jornada de relliscades al grup vuitè de Tercera, ja que cap dels cinc primers van ser capaços de guanyar. El Burgos va empatar dissabte al camp de l'Huracán Z (0-0), però va veure com l'endemà, el Valladolid B també empatava a Almazán (1-1). Curiosament, l'única derrota (Aguilar 1-0 Arandina) no va evitar que els burgalesos es classifiquessin per la fase d'ascens. L'Ávila, per la seva banda, no va aprofitar l'empat de l'Huracán el dia abans i va igualar a casa davant el Racing Lermeño (1-1). Nervis i tensió que demostren que els finals de lliga mai no són senzills.

Propera jornada: Burgos-Almazán, Valladolid B-Ávila, Arandina-Cultural B i Numancia B-Huracán Z.

Burgos i Valladolid B: situació idèntica a la del grup català; tres punts de distància però goalaverage particular a favor del segon, el Valladolid B, que haurà de vèncer l'Ávila i esperar la derrota del Burgos, al Plantío, davant l'Almazán.

Arandina: si guanya serà tercer, si no ho fa, serà tercer si l'Ávila no guanya i quart si ho fa.

Ávila: si guanya serà tercer si l'Arandina no guanya i quart si ho fa; si empata serà quart; si perd, serà quart llevat que l'Huracán guanyi a Sòria, combinació que el deixa fora de la promoció.

Huracán Z: només es classifica si guanya a Sòria i l'Ávila perd a Valladolid.

Grup 9
Equips classificats pel play-off: Atlético Mancha Real (65 punts).
Motril (63 punts), El Palo (63), Almería B (60) i Ronda (60).
Descens matemàtic: Polideportivo Ejido B i Vera (exclosos de la lliga).

El partit de la jornada va acabar tal i com va començar: empat a zero entre Motril (segon) i Mancha Real (líder). Els de Jaén respiren perquè ja tenen segura la plaça de play-off, però la resta d'equips l'hauran de suar diumenge vinent. El Palo derrotava el Baza (4-1) i iguala amb el Motril a la classificació. Mentres, l'Almería B empatava a tres amb el Santa Fe i tornava moltes opcions de ser a la fase d'ascens al Ronda, que aconseguia una treballada victòria a Vélez (1-2). Quatre equips per tres places de promoció, tot i que cap posició està encara assegurada.

Propera jornada: Mancha Real-El Palo, Ronda-Motril i Antequera-Almería B

Qui ho té més clar de cara a la darrera jornada és el Mancha Real, que si guanya serà campió. Els Ronda-Motril condiciona les possibilitats de la resta d'equips, ja que podria donar peu a dobles, triples i quàdruples empats. Tot i això, una victòria del Motril classificaria el Palo i l'Almería B, ja que deixaria el Ronda cinquè. Un triomf dels malaguenys, però, complicaria l'escenari per a tots.
Grup 10
Equips classificats pel play-off: CD Alcalá (campió), Ayamonte (68 punts) i Mairena (67).
Equips amb possibilitats de play-off: Marinaleda (63) i Linense (60).
Descens matemàtic: Dos Hermanas i Cartaya.

Sever correctiu el que va rebre l'Ayamonte a Córdoba (4-0) que van perdre l'oportunitat de tancar la segona posició en favor seu. El Mairena, que diumenge al matí va destrossar el Dos Hermanas a domicili (1-6) va assegurar-se la presència al play-off d'ascens a Segona B 17 anys després de l'única participació i es jugarà el segon lloc amb els de Huelva. Per la seva banda, el triomf del Linense a Sevilla (0-1) va ser suficient per comptar amb opcions diumenge vinent després de la derrota del Marinaleda a Puerto Real (1-0). No ho va aprofitar el Pozoblanco, amb una incomprensible derrota a casa amb el Recre B (0-2), que el deixa fora del play-off.

Propera jornada: Ayamonte-CD Alcalá, Mairena-Algeciras, Marinaleda-Córdoba B i Balompédica Linense-Coria.

Ayamonte: serà segon si guanya, o si no ho fa i el Mairena no derrota l'Algeciras. Aleshores, seria tercer.

Mairena: serà segon si guanya i l'Ayamonte no ho fa, La resta d'opcions el deixen tercer.

Marinaleda: farà play-off si no perd i el Linense guanya, l'única opció que el deixa fora.

Linense: farà play-off si guanya i el Marinaleda perd, l'única opció que el classifica.

Grup 11
Equips classificats pel play-off:
Atlètic Balears (campió) i PD Santa Eulàlia (75), Constància (73) i Ferrioler (quart).
Descens matemàtic:
Esporles i Atlètic Ciutadella.

La victòria de l'Atlètic al camp del Llosetense (1-4), va donar el títol als de Palma,
l'onzè de la seva història. Aquesta golejada va deixar sense opcions la Peña Deportiva Santa Eulàlia, que perdia el derbi amb el San Rafael per 1-0 i es jugarà el segon lloc amb un Constància que va desfer-se sense problemes de l'Independiente (4-1). La quarta posició serà pel Ferrioler, que dissabte derrotava el Collera per 4-1 i elimina de la lluita per l'ascens Binissalem i Santanyí.

Propera jornada: Santa Eulàlia-Ferrioler i Collera-Constància.

PD Santa Eulàlia: serà segon si guanya o si no ho fa i el Constància no venç el Collera, del contrari serà tercer.

Constància: per ser segon li cal guanyar el seu partit i que la Peña Deportiva no derroti el Ferrioler. En cas contrari, serà tercer.

Grup 12
Equips classificats pel play-off: Corralejo (campió), Las Palmas Atlético (71 punts), Granadilla (71) i Marino (69).
Descens matemàtic: Gáldar, Llanos de Aridane, Universidad de Las Palmas B i Fuerteventura (retirat de la competició).

El Corralejo va fer bons els pronòstics i no va fallar davant el Llanos de Aridane. Golejada per 5-1 i títol de lliga pels majoreros, el primer a la seva història. Davant d'aquest 'panorama' els altres tres equips es jugaran l'ordre que ocuparan dins la zona de play-off, després que el Marino certifiqués la seva classificació empatant al camp del Victoria (2-2), els tinerfenys, juntament amb Las Palmas Atlético (1-1 a Las Zocas) i el Granadilla (2-1 davant el Villa SB) pugnaran per arribar a la segona plaça del grup canari. A les portes de la glòria s'ha quedat el Mensajero que ha despertat massa tard per atrapar els quatre primers.

Propera jornada: Las Palmas Atlético-Realejos, Teror-Atlético Granadilla i Marino-Corralejo.

Las Palmas Atlético: serà segon si guanya, si empata i el Granadilla no guanya, o si perd, el Granadilla també ho fa i el Marino no guanya. Serà tercer si empata i el Granadilla guanya, o si perd i o bé el Granadilla no perd o el Marino no guanya (un dels dos casos). Serà quart si perd , Granadilla puntua i Marino guanya.

Atlético Granadilla: serà segon si guanya i Las Palmas no ho fa; si empata, Las Palmas perd i el Marino no guanya. Serà tercer si guanya i Las Palmas també ho fa, si empata, Las Palmas no perd i el Marino no guanya o si perd el Granadilla i el Marino no guanya. Serà quart si no guanya i el Marino sí que ho fa.

Marino: serà segon si guanya, Las Palmas perd i Granadilla no guanya, serà tercer si guanya i bé Las Palmas perd o el Granadilla no guanya (un dels dos casos), serà quart sempre que no guanyi i també ho serà si guanya i els seus dos rivals també ho fan.

Grup 13
Equips classificats pel play-off: Jumilla (83 punts), Yeclano (81) i Lorca (81).
Equips amb possibilitats de play-off: Lorca Deportiva (81 punts), Costa Cálida (80), Cartagena B (78) i Cieza (77).
Descens matemàtic: Lumbreras i Cuarto Distrito.

No està gens malament, ja que per fi van decidir-se tres dels quatre equips que jugaran la fase d'ascens: Jumilla, Yeclano i Lorca. Tots tres van vèncer, però especialment importants van ser els triomfs del Jumilla (2-0 al Cieza) i del Yeclano (3-0 al Cartagena B) ja que es tractaven de rivals directes. El Lorca, per la seva banda es desfeia sense problemes d'un Abaran que estarà a l'aguait pels descensos no compensats. El triomf del Costa Cálida a Calasparra (0-1) elimina el Pinatar de la lluita per la quarta plaça, tot i el triomf al camp del Cartagena FC (0-1).

Propera jornada: Santomera-Jumilla, Cuarto Distrito-Yeclano, Lorca-Calasparra, Costa Cálida-Cartagena FC, Cartagena B-Abarán i Cieza-Mazarrón.

Moltes combinacions també en aquest grup murcià. D'una banda, sembla que Jumilla, Yeclano i Lorca es jugaran les tres primeres posicions, amb força avantatge pel Jumilla, que treu dos punts als seus perseguidors. La cosa està més oberta a la lluita per la quarta plaça: un triomf classifica el Costa Cálida, mentre que un empat l'obliga a esperar una ensopegada del Cartagena B. Per la seva banda, el Cieza ho té gairebé impossible i hauria d'esperar una carambola en forma de derrota del Costa Cálida i una no-victòria del Cartagena B.

Grup 14
Equips classificats pel play-off: CD Badajoz (campió), Jerez CF (segon), Extremadura UD (tercer).
Equips amb possibilitats de play-off: Arroyo (71 punts) i Mérida (69).
Descens matemàtic: La Estrella i Villafranca.

Amb les tres primeres places ja decidides, l'interès de la jornada era saber què farien Arroyo, Mérida i Sporting, candidats a l'altra plaça de play-off. Tots tres van guanyar, el que va eliminar l'Sporting d'aquesta lluita, tot i vèncer el Ciudad de Plasencia per 2-0. Així, l'Arroyo i el Mérida es jugaran la quarta posició en una jornada en què els gols marcats també tindran la seva importància. Diumenge, l'Arroyo va derrotar el Don Benito (0-2) mentre que el Mérida va doblar l'aposta i va golejar La Estrella (0-4). Propera jornada: Arroyo-Sanvicenteño i Mérida-Imperio de Mérida.

Arroyo: si guanya farà play-off, si empata, necessita que el Mérida perdi, empati o no guanyi per més d'un gol de diferència. Si perd, una victòria del Mérida el deixa cinquè.

Mérida: per fer play-off ha de guanyar el seu partit i esperar que l'Arroyo perdi o, si guanya per més d'un gol de diferència, esperar que l'Arroyo no guanyi. Són les úniques opcions que el classifiquen.

Grup 15
Equips classificats pel play-off: Tudelano (campió), Peña Sport (segon), Cirbonero (tercer) i Iruña (quart).
Descens matemàtic: Cortés.

Aquesta 37a jornada va servir per tancar definitivament el grup navarrès pel que fa la zona de play-off. Amb Tudelano i Peña Sport primer i segon, respectivament, el Cirbonero va assegurar-se la tercer plaça en vèncer el River Ega per 2-0. Un dia més va haver d'esperar l'Iruña, quart, que va derrotar el Zarramonza per 0-1. Els de la capital van aprofitar-se de la golejada rebuda pel Mutilvera, que va perdre per 6-1 al camp de l'Oberena, amb un gol inclòs de l'exriberenc Markuleta.

Grup 16
Equips classificats pel play-off: Oyonesa (campió), Alfaro (86 punts) i Haro (85).
Equips amb possibilitats de play-off: Anguiano (80) i CD Calahorra (80).
Descens matemàtic: Villegas, Yagüe i Alberite.

L'Oyonesa va fer bona l'estadística i va proclamar-se campiona per primera vegada a la història, i és que fins ar els alabesos tampoc no havien disputat cap play-off d'ascens a Segona B. Ahir, els blanc-i-blaus van fer història i van derrotar un rival directe com l'Haro per 2-0. Aquests es disputaran la segona i la tercera posició amb l'Alfaro que diumenge guanyava amb molts patiments el San Marcial (1-0). D'altra banda, la lluita pel darrer bitllet per la promoció està més emocionant que mai després de l'ensopegada de l'Anguiano davant el Naxara, a casa (1-1) i del triomf del CD Calahorra per 4-0 davant el Calasancio.

Propera jornada: Alberite-Alfaro, Haro-Cenicero, AF Calahorra-Anguiano i Naxara-CD Calahorra.

Alfaro i Haro: la segona plaça serà per l'Alfaro si guanya el seu partit, si empata i l'Haro no guanya, o si perd i l'Haro també ho fa. És a dir, l'Haro només serà segon si l'Alfaro no guanya, o si empata i l'Haro perd.

Anguiano i CD Calahorra: amb els equips empatats a punts, el Calahorra necessita millorar el resultat de l'Anguiano; és a dir, empatar i que l'Anguiano perdi, o guanyar i que l'Anguiano no ho faci. Si no, l'Anguiano farà play-off.

Grup 17
Equips classificats pel play-off: Teruel (campió), La Muela (segon), Zaragoza B (tercer) i Ejea (quart).
Descens matemàtic: Jacetano.

Deures fets a la zona alta del grup aragonès abans de la darrera jornada. El Teruel es va proclamar campió golejant el Jacetano per 5-0 i va enviar els de Jaca a Regional. L'equip de Calderé arribarà als play-off com un dels 'cocos' que molts voldran evitar. La resta de partits van tenir els resultats necessaris com perquè el desenllaç tingués lloc el passat cap de setmana: triomf de La Muela sobre el Villanueva que li dóna la segona posició (2-1), derrota del Zaragoza B -que serà tercer- a Andorra (1-0) i victòria de l'Ejea a Barbastre (0-2) que classifica els blanc-i-blaus pel play-off.

Grup 18
Equips classificats pel play-off: La Roda (campió), Illescas (67) i Azuqueca (65).
Equips amb possibilitats de play-off: Talavera (61 punts) i Villarrobledo (58).
Descens matemàtic: Daimiel.

La Roda va ser l'encarregat de fer la guitza al Villarrobledo, endur-se el derbi (0-2) i regalar el play-off al Talavera, que el dia abans havia empatat amb l'Azuqueca (0-0). Precisament els alcarrenys han perdut la segons posició en favor de l'Illescas, que aconseguia davant el Torrijos la golejada de la jornada (6-2) i partirà amb avantatge per fer-se amb aquesta segona posició diumenge vinent.

Propera jornada: Piedrabuena-Illescas, Quintanar del Rey-Azuqueca, Talavera-Almansa i Socuéllamos-Villarrobledo.

Azuqueca i Illescas: les úniques possibilitats per tal que l'Azuqueca siguin segon passen per un triomf dels alcarrenys a Quintanar i una ensopegada de l'Illescas a Piedrabuena. La resta de combinación donen el segon lloc a l'Illescas.

Talavera i Villarrobledo: està pràcticament fet. L'únic que deixaria el Talavera fora del play-off seria una derrota combinada amb una golejada d'escàndol del Villarrobledo. Ara mateix, el Talavera té un diferencial de +16 i el Villarrobledo, de +7.