Etiquetes

5/4/10

La Jornada del Futbol Base

Poca activitat pel que fa a la competició oficial al futbol base de l'Hospi. Les vacances de Setmana Santa han estat sinònim de jornada de descans als campionats respectius, un fet que han aprofitat nombrosos clubs de tota Espanya per organitzar tornejos de futbol base en què han pres part alguns equips del Centre d'Esports L'Hospitalet, en què destaquen l'Aleví (foto) i el Prebenjamí, guanyadors dels trofeus disputats a Borriana i a Saragossa.

L'únic equip que va jugar partit de lliga va ser el Juvenil A, que segueix jugant-se la permanència al grup 3 de Divisió d'Honor i, vist com va anar la jornada, hauria estat millor haver descansat. Els de Manuel Ruano van perdre dissabte a la tarda a la Ciudad Deportiva del Real Zaragoza per 4-1 en un partit on els aragonesos van demostrar la seva teòrica superioritat. Els primers minuts del partit van ser elèctrics: De Mesa (15') i Gimeno (16') van avançar els 'blanquillos' al marcador, tot i que només dos minuts més tard, Josele transformava un penal que situava el 2-1 al marcador i donava opcions de puntuar a l'Hospi. Res més lluny de la realitat, abans d'arribar al descansa Gimeno anotava un gol psicològic i deixava el partit coll amunt pels catalans (43'). La segona part va convertir-se en un intent constant de l'Hospi de reduir les distàncies, però ni l'expulsió del local Antonio (77') va servir perquè els riberencs retallessin la diferència, ans al contrari. Poc abans de finalitzar el partit (88'), Ortí establia el 4-1 definitiu.

A l'Hospi li quedava esperar l'endemà una ensopegada de l'Stadium Casablanca o una derrota del Poblera per certificar la permanència. Però ni aragonesos ni mallorquins van voler fer el favor a l'Hospi i van aconseguir la incertesa almenys una setmana més. Els saragossans van vèncer per 2-0 la UE Lleida, que amb 33 punts també es troba immersa en la lluita per eludir el descens. Per la seva banda, el Poblera va desfer-se per la mínima (1-0) del cuer, el Ferrioler i ja suma 30 punts a la classificació. La propera jornada, l'Hospi i el Lleida rebran el Mallorca i el Terrassa respectivament, mentre que l'Stadium Casablanca jugarà al camp de la Gramenet i el Poblera es desplaçarà al camp del San Francisco. Una 29a jornada que pot decidir les coses... o bé complicar-les de cara a una darrera jornada en què es viuran dos duels directes: Stadium Casablanca - L'Hospitalet i Poblera - Lleida.

Pel que fa a la resta d'equips del futbol base, cal destacar les victòries de l'Aleví i el Prebenjamí en els tornejos en què prenien part. Els alevins van emportar-se el 27è Torneig Internacional de Fútbol Base Inmortal Ciudad de Zaragoza en vèncer el CA Osasuna a la final per 0-1. L'Hospi, que a la semifinal havia derrotat als penals l'equip amfitrió, el Balsas Picarral, va tancar la competició amb dues victòries i dos empats. Per la seva banda, l'Infantil va caure eliminat a la primera ronda davant el Santutxu i el Real Zaragoza.

Per la seva banda, el Prebenjamí riberenc també va tenir una gran actuació al 4t Torneig Primer Toque Costa Azahar 2010 que va celebrar-se a Borriana (Castelló). L'Hospi va vèncer la Salle de Paterna per 2-4 a la final de diumenge, després d'haver quedar primer a la fase de grups i de ser capaç d'eliminar el prebenjamí del Vila-real (2-3) a les semifinals. La resta d'equips del club participants en aquest torneig van tenir també una actuació prou destacada: el Benjamí A de segon any va acabar tercer; el Benjamí B, cinquè i el Benjamí de primer any va assolir la setena plaça.