Etiquetes

23/8/09

Partidàs i classificació | L'Hospitalet 2-1 Girona

23 d'agost de 2009. Una nova tarda-nit per sumar a la Història del Centre d'Esports l'Hospitalet. Deliri, partidàs, rauxa, bon joc, qualitat, ganes, empenta, comunió, esperança... Hi ha molts adjectius i termes per definir el partit de l'Hospi, però allò indiscutible és que s'ha fet història i l'Hospi s'ha classificat per primer cop en la seva història per la... per... doncs resulta que no podem assegurar si s'ha classificat per les semifinals de la Copa Catalunya, o si espera la Grama en una final prèvia, o encara ens sortiran amb un nou sistema de competició. Sí que és segur, just -però curt- i inamovible la victòria d'avui davant del Girona per 2 a 1.

I és que la d'avui és una d'aquelles victòries que deixen un grandíssim sabor de boca, per molts motius; per la forma com s'ha produït (remuntant el gol -golàs- de Cañas), per les ganes que hi han posat els jugadors, per l'altíssima qualitat del joc desenvolupat a la segona part i, allò que segurament sigui més important, per les bones sensacions que ha transmès l'equip de cara a l'imminent inici de la lliga.

L'Hospi ha començat plantant cara a un Girona que ha començat el matx amb 4 jugadors juvenils (Hostelrich, Jordi Masó, Fran Pérez i Rubén Martínez) i ben aviat Jordi Martínez i David Corominas han posat a prova el nou porter dels gironins, Dani Mallo. Només Marc Bernaus amb un xut desviat ha aportat una mica de perill per part del bàndol visitant durant els primers 25 minuts de partit, en què l'Hospi ha estat el dominador del partit. A partir d'aleshores, els gironins s'han tret el son de les orelles i primer Rubén Martínez amb un altre xut que ha anat a fora i després Jordi Masó, amb un llançament des de mitjana distància que ha fet treballar Craviotto, han avisat els locals que no havien vingut a l'Hospitalet de turisme. I res més lluny de la realitat: minut 34, falta comesa per Lucas, groga pel central riberenc i invitació al lluïment de tot un especialista en els llançaments de falta com és David Cañas. Dit i fet, magnífic xut de l'andalús directe a l'escaire de la porteria de Craviotto. 0-1, inapel·lable. Fins al descans, el partit ha anat avançant amb la única notícia de la substitució d'Andrés Barón, indisposat, per Cristian Gómez.

Al descans, Lobato ha entrat per Lucas, de manera que la defensa quedava formada per Manel i Manu Viale com a centrals i Jordi Tarrés com a lateral esquerre. Casualitat o no, aquest ha estat l'inici d'uns segons 45 minuts primorosos per part de l'Hospi. En els primers 7 minuts, quatre ocasions claríssimes de gol: xut llunyà d'Eloi que Dani Mallo envia a córner (min.47), Manu remata de cap el mateix servei de cantonada i de nou Dani Mallo evita l'empat (min.48), cop de cap d'Eloi que torna a fer lluir el porter gallec del Girona (min.49) i finalment, jugada polèmica en què ela defensa gironina rebutja una pilota de Jordi Martínez des de la línia de gol (min. 52). L'Hospi tenia el rival absolutament tocat i dominat quan, en una jugada aïllada (min.58), l'àrbitre ha interpretat com a cessió un toc de pilota de Manu Viale. La falta, botada per Manga, l'ha tret un jugador de la tanca defensiva. Ha estat, però, només un miratge i és que l'Hospi ha seguit insistint i insistint, amb un Cristian Gómez que ha aportat un aire més ofensiu a la creació riberenca i un atac especialment inspirat, tant en bandes (Lobato i Coro, amb les ajudes i excel·lent treball de Tarrés i Ceballos) com pel centre (Jordi Martínez i Eloi Fontanella). Cristian Gómez ha gaudit d'una nova ocasió al minut 62, només cinc minuts abans del gol de l'Hospi.

Jugada ràpida que inicia Craviotto, que envia una pilota llarga per Lobato, control i magnífica passada cap a Jordi Martínez que, després de fer-se espai entre els defenses gironins deixa la pilota enrere perquè Corominas creui la pilota lluny de l'abast de Dani Mallo. 1-1, més que merescut. Des d'aleshores, minuts d'incertesa, de nervis i de duresa que el col·legiat no ha sabut controlar excessivament bé fins que ha arribat el 2-1, obra d'Eloi Fontanella, de cap, després d'una jugada i posterior centrada del lateral esquerra circumstancial, Jordi Tarrés. Deliri a l'Estadi i, ara sí, victòria molt justa.

En els darrers deu minuts, només Cañas amb un altre llançament de falta ha inquietat la porteria d'un Hospi que, en canvi, ha gaudit de 3 ocasions claríssimes en tres jugades impressionants amb segell del planter de l'Hospi: Lobato en dues ocasions i Cristian Alfonso han estat a punt de fer caure l'Estadi amb les seves jugades de qualitat. Els minuts finals no han tingut massa història i és que l'Hospi s'ha dedicat a amagar la pilota en una cantonada per veure passar el temps i assegurar-se el triomf. Una victòria que omple d'il·lusió els jugadors, el cos tècnic i els aficionats, que hem vist com la millor versió de l'Hospi en aquests partits de preparació arriba en el moment òptim, una setmana abans de debutar a la lliga.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto; Ceballos, Barón (Cristian Gómez, 39'), Manu Viale, Lucas Viale (Lobato, 46'); Manel, Corominas, Toni Velamazán, Jordi Tarrés; Eloi Fontanella, Jordi Martínez (Cristian Alfonso, 74')

GIRONA FC: Dani Mallo; Marc Bernaus (Gerard López, 46'), Galán, Cañas (Pau Villafañe, 90'), Migue; Alberto Manga, Hostelrich (Marc Casas, 85'), Rubén Martínez, Fran Pérez, Jordi Masó (Canal, 78'); Gabri (Gerard Herrera, 92')

Gols: 0-1 Cañas (34'); 1-1 Corominas (67'); 2-1 Eloi Fontanella (81').

Àrbitre: Joan Maria Company Jiménez. Regular. Ha mostrat targetes grogues a Lucas Viale (34') i Jordi Martínez (65') per part de l'Hospitalet i a Jordi Masó (60').

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 350 espectadors. Socis i no socis havien de pagar una entrada de 5 euros.