Etiquetes

27/9/09

Líders, però mastegant sorra | CE l'Hospitalet 2-0 CE Europa

"L'Hospi a la recerca de la categoria perduda. Capítol VIè: Com guanyar un partit trabat". És en partits com el d'avui on es veu si un equip és realment un gran equip. L'Hospi, com la resta de conjunts, disputava el tercer partit en vuit dies, amb l'afegit d'haver jugat gran part del partit de dimecres amb 9 homes, amb l'esforç que se'n despren. I s'ha trobat al davant un equip lleig de jugar, poc ambiciós en l'aspecte atacant i prou ben plantat a la defensa. Per sort, pel futbol i pels interessos de l'Hospi, Cristian Alfonso ha rescatat l'equip amb una de les seves genialitats quan el partit estava més obert que mai. Al final, Hospi 2-0 Europa. l'equip ja és líder i amb els jugadors joves adquirint cada cop més protagonisme. Sense anar més lluny, avui ha debutat el davanter del juvenil Iván Peralta.

Com dèiem, l'Hospi cada cop dóna més sensació de solidesa, d'equip, de màquina en ple funcionament. Un dels detalls que ho demostren és la manera com surt l'equip ja de bon principi, oferint una imatge ben diferent a la dels primers tres partits de lliga. De fet, fins al minut 35, l'Hospi ha protagonitzat un monòleg davant un Europa poruc, conservador, que no ha creat cap tipus de perill fins al minut 37 quan Iván ha etzibat un xut impressionant des d'uns 25 metres que ha impactat al travesser de la porteria de Craviotto que, per sisè partit consecutiu, ha aconseguit mantenir la porteria a zero. Fins aleshores, ocasions constants per part de l'Hospi: al minut 4, Jordi Martínez ha tingut la primera ocasió que Cañadas ha enviat a córner, d'on ha sortit la següent ocasió amb un cop de cap de Manu Viale que ha marxat alt. Els homes de Jordi Vinyals seguien amb el partit totalment controlat i, dotze minuts després, Corominas veia com un xut seu el treia la defensa barcelonina de sota els pals. El gol es veia a prop i al minut 20 Eloi Fontanella gaudia de la millor ocasió dels locals al primer temps, però el seu cop de cap marxava fregant el travesser. A partir d'aleshores l'Hospi ja no ha creat excessiu perill, tot i que ha seguit dominant el partit fins que l'Europa ha decidit anar una mica més endavant.

L'Hospitalet havia anat de més a menys, es trobava bloquejat per un Europa ben plantat i tenia la rèmora del partit de dimecres a Reus, en el qual els jugadors van haver de realitzar una gran despesa física. Res més lluny de la realitat, però, els de Vinyals s'han reactivat i en una doble ocasió a l'inici de la segona part, primer Toni Velamazán i després Corominas han desaprofitat l'oportunitat d'avançar el seu equip a l'electrònic. Durant els següents minuts, tant Dólera com Vinyals han introduït dos canvis per banda per intentar moure una mica el partit i refrescar els seus respectius conjunts, però fins al minut 74 no s'ha produït cap acció ressenyable. Ha estat aleshores quan Marc ha creuat en excés un bon xut que ha marxat llepant el pal dret de la porteria de Craviotto i que hagués pogut significar el 0-1 per l'Europa. I tirant de tòpic, del possible 0-1 s'ha passat a l'1-0; una bona combinació de Jordi Martínez i Cristian Alfonso ha deixat la pilota per aquest últim que ha engegat una jugada individual marca de la casa en què ha marxat dels rivals que li sortien al pas, ha sortejat Cañadas i ha enviat la pilota al fons de la xarxa. A manca de quinze minuts, l'equip, la banqueta i l'afició de l'Hospi respiraven en veure l'equip per davant al marcador.

Els visitants, doncs, no han tingut més remei que estirar les línies si volien sumar quelcom de positiu, però només Nefta amb un xut innocent ha pogut inquietar Craviotto, a banda d'algunes pilotes penjades a l'àrea que la defensa riberenca ha aconseguit allunyar amb més o menys misteri. I pel rival de l'Hospi ja se sap que obrir les línies és augmentar el perill de rebre gol fins a límits insospitats: Eloi Fontanella, Cristian Alfonso i l'avui debutant Iván Peralta han gaudit de tres clares ocasions per sentenciar el partit. No ha estat, però, fins a les acaballes del matx que el màxim golejador de l'Hospi, Jordi Martínez, ha près protagonisme; primer amb una ocasió que ha tret Cañadas i després, aprofitant una passada de Quique Càrcel, driblant el porter europeísta, i enviant la pilota al fons de les malles. Era el minut 93 i, ara sí, el partit estava sentenciat després d'haver patit com no s'havia fet aquesta temporada.

Amb aquesta victòria l'Hospi es col·loca com a líder de la lliga amb dotze punts, després que en aquesta jornada s'hagi produït un fet curiós; i és que cap dels quatre primers classificats han estat capaços de guanyar, i sí ho han fet els quatre segúents (L'Hospitalet, Llagostera, Benavent i Palamós) que amb dotze punts conformen, tant sols quatre dies després, un quartet de líders totalment renovat. Serà precisament el FC Benavent de Mauro Ravnic el proper rival de l'Hospi, dumenge vinent a les 12 del migdia. Fins aleshores, caldrà recuperar-se dels esforços realitzats aquesta setmana i veure si es pot anar alleugerint la nòmina de baixes per tal d'afrontar aquest duel inèdit.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Ceballos, Barón, Manu Viale, Iván Hammouch, Cristian Gómez (Quique Cárcel, 63'), Corominas, Toni Velamazán, Eloi Fontanella (Iván Peralta, 78'), Jordi Martínez, Lobato (Cristian Alfonso, 59')

CE EUROPA: Cañadas, Ramon Suárez, Diego, Sergio, Cano, Delmàs, Nefta, Iván, Valderas (Gatell, 77'), Simón (Marc, 68'), Juli (Iván Plana, 63')

Gols: 1-0 Cristian Alfonso (75'); 2-0 Jordi Martínez (93').

Àrbitre: Francisco Oliva Bueno. Bé. Ha mostrat targeta groga a Manu Viale (87') per part de l'Hospitalet i a Sergio (35'), Valderas (50'), Juli (62') i Cano (69') per part de l'Europa. A més, ha expulsat el tècnic visitant Pedro Dólera (81').

Incidències: Uns 450 espectadors a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet. El fins ara clàssic 'Paquito el Chocolatero' que sonava per megafonia quan l'Hospi marcava s'ha vist substituït per, entre d'altres', 'Viva La Vida' de Coldplay.