Etiquetes

31/12/09

Informe CELH: Capítol 2 "Un atac de luxe"

Si ens fixem només amb els números que ofereixen els divuit partits que ha disputat fins ara l'Hospi queda clar que el més destacable és la prestació que ha ofert l'Hospi en l'aspecte defensiu, tal i com reflectíem en la darrera entrada del blog. La xifra de tan sols quatre gols en contra sobta tant (cap a bé), que el rendiment ofensiu dels homes que entrena Jordi Vinyals ha passat, fins i tot, a un segon pla. Tanmateix, és aquest bon nivell defensiu el que provoca que per pocs gols que es marquin, a l'Hospi li serveixi per anar sumant de tres en tres. Després de 18 jornades, l'Hospitalet és el tercer equip més golejador del grup amb 31 gols a favor, el que suposa una mitjana de 1,72 gols/partit. Per davant seu, el Santboià amb 41 gols (2,16 per partit) i el Reus Deportiu amb 38 gols (2,11 per partit), són els equips més realitzadors d'un campionat que ha vist marcar, fins ara, un total de 489 gols en els 181 partits jugats (2,70 de mitjana).
Com s'han repartit els gols?

Recordant els total de 31 gols marcats:

a) Balanç local / visitant:

Com a local: 21 gols en 9 partits (2,33 per partit). És el segon equip més realitzador a casa per darrere del Reus Deportiu (23 gols). Ha marcat en tots els partits disputats a l'Estadi.

Com a visitant: 10 gols en 9 partits (1,11 per partit). És el novè equip que ha marcat més gols. Per davant seu es troben el Santboià (23 gols), Reus i Prat (15), Balaguer (14), Manlleu (13), Cornellà (12), Amposta i Castelldefels (11). Ha marcat en cinc dels nou desplaçaments.

b) Balanç primera part / segona part:

A la primera part: 14 gols marcats (45,16% del total). 11 com a local i 3 com a visitant.
- Minuts 0 a 15: 6 gols (4 a casa i 2 a fora).
- Minuts 16 a 30: 6 gols (5 a casa i 1 a fora).
- Minuts 31 a 45: 2 gols (tots 2 a casa).

A la segona part: 17 gols a favor (54,84 % del total). 10 com a local i 7 com a visitant.
- Minuts 46 a 60: 4 gols (2 a casa i 2 a fora).
- Minuts 61 a 75: 3 gols (2 a casa i 1 a fora).
- Minuts 76 a 90: 10 gols (6 a casa i 4 a fora).

Sembla clar, doncs, que és als trams finals dels partits on l'Hospi fa valer la seva qualitat per, o bé guanyar els partits o per sentenciar-los. De fet, si només comptessin les primeres parts dels partits, l'Hospi hauria sumat 33 punts en lloc dels 42 punts actuals. Els nou punts que "falten" són els que va sumar davant l'Olesa (remuntant l'1-0), i les victòries sumades a la segona part davant l'Europa (2-0), Blanes (0-1) i Rapitenca (0-2). En conseqüència, l'Hospi no ha empitjorat mai el resultat amb el qual havia marxat al descans; en tot cas, ha acabat sumant més punts.

Qui els marca?
Són nou els homes que es reparteixen els 31 gols marcats fins el moment. La xifra és semblant a la dels 10 golejadors de l'any passat a aquestes alçades (que es repartien 33 gols -només dos més que aquesta temporada). Sobta força més que, fa dues temporades, en la temporada menys golejadora a la història de l'Hospi, l'Hospi marqués només 13 gols en les primeres 18 jornades (en va fer 21 en tota la lliga), que es van repartit, curiosament, 9 jugadors.

El màxim golejador de l'Hospi és Jordi Martínez, amb 9 gols (1 de penal). El de Montmeló, a més, és el tercer màxim golejador de la lliga, tot i que no marca des de la 12a jornada. Per davant seu té el davanter del Prat, Sergio Cirio (13 gols) i el punta francès del Palamós Julien Hornuss (12 gols). Per darrere del killer es troba Eloi Fontanella, que va retrobar-se amb el gol en el darrer partit de lliga. El de Breda, amb 7 gols, és el segon màxim realitzador dels riberencs, per davant de Cristian Alfonso i de Jordi Tarrés, que amb 4 gols comparteixen la tercera posició. La resta de gols se'ls reparteixen David Corominas (3 gols -1 de penal-) i Lucas Viale, Manel Gómez, Toni Velamazán i Marcos Guill, que han enviat la pilota al fons de la xarxa en una ocasió. Curiosament, el jugador més rentable pel que fa als gols és l'ex de l'Espanyol B, Jordi Tarrés, que surt a un mitjana d'un gol cada 118 minuts, per davant de Jordi Martínez i d'Eloi Fontanella.

Com els marquen?

Tot i fer gala d'un bon entrenament pel que fa a les jugades a pilota parada, és en el decurs del partit, amb la pilota en joc, quan l'Hospi fa més mal als seus rivals. És d'aquesta manera que es reparteixen els seus 31 gols:

De jugada: 26 gols (83,87 %)
A pilota parada (serveis de falta, córner o de banda): 3 gols (9,68 %)
De penal: 2 gols (6,45 %)

Amb el peu: 27 gols (87,10 %)
Amb el cap: 4 gols (12,90 %)

I si...?

Són 31 els gols que han pujat al marcador i a favor de l'Hospi. Però els pals i els gols anul·lats haurien pogut fet augmentar la xifra. I és que els riberencs han estavellat fins a 5 pilotes al pal (2 d'Eloi i 1 de Corominas, Velamazán i Jordi Martínez). Cal dir, però, que la sort encara ha estat més al costat de l'Hospi, tenint en compte que els rivals han vist com els seus llançaments picaven en algun dels tres pals en fins a 8 ocasions.

En el proper lliurament d'aquesta sèrie d'informes (després del partit de diumenge davant del Castelldefels) podreu veure les dades individuals que haurà deparat aquesta primera volta. A més, cada setmana, i de cara al play-off que esperem disputi l'Hospi el proper mes de maig, anirem recordant quins serien els possibles rivals dels riberencs cada setmana.

Bona entrada d'any a tothom i, com sempre, FORÇA HOSPI!!