Etiquetes

17/1/10

Rècords a ritme de gols | UD Cassà 0-6 CE l'Hospitalet

Golejada reivindicativa. Així podríem qualificar el 0-6 aconseguit per l'Hospi aquest migdia a terres gironines. I és que l'Hospi ha demostrat avui a Cassà de la Selva perquè és el líder destacat del grup cinquè de la Tercera Divisió esvaïnt qualsevol dubte hipotètic (si és que n'hi havia algun, encara). Era el dia en què es podia batre el rècord d'imbatibilitat establert l'any passat: i ha estat el dia en què, a banda de superar-lo, l'Hospi ha igualat el triomf més ampli com a visitant en tota la seva història, s'ha situat amb dotze punts d'avantatge sobre el segon classificat a l'espera del que faci el Reus, ha ampliat la diferència amb el cinquè classificat i es col·loca, amb 44 gols, com a equip més golejador del grup. Ha estat el dia, també, en què Eloi Fontanella s'ha erigit com a protagonista de l'encontre amb els seus quatre gols i s'ha col·locat com a màxim golejador de l'Hospi amb 13 gols. Justament, el dia amb una major presència d'aficionats de l'Hospi a les grades jugant com a visitant. Un dia d'aquells que deixen un sabor de boca immillorable. Tot un reguitzell de dades, de rècords, de xifres, que no suposen més que el reflex d'una feina ben feta, a la temporada, però particularment en el dia d'avui.

Perquè l'Hospitalet no ha donat opció a què el Cassà pugués somiar amb donar la campanada de la lliga; la primera arribada visitant ha estat letal per als de "Bertu" Fernández, que han vist com Eloi Fontanella iniciava el seu recital ben d'hora. Corria el minut 4 quan Jordi Martínez obria el joc cap a Corominas, que deixava la bola per Eloi Fontanella que, amb Gerard avançat, clavava una vaselina sensacional davant la qual el porter local no va poder fer res. Era l'inici d'un matí pel record... i pels rècords. Tot i això, s'ha de reconèixer que el Cassà va aguantar molt bé el tipus i fins i tot va merèixer el gol fins que la remuntada es va convertir en poc menys que una utopia per a ells. De fet, tres minuts després del 0-1, Craviotto va haver de lluir-se després d'un cop de cap de Pau Teixidó, que perdonava l'empat. I d'això va tractar la primera mitja hora de partit: d'uns que perdonaven i d'uns altres que es mostraven més efectius que mai.

Al minut 13, com si fos un entremès del 0-2, Chicho evitava el segon de l'Hospi interceptant una centrada de Corominas que Eloi Fontanella es disposava a rematar amb el fusell ben preparat. A la jugada següent, però, els de Vinyals no perdonarien. Nova centrada des de la banda dreta, un altre cop de David Corominas, que l'avui omnipresent Eloi Fontanella enviava amb el cap al fons de la xarxa cassanenca. Minut 14, 0-2; amb total solvència. I el que dèiem, pel costat local, més ocasions errades i a més, la sort d'esquena: al minut 16 Sergi Murga estavellava el seu cop de cap al pal esquerre de la porteria de Craviotto, el rebuig el tornava a rematar un company que veia com Hammouch, sobre la mateixa linia de gol, treia la pilota a córner. Un córner que Pau Gusó, el seu executor, feia picar al pal dret de la porteria visitant. L'Hospi, per contra, seguia amb el seu partit paral·lel; Jordi Martínez feia treballar amb un xut sec que l'ex del Banyoles enviava a córner, preludi del 0-3. El servei de cantonada l'executava Corominas i, de nou amb el cap, Manu Viale ajustava la pilota al pal, lluny de l'abast del porter local per fer pujar el tercer gol a l'electrònic. En 24 minuts, l'Hospi havia deixat el partit vist per sentència davant la resignació de la parròquia local i s'obria una llarg període de tranquil·litat amb un Hospi que baixaria el pistó i un Cassà dubitatiu, que no sabia si buscar retallar diferències o evitar que els gols continuessin caient. De fet, només Chicho amb un xut de falta que va marxa fora i Jordi Tarrés amb una ocasió que va patir la mateixa sort van intentar portar perill abans que Pérez Bueno assenyalés la fi del primer temps.

Tanmateix, la segona meitat tampoc va començar amb massa intensitat, amb tots dos conjunts pensant segurament més en la propera jornada que en els minuts que quedaven per disputar. Tot i això, va ser l'Hospi l'equip que va gaudir de les millors ocasions al llarg de la primera mitja hora d'aquesta segona part. Corominas veia com Gerard tallava una jugada individual al minut 48 i estavellava un servei de cantonada a la part exterior del pal al minut 53. Nou minuts més tard, amb Lobato i Cristian Gómez al terreny de joc, Jordi Martínez assistia Eloi Fontanella que tornava a quedar-se a prop de marcar però que enviava la seva vaselina un xic massa alta. Per la seva banda, només Kity -que acabava d'entrar al terreny de joc- va inquietar Craviotto amb un xut que el Zamora espanyol blocava sense més complicacions (68').

I a partir d'aquí, reactivació del monòleg riberenc amb la col·laboració de la defensa de la UD Cassà, totalment fora de lloc al darrer quart d'hora de partit. Al minut 69, Corominas va gaudir de la darrera ocasió clara que no va acabar amb gol, però de nou Gerard evitava el 0-4. El quart gol, però, va caure en una jugada deliciosa marca de la casa. Corria el minut 75 quan Cristian Gómez feia una passada en profunditat marca de la casa cap a Cristian Alfonso que superava la sortida de Gerard amb un toc de qualitat aprofitant l'exterior del seu peu dret. 0-4 i quinze minuts per davant que van ser un malson pel Cassà tot i que el rival tampoc va forçar del tot la màquina. Tot i això, en dos minuts encara més nefastos dels locals, Eloi Fontanella va sumar dos gols més al seu compte particular. Primer, al minut 84, anotava el 0-5 sortejant el porter i els defenses dins l'àrea petita local i al minut 85 aprofitava una errada clamorosa de Gerard, que lliura l'esfèrica als peus del bredenc (avui profeta a la seva terra, gairebé) que amb tota la tranquil·litat del món feia pujar el 0-6 final. Amb la pluja com a espectadora d'excepció, l'Hospitalet tornava a marcar sis gols com a visitant 30 anys després i confirmava tot un seguit de bones sensacions que s'han vist rematades per la salutació mútua entre l'equip i l'afició de l'Hospi després que s'hagi assenyalat la fi del partit.

FITXA TÈCNICA

UD CASSÀ: Gerard, Robert Negre (Ferran, 65'), David Busquets, Chicho, Sergi Murga, Pau Teixidó, Ritxi (Kity, 61'), Romero, Mas, Pau Gusó, Roca (Subi, 46').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Corominas, Marcos Guill (Cristian Gómez, 46'), Eloi Fontanella, Jordi Martínez (Cristian Alfonso, 71'), Tarrés (Lobato, 57').

Gols: 0-1 Eloi Fontanella (4'); 0-2 Eloi Fontanella (14'); 0-3 Manu Viale (24'); 0-4 Cristian Alfonso (75'); 0-5 Eloi Fontanella (84'); 0-6 Eloi Fontanella (85').

Àrbitre: José Francisco Pérez Bueno (Delegació del Maresme). Sense complicacions. Ha ensenyat targetes grogues als locals Roca (44') i David Busquets (81') i al visitant Corominas (67').

Incidències: Partit disputat al Municipal de Cassà de la Selva davant d'uns 400 espectadors.. Una vintenta d'aficionats del CE L'Hospitalet en un encontre que també ha viscut la presència de cares conegudes com les de l'ex-jugador de l'Hospi, Sergi Raset, la del president del Girona FC Josep Gusó, o les d'Oriol Alsina i Isabel Tarragó, entrenador i presidenta de la UE Llagostera, respectivament. Una UE Llagostera que serà, precisament, el proper rival de l'Hospi diumenge vinent a l'Estadi.