Etiquetes

18/4/10

Cal patir tant? | CE l'Hospitalet 3-2 CE Blanes

Arribarà un dia que Vinyals demanarà que no li preguntin més pel Reus. És la pregunta que cau en qualsevol roda de premsa o entrevista que faci el míster riberenc. I potser, tindrà part de raó. Primer, perquè l'Hospi, després d'aquesta 35a jornada, segueix com a líder i és l'únic equip que depèn dels seus propis resultats per ser campió. Segon, i potser més important -i preocupant-, perquè l'equip ha demostrar una setmana més -i ja en van algunes- que té prou coses per millorar, en actitud, en confiança (excés, majoritàriament), en concentració i, en definitiva, en molts detalls que han fet que el crèdit que s'ha guanyat l'equip al llarg de gran part del campionat comenci a estar en entredit. Perquè no ens enganyem, guanyar el Blanes per 3-2, penúltim classificat, pot ser fins a cert punt comprensible. Però hi ha hagut, com dèiem, alguns detalls especialment al primer temps que han de fer reflexionar l'equip de cara al tram final del campionat, tant pel que fa a un final de lliga on l'Hospi no es pot permetre cap ensopegada més com de cara al play-off, on no hi haurà precisament equips com el Blanes o l'Olesa per aprofitar les concessions de l'Hospi. El millor, sens dubte, els tres punts. I poc més. Ah, i l'estrena com a golejador d'Andrés Barón. Un matí estrany.

L'entrada a l'onze inicial d'Eloi Fontanella per David Corominas, de Lucas Viale pel seu germà Manu i d'Iván Hammouch pel sancionat David Ceballos han estat les novetats d'un Hospi que sense gairebé temps per haver-se posicionat sobre el terreny de joc ha encaixat el 0-1. Alberto Edjogo rebia una passada d'un company, marxava per velocitat i força dels defenses locals i batia Craviotto d'un fort xut. Dels quinze gols encaixats per l'Hospi aquesta temporada, sis han arribat dins el primer quart d'hora; tres més, durant el primer quart d'hora del segon temps. Més dades per tenir en compte. El cert és que el Blanes ha plantejat un partit valent, sense renunciar a res i en cap moment s'ha tancat descaradament per defensar l'avantatge al marcador. Aposta arriscada la de Paco Carballo, que desgraciadament no es veurà recompensada amb la permanència dels selvatans a Tercera Divisió. Un Hospi imprecís, nerviós i amb poca claredat ha hagut de posar-se seriós davant l'alarma que suposava el gol d'Edjogo.

El primer avís l'ha donat Jordi Martínez al minut 11, amb un cop d'esperó que la defensa gironina ha tret sota pals. L'Hospi arribava amb facilitat a l'àrea visitant i l'entramat defensiu dels blanencs també concedia forats i facilitats als riberencs. Començant pel seu porter Sergi, que al minut 18 ha encaixat el gol de l'empat. En una jugada sense perill aparent, Andrés Barón doblava Lobato en banda esquerra, el jugador del planter assistia l'ex del Dénia que feia una centrada bombejada que ha acabat superant per dalt el porter del Blanes, que no s'esperava l'acció del lateral esquerre de l'Hospi. Xamba o no, l'1-1 semblava donar tranquil·litat als de Jordi Vinyals, conscients que una ensopegada davant el penúltim de la lliga no podia tenir lloc. Tot i això, l'empat momentani al marcador no es va mantenir durant massa estona, ja que tres minuts més tard, l'Hospi completaria la remuntada amb una acció de Jordi Tarrés. L'ex de l'Espanyol B aprofitava una pilota dins l'àrea per batre el porter visitant Sergi, que havia de recollir la pilota del fons de la xarxa per segona vegada en tres minuts.

Si bé el 2-1 ha servit per asserenar els ànims de la parròquia local, l'Hospi no ha acabat de fer net. Massa descuits defensius, manca de tensió al darrere i alguns riscos innecessaris han estat la tònica d'un Hospi més espès que mai a la part de darrera, que ha ofert una de les pitjors imatges de la temporada, quan al llarg d'aquesta havia estat la línia més sòlida de l'equip. El Blanes, a més, pressionava bé la sortida de la pilota de l'Hospitalet, especialment espès aquest matí, Bio i, especialment, Alberto Edjogo s'han encarregat de complicar la vida als defensors locals. D'altra banda, aquest treball de pressió del Blanes facilitava espais als atacants de l'Hospi, als quals els ha mancat instint assassí per sentenciar el partit de forma definitiva al primer temps. Ocasions n'hi ha hagut per fer-ho: Dani Morales enviava fora de forma incomprensible un cop de cap de Toni Velamazán a la sortida d'un córner que ja entrava a la meta visitant (31'), Jordi Martínez rematava de cap massa desviat una bona jugada entre Cristian Gómez i Jordi Tarrés (38') i el mateix Jordi Martínez rebia una passada de Cristian Lobato i feia un xut tou que Sergi aturava sense problemes (42'). Finalment, però, l'Hospi ha trobat la recompensa del gol en una errada clamorosa de Denis; el central blanenc no encertava a rebutjar l'esfèrica i Jordi Martínez aprofitava el rebuig per encarar porta i batre elegantment Sergi amb una resolució sensacional. 20è gol a la lliga del 'cueta', que d'aquesta manera iguala el pratenc Sergio Cirio al capdavant de la taula de golejadors.

El més sorprenent és que, tot el 3-1, les sensacions no eren del tot bones. Hi havia hagut prou ocasions com per marxar amb un resultat més ampli, però no era menys cert que algunes coses que s'havien vist al llarg dels primers 45 minuts, pel bàndol de l'Hospi, eren per fer-se-les mirar. El segon temps es presentava ideal com per millorar la imatge i aconseguir una victòria convincent per l'afició però també per l'equip. Però per una cosa o per una altra, no ha estat possible. L'actuació fluixa (o desencertada) de Rodríguez Portolés hi ha contribuït. Primer, anul·lant un gol de forma dubtosa a Toni Velamazán (50'). El capità de l'Hospi rematava sobre la línia de gol una rematada de cap de Lucas Viale després d'un servei de cantonada de Jordi Tarrés; l'assistent, però, va considerar que Velamazán es trobava en posició antireglamentària. Segon gol anul·lat en quatre dies al '6' de l'Hospi, Després, obviant el criteri del seu assistent en una jugada clara dins l'àrea visitant, en què un defensa del Blanes treia un xut de Jordi Martínez amb la mà, l'assistent aixecava la bandera per assenyalar la infracció i Rodríguez Portolés es feia el suec. Era el minut 65 i tot just l'Hospi havia completat el seu tercer canvi. Cristian Alfonso, Manel Gómez i Marcos Guill havien substituït Cristian Lobato, Jordi Martínez i Cristian Gómez, que s'havien guanyat un descans després d'aquesta setmana de bojos. El cert, però, és que la imatge de l'Hospi no va millorar en excés i llevat d'algunes incursions de Cristian Alfonso sempre va donar la sensació que tant riberencs com selvatans estaven còmodes amb aquest marcador.

Com dèiem, Alfonso va ser l'home més insistent de l'atac riberenc i va gaudir de dues bones ocasions per haver ampliat la distància al marcador. Primer, al minut 68, deixava anar un xut des de fora de l'àrea que Sergi, amb una gran aturada, enviava a córner. Deu minuts després, el mateix Cristian Alfonso provava de sorprende el porter blanenc amb un xut des de gairebé el mig del camp que marxava fregant el pal esquerra de la porteria gironina (78'). Abans, un Lucas Viale que continua barallat amb el gol ho havia intentat rematant un córner servit per Marcos Guill (69'); la seva rematada, però, marxava per sobre del travesser. Un clar penal no assenyalat sobre Marcos Guill a manca de cinc minuts que va acabar amb el migcampista eldenc lesionat, va ser la rúbrica a una segona part desencertada pel que fa a l'atac de l'Hospi. En canvi, encara va haver-hi temps perquè Alberto Edjogo posés emoció al partit amb un dels golassos de la temporada. El '8' del Blanes va sorprendre Carlos Craviotto amb un xut potentíssim des d'uns 45 metres que acabava al fons de la xarxa de la porteria local. Setè gol que encaixava l'Hospi com a local en divuit partits i tercer partit a casa en què l'Hospi encaixava dos gols. Curiós, si més no. El gol havia arribat al minut 88 i encara rai que entre el descompte de l'àrbitre (només dos minuts) i la candidesa dels blanencs l'Hospi no va haver de lamentar mals majors. Però un cop més, i ja en van uns quants, l'Hospitalet ha rebut un nou avís, a més, davant un equip manifestament inferior.

Amb tot, tres punts, amb més patiment del necessari i del que es podia esperar i una jornada menys. La distància amb el Reus segueix sent d'1 punt després que els de Santi Castillejo hagin sumat una gran victòria al Nou Sardenya. Tot i acabar amb nou jugadors per les expulsions de Borja Abenia (32') i de David Querol (80'), els roig-i-negres n'han fet prou amb un gol de penal de Xavi Marquès (62') per trencar la imbatibilitat dels graciencs al Nou Sardenya. Victòria de prestigi per un Reus que està canalitzant l'emoció pel títol de lliga força millor que l'Hospi. D'altra banda, la derrota de l'Europa, juntament amb la desfeta del Cornellà a Benavent (1-0) deixa el Prat a un pas de confirmar-se com a equip de play-off. Un triomf dels jugadors de Manolo Márquez a Manlleu classificaria matemàticament els potablava per la fase d'ascens. Aquest matí, a més, la Pobla de Mafumet ha golejat per 4 a 1 una Rapitenca que visitarà l'Estadi dintre de quinze dies. La setmana vinent, l'Hospi es desplaçarà a Premià de Mar.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Lucas Viale, Dani Morales, Toni Velamazán. Jordi Tarrés, Cristian Gómez (Marcos Guill, 63'), Eloi Fontanella, Jordi Martínez (Manel, 68') i Lobato (Cristian Alfonso, 58').

CD BLANES: Sergi, Aleix Camps, Denis (Ayats, 46'), Oriol Vila, Sergi Díaz, Borrego (Espinoza, 31'), Morillo, Alberto Edjogo, Bio (Pau, 46'), Aitor, González.

Gols: 0-1 Alberto Edjogo (7'); 1-1 Barón (18'); 2-1 Jordi Tarrés (21'); 3-1 Jordi Martínez (44'); 3-2 Alberto Edjogo (88').

Àrbitre: Juan Rodríguez Portolés (delegació de Sabadell). Malament. La poca feina que ha tingut se li ha girat en contra. S'ha menjat dos penals clars a favor de l'Hospi. Ha mostrat únicament una targeta groga al jugador del Blanes, Ayats (73').

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant poc més de 300 espectadors. Matí ennuvolat i força fresc. Dani Planchería i David Corominas han completat la convocatòria d'un Hospi que segueix amb Cristian Alfonso com a únic jugador amenaçat per targetes grogues. Per cert, dos mesos després han 'desaparegut les pancartes en contra de la FCF (o de Jordi Casals, Xavi Torres, etc). L'àrbitre Rodríguez Portolés ha ordenat que es retiressin per poder començar l'encontre.