Etiquetes

16/12/09

Jugant amb foc | CE l'Hospitalet 1-0 CE Premià

L'Hospi porta algunes setmanes jugant amb foc i si encara no s'ha cremat és, en part, per la manca d'encert, d'ambició, de qualitat, d'alguna decisió arbitral o una mica de tot plegat a compte dels rivals. Avui, tot i que la temperatura contribuia a fer que el foc fos un bon aliat per intentar pal·liar l'intens fred regnant avui a l'Estadi, l'Hospi hauria pogut perdre un parell de punts de forma totalment innecessària si, al davant, s'hagués trobat amb un rival que hagués près més riscos. Perquè no ens enganyem, el Premià s'ha limitat a no sortir golejat de l'Estadi i a tenir opcions de cara als darrers deu minuts, en què ha acabat per tancar l'Hospi al seu camp a base de pilotes penjades. La inoperància visitant -no són dissetens per casualitat- ha jugat a favor d'un Hospi que ha desaprofitat clares ocasions per no haver hagut d'arribar a aquest extrem.

De nou hem presenciat una primera part força soportífera en la qual cap dels dos equips ha creat perill al llarg dels primers 25 minuts, fet que ha contribuit a refredar encara més l'ambient d'un Estadi totalment desangelat (dimecres, 8 del vespre, per sota dels 5 graus de temperatura...). Ha estat, justament en aquest minut 25 que l'Hospi ha ensumat el gol per primera vegada, en una falta botada per David Corominas que Jordi Martínez, amb un cop de cap, ha enviat a la part superior del travesser per veure com, dècimes després, marxava a servei de porteria. Ocasió malaurada, tot i la sensació de treball intens que deixa l'Hospi pel que fa a les jugades a pilota parada. Això sí, l'equip no ha perdonat en la següent ocasió. Corria el minut 33 quan un rebuig de la defensa ha anat a parar els peus de Marcos Guill, novetat a l'onze inicial un mes i mig després, que ha engaltat una volea impressionat davant la qual Manu Martínez no ha pogut fer absolutament res. 1-0. Golàs. No ha estat, però, l'únic destacable de Marcos Guill en el dia d'avui, ja que ha deixat suficients detalls de qualitat com per demostrar que és un molt bon jugador que en qualsevol moment pot formar part de l'onze inicial de l'Hospi. Fins al descans fred, molt de fred, i un parell de targetes grogues per bàndol; en el cantó positiu, s'agraïa no haver d'anotar massa accions destacables per poder mantenir les mans mínimament escalfades.

No ha canviat massa la tònica a l'inici del segon temps, tot i que el Premià ha semblat voler estirar les línies, de forma molt tímida, però. De fet, ha estat l'Hospi qui ha tingut l'oportunitat de gairebé sentenciar el partit en dues accions de gol força clares: al minut 61, després d'un malentès entre Manu i els seus defenses, Eloi Fontanella intentava una vaselina que enviava per sobre del travesser amb la porteria gairebé per ell sol; només un minut després, una bona acció col·lectiva de l'Hospi la recollia Jordi Martínez a l'interior de l'àrea i enganxat a la línia de fons, enviava una passada elevada per Corominas que sense temps de reacció xutava al cos de Manu en una jugada que hauria pogut suposar el 2-0. Al minut 70, nova ocasió de l'Hospi, i novament d'un Eloi que està negat de cara al gol: centrada de David Corominas, força actiu al segon temps, que el davanter de Breda enviava fora. Per contra, la fulla de serveis del Premià seguia en blanc després de 70 minuts; el pitjor -per ells- és que en els 20 minuts restants tampoc van fer res com per haver d'anotar cap jugada de perill ressenyable.

Res més lluny de la realitat, llevat de jugades a pilota parada (alguna falta o algun servei de cantonada) i d'alguna pilota penjada que duien més perill pel marcador ajustat que per qualsevol altra cosa, ha estat l'Hospi qui ha seguit buscant el gol. Primer Eloi (76') i després Lobato, que culminava una ràpida cursa en contraatac amb un xut fluix i desviat (80') van poder fer pujar el segon gol a l'electrònic. A més, els davanters de l'Hospi han caigut massa vegades en la trampa del fora del joc que els ha parat una avançadíssima defensa premianenca.

Tot i el domini, l'Hospi va tornar a viure els darrers minuts de forma massa perillosa, més si tenim en compte que al llarg del partit no havia passat per cap situació d'angúnia. La mateixa incertesa del marcador, però, és la que acaba per conduir l'equip a patir d'aquesta manera i la que, algun dia pot conduir a un accident en forma de pèrdua de punts. Sigui com sigui, partits poc encertats n'hi ha un munt en tota una lliga, i si alguna cosa ha demostrat aquest equip és qualitat, compromís i fam d'èxit, motius pels quals se'ls hi ha d'atorgar un marge de confiança prou generós.

A més, sigui golejant o per la mínima, els 3 punts de l'Hospi valen el mateix que els que han aconseguit els seus perseguidors en la jornada d'avui, després de golejar els seus rivals respectius. Ara, i abans de la pausa per Nadal, els homes de Jordi Vinyals afrontaran el darrer desplaçament de l'any al camp de la Rapitenca, amb la intenció de tancar una gran setmana sumant 9 punts de 9. Tot i això, la tasca no serà fàcil en un camp històric i davant un equip molt necessitat després dels darrers resultats.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Ceballos, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Corominas, Marcos Guill (Manel, 87'), Eloi Fontanella, Jordi Martínez (Cristian Gómez, 75'), Cristian Alfonso (Lobato, 58')

CE PREMIÀ: Manu Martínez, Litus (Adri, 73'), Melo, Abel, Rubén Salvador (Joel, 73'), Parrés, Ramon Rovira, Gerard, Charli, Alberto Molina (Kevin, 46'), Urbano

Gols: 1-0 Marcos Guill (33')

Àrbitre: Ángel Casas López de Arce (Tarragona). Sense complicacions. Ha mostrat targetes grogues als locals Manu Viale (43') i Cristian Gómez (90') i als visitants Melo (28') i Litus (33').

Incidències: Uns 100 espectadors en una nit molt freda a l'Estadi Municipal de l'Hospitalet, amb uns 4 graus de temperatura. A l'Hospi, Dani Planchería i Quique Cárcel han completat la convocatòria en el dia d'avui. A més, la targeta groga que ha vist Manu Viale és la cinquena aquesta temporada, motiu pel qual haurà de descansar diumenge vinent, prenent el relleu d'Ivan Hammouch pel que fa al partit de sanció.

17a jornada | ResultatsPobla de Mafumet 3-2 Castelldefels
L'Hospitalet 1-0 Premià
Santboià 5-0 Rapitenca
Benavent 0-4 Reus Deportiu
Amposta 4-1 Llagostera
Palamós 1-2 Cornellà
Manlleu 1-3 Europa
Prat 1-0 Blanes